Egész család ellenem van a kiválasztott név miatt, mit tehetek?
A Zselyke egy elég megosztó név, itt az oldalon általában mindennek elhordják. Viszont mégis a top nevek közé került már egy ideje, szóval sokaknak nagyon is tetszik.
Ne törődj a családoddal, ne keresd őket te sem. Majd megbékélnek veled is meg a névvel is.
Na mi pont ezért nem mondtuk előre senkinek sem a nevét. Csak a férjem és én tudtuk, hiába is kérdezték. Meglepetés volt. Szülés után már érdekes módon senki nem mer beleszólni.
Ebben a helyzetben a lehetőségeid:
- Minden alkalommal leállsz vitatkozni, amikor feljön a téma, kiállsz magáért.
- Kamuzol nekik a békesség kedvéért: "Persze, már meggondoltuk magunkat, mégiscsak Erzsike lesz."
- Megszakítod a családdal egy időre a kapcsolatot, hogy békén hagyjanak.
Döntsd el, neked melyik a kényelmesebb. Viszont a választott nevet mások miatt ne módosítsátok. Ha nektek ez tetszik, ragaszkodjatok a döntéshez.
(Amúgy nekem sem tetszik, de lényeg hogy nektek igen. Ne foglalkozzatok senki véleményével!)
Csak azt tudom írni, amit már sokan: ha ennyire maradiak és buták, maximum nem sok közük lesz az unokájukhoz. A Zselyke név egyébként sem újkeletű, csak mostanában lett népszerű. Semmiben se engedjetek a hisztijüknek, majd szépen lenyugszanak és megbarátkoznak a névvel.
Itt olvastam pár éve egy olyan történetet, hogy szülés után az anyós még a kórházba is bement, hogy változtassák meg a gyerekek nevét, mert nem az lett, ami szerinte kellett volna, persze elküldték. Aztán később ha látogatóba mentek hozzájuk, csakazértis azokon a neveken szólította őket, nem a saját nevükön. Remélem, a te családod nem ilyen egybites.
Nem olvastam a válaszokat még.
Mi a pénisz köze van a famíliádnak ahhoz, hogy hogy hívják a gyereked? Azt hittem hogy valami Álehándró vagy Kassziopeja lesz... Tény hogy a Zselyke érdekes hangzású, de azért nem egy Brünhilda kategória h kiakadjanak. Mit szólnak bele? Engem nem érdekelnének. Anyós pedig dugja fel a hátsójába a listáját, vagy gyújtsa be vele a sparheltet. Mit képzel mindegyik magáról?! Nonszensz. Kösd fel a gatyád mert ha megszületik ott fognak dö gleni mindannyian a nyakatokon, kiszorítva téged, mert ők a naaagy család, nektek meg ku$$, sajnos ez várható lesz! Úgyh örülj h nem beszélnek veletek..
Semmi köze a családnak a gyereked nevéhez!
Durván irányítás mániások lehetnek a rokonok.
Ne törődj velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!