Mit gondoltok a Hedvig névről?
Figyelt kérdés
Nekem a kedvenc nevem és érdekelne ki mit gondol róla úgy általában. Adnád e gyermekednek a nevet ha tetszik? Simán a Hedvig név nem a Hédi változata, az nem tetszik.2023. ápr. 9. 15:34
1/22 anonim válasza:
Nagyon nem szép és akkor még finoman fogalmaztam.
2/22 anonim válasza:
Úgy hirtelen azt se lehet tudni, férfi vagy női név. Nem is szép. Ezt gondolom.
4/22 anonim válasza:
Harry baglya jut eszembe róla, de egyébként sem adnám, nem tetszik.
5/22 anonim válasza:
Sokaig nem tudtam, hogy ez nem ferfinev, aztan egyetemen lett egy evfolyamtarsam, akit igy hivtak, akkor jottem ra. A Hedi becezese nagyon tetszik, a Hedvig nem. Harry Potter baglya jut rola nekem is eszembe, de nem ezert nem tetszik, hanem a kemeny, ferfias hangzasa miatt.
6/22 anonim válasza:
Nekem is a bagoly jut róla eszembe. Meg én tizenéves koromig azt hittem, hogy fiú név, amiatt sem adnám. Nekem ez olyasmi, mint a Jácint fiú névnek.
7/22 anonim válasza:
Én is férfi névnek hittem sokáig. Nem szép. Nem szúrnék így ki a gyerekemmel.
8/22 A kérdező kommentje:
Ez érdekes én mindig női névnek gondoltam :/
2023. ápr. 9. 16:18
9/22 anonim válasza:
Ha neked tetszik, add ezt. :) Hidd el, 1 hónap után már mindenkinek a te kislányod fog eszébe jutni a Hedvig névről, nem a bagoly vagy egy férfi név. Az én lányom Jana, amiről meg mindenki a Jana vízre asszociált, mostmár eszükbe sem jut, kifejezetten tetszik nekik a név. Minden névről lesz valakinek valami negatív benyomása, ne ez döntsön. #6
10/22 anonim válasza:
A Hédi becézés tetszik, de maga a Hedvig nagyon férfias.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!