Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rendben van a 15 hónapos fiam...

Rendben van a 15 hónapos fiam fejlődése?

Figyelt kérdés

Sziasztok, nyugodtan mondjàtok, hogy paranami vagyok, de van 1-2 dolog, ami nyugtalanít a 15 hónapos fiammal kapcsolatban. Nagyrészt szerintem korához megfelelően fejlődik, a mozgásfejlődèse mindig rendben volt, 6 hósan kúszott, 7 hósan ült, 8 hósan mászott és felállt, bútorok mellett lépegetett majd 11-12 hósan kezdett egyedül lépegett, egy évesen szépen járt egyedül.

Ami picit nyugtalanít, azok a kommunikációs képességei, pontosabban az, hogy nem mutogat. Ilyesmi, hogy tapsolás, pápá, nála szintén kimaradt (Max. megmutatta 1-2x a pápát, hogy tudja, és ennyi). Mintha ezek nem is érdekelnék. Egyébként ki tudja fejezni, mit szeretne, csak nem mutogatàssal (pl. odahozza a cipőt, és az ajtóba áll, ha ki szeretne menni; ha enni szeretne, a székéhez megy stb.). Tudom, hogy beszélni még bőven van ideje, de pl. Állatokat sem utánoz, a macskánkra sem mondja, hogy cica. Ha megkérdezem, hol a cica, akkor odanéz, de nem mutatja. Amit mond, az a mama, dada (apa), ana/anya, nem.

Szóval így összességében szerintem rendben van a gyerek, de akkor miért nem mutogat? Ugye az ember mindenhol azt olvassa, hogy a mutogatás hiánya autizmust, esetleg más gondot jelezhet.

2023. ápr. 13. 12:32
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Szia, igen, most 19 hónapos és mindent csinál, amit fent említettem :) (mutogat, tapsol, stb.) Érti, amit mondunk neki, utasításokat is (pl hozd ide a cipőt, dobd ki a szemetet). Beszélni is próbál, bár nem sok, kb. 10 szava van.
2023. aug. 19. 12:43
 22/28 anonim ***** válasza:
0%
A beszédben nagyon lemaradt.
2023. aug. 23. 11:02
 23/28 A kérdező kommentje:
Miben van lemaradva 1,5 évesen? Mit kellene szerinted tudnia?
2023. aug. 23. 16:09
 24/28 anonim ***** válasza:
0%
Nem szerintem. Megkérdezem a 1,5 éves unokahúgom és el tudja mondani a nevét. Ismeri az állatokat és tud egy dalt. Mindegy a te gyereked maradt le és lesz bajod vele később!
2023. aug. 23. 18:53
 25/28 A kérdező kommentje:

Nem értem, miért kell ilyen bunkó stílusban válaszolnod, normálisan kérdeztem. Az ember feltesz egy kérdést, és ezt kapja válaszul, neked ez hogy esne?

Nem állitom, hogy az én gyerekem a legügyesebb, nyilván látom, hogy nem megy neki még annyira jól a beszéd, de amit te állítasz, az is túlzás. Ismerek jópár hasonló korú gyereket, a legtöbb hasonló szinten van, mint az én fiam.

2023. aug. 23. 19:34
 26/28 anonim ***** válasza:
0%
Nem túlzás, ez az igazság. de nem vitatkozom. Bunkó stílus? Megsértődtél a valóságon, de írtam nem vitatkozok.
2023. aug. 23. 20:15
 27/28 A kérdező kommentje:
Nem sértődtem meg, bár a stílusodon akár meg is lehetne. Normálisan kérdeztem, mi alapján állítod, hogy le van maradva a gyerekem, mire megtudtam, hogy te egy darab gyerekkel hasonlítottad össze, ebből vontál le következtetéseket. Ne haragudj, de ez édes kevés.
2023. aug. 23. 20:22
 28/28 anonim válasza:
Ne foglalkozz ilyen 'emberekkel'.. Azért tart itt a világ ahol, mert ilyenek léteznek. Ha úgy érzed levan maradva a fiad, akkor vidd el tsmt tornára. Csodákra képes, mondom ezt egy auti kislány anyukájaként! Pl ő 22honaposan kezdett mutogatni, stb miután elkezdtük a tornát. De ő nem értett szinte semmit semmiből. Szimplán lehet csak éretlen az idegrendszere a fiadnak. Azt meg a korai fejlesztes helyre hozza pikk pakk. :)
2023. szept. 28. 12:58
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!