Egész család ellenem van a kiválasztott név miatt, mit tehetek?
Hű ez nagyon szélsőséges reakció. Nekem sem tetszik a név, de eszembe nem jutna emiatt megharagudni vagy kérdőre vonni a szülőket. Mindenkinek lehetősége van elnevezni a saját gyermekét, ahogy szeretné.
Egyébként való igaz, hogy az utóbbi években lett felkapott név, de kb. 5 éve még csak egyetlen Zselykét ismertem, aki az óvónőm volt anno. 65+os már a hölgy, szóval ezek alapján a Teréz, Mária stb. nevek közé simán beillik.
Semmi közük hozzá. Ez csak kettőtök választása. Majd megbékélnek. Ha meg nem, akkor nem vesztettél semmit, mert ezek az emberek ha család, ha nem, mergezőek. Rossz érzés, mikor ez közeli emberekről derül ki, de idővel túl lehet lépni.
Ez a név abszolút vállalható, normális név. Személy szerint nem adnám de semmi baj nincs vele.
A családod mérgező!
Csak ennyi a véleményem.
"Család szerint túl újkeleti"
Illetve az újkelet is érdekelne, hogy az merre van.
Szép név a Zselyke, ne stresszelj ezen, majd megbékélnek, aztán ha megszületik, rájönnek mennyire illeni fog rá.
Második nevet én tuti nem adnék amúgy sem, de a család miatt pláne nem. Ha nem tetszik, nem kell hozzátok menni.
Engen anyós zaklatott olyan nevekkel, amiktől a hideg rázott, meg, hogy tuti fiú lesz, mikor tudja, hogy világ életemben lányra vágytam(lányunk lett). Majd jött a "nem baj, majd a második fiú lesz" szöveg. Kiakadtam, azóta nem mer ilyeneket mondani. Szüljön ő még egy fiút a 2 mellé, ha ennyire akar. Te is mondhatod a családnak, hogy mindenkinek ott(volt) a lehetőség nevet választani a saját gyereküknél, a ti dolgotokba ne szóljanak bele. Pláne, hogy nem "Britni Szpírsz" lesz a neve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!