Rendben van a 15 hónapos fiam fejlődése?
Sziasztok, nyugodtan mondjàtok, hogy paranami vagyok, de van 1-2 dolog, ami nyugtalanít a 15 hónapos fiammal kapcsolatban. Nagyrészt szerintem korához megfelelően fejlődik, a mozgásfejlődèse mindig rendben volt, 6 hósan kúszott, 7 hósan ült, 8 hósan mászott és felállt, bútorok mellett lépegetett majd 11-12 hósan kezdett egyedül lépegett, egy évesen szépen járt egyedül.
Ami picit nyugtalanít, azok a kommunikációs képességei, pontosabban az, hogy nem mutogat. Ilyesmi, hogy tapsolás, pápá, nála szintén kimaradt (Max. megmutatta 1-2x a pápát, hogy tudja, és ennyi). Mintha ezek nem is érdekelnék. Egyébként ki tudja fejezni, mit szeretne, csak nem mutogatàssal (pl. odahozza a cipőt, és az ajtóba áll, ha ki szeretne menni; ha enni szeretne, a székéhez megy stb.). Tudom, hogy beszélni még bőven van ideje, de pl. Állatokat sem utánoz, a macskánkra sem mondja, hogy cica. Ha megkérdezem, hol a cica, akkor odanéz, de nem mutatja. Amit mond, az a mama, dada (apa), ana/anya, nem.
Szóval így összességében szerintem rendben van a gyerek, de akkor miért nem mutogat? Ugye az ember mindenhol azt olvassa, hogy a mutogatás hiánya autizmust, esetleg más gondot jelezhet.
Nem értem, miért kell ilyen bunkó stílusban válaszolnod, normálisan kérdeztem. Az ember feltesz egy kérdést, és ezt kapja válaszul, neked ez hogy esne?
Nem állitom, hogy az én gyerekem a legügyesebb, nyilván látom, hogy nem megy neki még annyira jól a beszéd, de amit te állítasz, az is túlzás. Ismerek jópár hasonló korú gyereket, a legtöbb hasonló szinten van, mint az én fiam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!