Mit gondoltok a Hedvig névről?
Figyelt kérdés
Nekem a kedvenc nevem és érdekelne ki mit gondol róla úgy általában. Adnád e gyermekednek a nevet ha tetszik? Simán a Hedvig név nem a Hédi változata, az nem tetszik.2023. ápr. 9. 15:34
11/22 anonim válasza:
Lengyel kötődésem miatt mindig is szerettem ezt a nevet, és amikor választani kellett egyet (bérmálkozáshoz), ezt választottam. És felénk azt sem hitte senki, hogy ne lenne női név. :) Az viszont tény, hogy manapság nagyon ritka és nem divatos. Ezzel együtt szerintem szebb és egyénibb is, mint a most divatos Csenge, Panka és hasonló lánynevek.
12/22 anonim válasza:
Én is férfinévnek gondoltam sokáig. Hédiként olyan finom, bájos, de a Hedvig nekem is férfiasnak hangzik.
13/22 anonim válasza:
Minden név csúnya valaki szerint úgyhogy nem adnék mások véleményére. Én Anna vagyok, mindig is volt vagy 5 másik Anna a környezetemben és nagyon idegesítő, így én például sose értettem, hogy hogy képes bárki a Top 5 legnépszerűbb nevet adni egy gyereknek. Szerintem is jobb a Hedvig mint az Emma, Lara, Zoé. Nem a kedvenc nevem de nincs vele baj.
14/22 anonim válasza:
Nekem a Hédi tetszett nagyon 10 éve, amikor a fiamat vártam, és rajta volt a lánylistámon. De mivel nem szeretem az anyakönyvezett beceneveket, lásd Panna vagy Katica, Hedvigként adtuk volna valszeg.
15/22 anonim válasza:
Az unokahúgom Hedvig, 25 éves. Szóval nekem természetes név. De most hogy kérdezed igazából annyira nem tetszik a Hedvig. Olyan komoly nagyon. Amúgy Hédinek hívjuk, nekem az sokkal szebb.
16/22 anonim válasza:
A lányom Hedvig (8 éves) és szereti a nevét, a HP bagoly miatt is menőnek tartja.
Először a Hédi forma tetszett, de becenevet nem akartam adni és imádom a Hedviget. Nem tucat, komoly, felnőttként is jó.
17/22 anonim válasza:
Nekem is a bagoly jut eszembe róla. Nem igazán szeretem a nevet, de annyira rossznak sem tartom. A Panka, Csenge, Lara neveknél tényleg jobb.
A Hédi tetszik, azt második névnek még lehet, adnám is.
18/22 A kérdező kommentje:
Köszi a bíztatást, nekem a harry potter bagja igaz néha eszembe jut de ez nem olyan ami szerintem gúny forrás lehet. Vannak más nevek amikről nekem is bizonyos dolgok jutnak eszembe de ettől el tudok tekinteni :) Szerintem nem lenne kiszúrás a gyerekkel, szép név és ennyi. Köszi a véleményeket
2023. ápr. 9. 22:15
19/22 anonim válasza:
Nekem nincs bajom ezzel a névvel, de egészen biztosan Hédinek becézném - noha Hédi formában nem adnám, nem szeretem az önállósult beceneveket. Szerintem vállalható név, bár felmerülhet, hogy a Harry Potterre asszociálnak majd a gyerekek, és pl. bagolynak csúfolják, ha mondjuk szemüveges lesz vagy szeret majd olvasni. Ez mondjuk nem befolyásolna személy szerint, mert minden nevet lehet csúfolni.
20/22 anonim válasza:
Engem bagolynak csufoltak a szemuvegem miatt, pedig amugy nem vagyok Hedvig. Vallalhato nev, a lenyeg, hogy neked tetszik. Ugyis fel fog tunni masoknak, hogy nem fiu, hanem lany :) Amerikaban egy csomo fiunevet adnak mar lanynak is, pl. a Leslie (Laszlo) eseteben mar inkabb lehet arra szamitani, hogy no lesz a viseloje, mint ferfi. Ha teged nem zavar, hogy hangzas alapjan nem fogjak tudni, csak akik ismerik, akkor remelhetoleg majd ot sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!