Egész család ellenem van a kiválasztott név miatt, mit
tehetek?
Figyelt kérdés
Miután megtudták a születendő kislányom nevét, szinte az egész familia őrjöngött és kérdőívre vont, hogy hogy adhatok neki ilyen nevet miért nem adok neki Mária vagy Erzsébet nevet ami korábban szokás volt a családban. Mondtam nekik, ez kizárólag a férjem és az én döntésem és erre az volt a válasz, hogy "de mi a családod vagyunk így nekünk is van jogunk ebben". Mondtam mihez? Mi választjuk a nevet, nem ti. Nem ti fogtok vele lenni 0-24ben! Ekkor persze néma csönd volt. Nem tudom szerintem szép nevet választottunk de a familia megkérdőjelezett ebben. Tényleg tökre teszem a gyerekemet a Zselyke névvel? Ennyire botrányos? Vezetéknévhez simán illik. Család szerint túl újkeleti és nem tetszik nekik. Anyósom már a listáját mutogatta amiken a tipikus Erzsébet, Teréz, Mária nevek szerepeltek. Nem tudom mivel békíthetem meg őket. A nevet már nem fogjuk megváltoztatni mivel nekünk így jó de még se jó ha ellenségben vagyok a családdal ilyen pitiáner dolog miatt. Miután elviharzott mindenki, utána hetekig kb fel se vették a telefont ha akartam volna beszélgetni velük vagy kellett valami. Illetve látogatni se jöttek többet. Ennyire kiszúrás a név? Lehet nem mindenkinek tetszik de nekünk tökéletes!
Ha egy név miatt nem vették fel hetekig a telefont akkor az első adandó alkalommal közöltem volna velük hogy ha ennyire óvodást játszanak továbbra is akkor ha megszületik a gyerek sem kell jönni unokázni!
Ennyi, pont.
2023. ápr. 12. 16:51
22/41 anonim válasza:
Mit tehetsz?Lesz@rod a véleményüket.A helyedben én lennék megsértődve rájuk,nem fordítva.Nem is értem hogy formálhat bárki jogot arra,hogy más gyereké ék életébe,nevébe,nevelésébe beleszóljon.Amúgy meg a Zselyke egy ősi hun-magyar név,Attila hun király fiának a feleségét hívták így,úgyhogy abszolút nem újkeletű,csak mostanában lett újra felkapott.
2023. ápr. 12. 16:57
23/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2023. ápr. 12. 17:02
24/41 anonim válasza:
A mi rokonainknak se tetszett a választásuk. Bár ők nem estek így nekünk. Annyiban merült ki a mem tetszésük, hogy egész nap azt hallgattuk, hogy “Miért nem inkább ez, agy az… lesz?” Nem változtattunk. Megszokták a nevet.
2023. ápr. 12. 17:46
25/41 anonim válasza:
Én is azt mondanám, hogy egyedül a te döntésed, és olyat választasz, amilyet akarsz, de a Zselyke a legrondább név a világon. A Mária, a Terézia, a Rozália, szóval bármi, százszor szebb nála. De a te döntésed. Hála az égnek nem engem nevezel el.
2023. ápr. 12. 17:51
26/41 anonim válasza:
25. Szerinted. Szerintem meg a Mária meg a Terézia ronda. De tudod mit, egyikünk véleménye sem számít és nem is ez volt a kérdés 🤷♀️
2023. ápr. 12. 17:54
27/41 anonim válasza:
Ne vedd a lelkedre a kötekedést, mindenkinek van lehetősége elnevezni a SAJÁT gyerekét. Én azt hallgattam, hogy a férjem családjában hagyomány, hogy a fiút az apja után kell elnevezni. Hát nem az lett. Amikor az elején kiderült a neme, voltak ötletek és hülyék voltunk, mert elmondtuk. Aztán elkönyvelték Pistikének (példa). Teltek a hónapok és a végén másik nevet választottunk. Jöttek a panaszok, hogy de hát ők már Pistikét mondtak a szomszédnak, mi lesz így, ha helyette Ödönkének hívjuk? Miért nem volt jó? Nem lehet visszacsinálni?
Nyilván maradt a választott név és a család is hónapok alatt lenyugodott. Nálatok is lassan beletörődnek majd.
2023. ápr. 12. 18:16
28/41 anonim válasza:
Szerintem csak az a lényeg, hogy nektek, mint leendő szülőknek tetszen. Mivel nektek tökéletes, így én biztosan nem foglalkoznék a tágabb család véleményével...
Átestünk hasonlón mi is... Anyósék mindig ötletetek, hogy minek kéne szerintük hívni a születendő picit... Sokszor a hajam égnek állt.
Sajnos nekünk később még elviselhetetlenebbek lettek, mindenbe bele szólnának...
Már most kezdjétek elengedni az ilyen dolgokat, mert ha ennyire magatokra veszitek, később könnyen felőrlődhettek.
A ti gyermeketeknek TI lesztek a legjobb szülők! :)
2023. ápr. 12. 18:35
29/41 anonim válasza:
Nehogy masodik keresztnevnek olyat adjatok amit ok akarnak. Aztan a kovetkezo es kovetkezo es az utana levo alkalommal is ratok akarjak majd eroltetni az akaratukat, arra hivatkozva, hogy egyszer mar bejott. Most kell letisztazni veluk a dolgokat egyszer s mindenkorra.
2023. ápr. 12. 18:45
30/41 anonim válasza:
A Zselyke egy nevetséges és bugyuta név, de ettől függetlenül, senki sem szólhat bele, hogy milyen idióta nevet kap a gyereke.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!