Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 34 hét körül született babák...

34 hét körül született babák akik fertőzés miatt születtek meg?

Figyelt kérdés
Barátnőmnél fertőzés miatt folyt el a magzatvíz,a baba tüdőgyulladást kapott,lázas lett.Pár nap múlva le tudták venni a gépekről,viszonylag jól volt,de most nem emészt,visszabukja az anyatejet.Volt valaki így vagy hasonló helyzetben?Mire számíthatunk?Az orvosok nem igazán mondanak semmit csak hogy várni kell:(
2010. okt. 8. 11:34
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Nálunk is hasonló volt a helyzet! A kisfiam 32. hétre született!Tüdőgyulladást kapott Ő is sajnos! 3 hónapot voltunk az intenzíven!De most már jól van, hála Istennek!

A tüdőgyulladás nagyon veszélyes Minket se kecsegtettek semmi jóval.A kis fiam is szintén visszabukott és nem emésztet napokig csak infúzión lehetett táplálni!

Soha nem szabad feladni, mond meg a barátnődnek, hogy amennyit csak lehet annyit legyen bent a kicsinél az nagyon sokat segít! A koraszülöttek a legerősebbek, sokkal többet kibírnak még egy felnőtt embernél is ezt biztosan merem állítani!Remélem minden rendben lesz nálatok is!

2010. okt. 8. 11:51
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia nekem 33 hétre született meg a lányom, fertőzés miatt megrepedt a magzatburok nálam is. 2350g-os volt a kicsim tüdőgyulladása is volt, de az hamar elmúlik náluk. Mondjuk ő nem bukott, már 5 nap múlva szoptathattam. 8 nap után hazaengedtek minket.

Semmi baj nem lesz ezek a pici babák nagyon sokat kibírnak. a barátnőmmel voltunk együtt a koraszülött osztályon, az ő lánya 900g-os volt és 3 hétig volt tüdőgyulladása a picinek. Most az én lányom 19 hónapos, makk egészséges, a barátnőm babája 20 hónapos és semmi baja, Hála Istennek:)

Jobbulást kívánok a babának! Ha tudsz menj be a barátnődhöz, vagy hívd fel gyakran telefonon. Neki ez a legnehezebb korszak az életében én tudom.

2010. okt. 8. 11:56
 3/9 anonim ***** válasza:
Majd ha van valami változás légyszi írd meg!!
2010. okt. 8. 11:58
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Barátnőmnek a 33.hétre született így kislánya (valami fertőzés miatt elment a magzatvíz), ha jól emlékszem 1600 gr volt. 1 hónapig voltak kórházban, akkor engedték haza, amikor elérte a 2 kilót.

Azóta már 3 és fél éves teljesen egészséges kislány, semmi baja, sem szervi, sem testi, se semmiféle, nagyon szép és okos!

2010. okt. 8. 12:03
 5/9 anonim ***** válasza:
Mennyivel született a barátnőd kislánya?
2010. okt. 8. 12:11
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam a 32.hétre született idő előtti burokrepedés miatt.Légzés rásegítést kapott. Ő nem kapott tüdő gyulladást,viszont nem akart enni,nagyon sokáig csak szondán keresztül táplálkozott. Mikor nagy nehezen elértük a 2,5kg hazaengedték és lás csodát itthon meg egyfolytában enne :). Tényleg igaz hogy ezek a babák nagyon sok mindent kibírnak és nagyon erősek. Nem lesz semmi baj a barátnődéknél sem,kitartást.
2010. okt. 8. 12:56
 7/9 A kérdező kommentje:
Sziasztok!Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!A kicsi lány 2600g-al született.Sajnos ma sincs jobban,még mindig visszabukik mindent:(Barátnőm is nagyon kivan,őt már hazaengedték a kórházból,most hordja be a tejcsit,de csak egy órára mehet be napi egyszer.Nem is tudom ép ésszel hogy lehet ezt kibírni:(
2010. okt. 8. 13:02
 8/9 anonim ***** válasza:

Én túlhordtam, de fertőzést kapott az én babám is, visszabukott mindent,infúzitó kapott,antibiotikumot, de a 8.napon hazaengedtek minket,bár utána is bukott még hónapokig, de belehet sűríteni az anyatejet, tápszert is, ezt előtte szokták neki adni mielőtt szopna, és így nem lesz olyan híg a tej, hogy könnyen kijöjjön.

Én bennmaradhattam a szülészeten míg a pici benn volt, csak este mentem haza,én ebből szerencsésebb voltam.Nem lesz semmi baj....

2010. okt. 8. 13:22
 9/9 anonim ***** válasza:
2600g!Jó nagy baba szerencsére!Én az első hozzászóló vagyok, a kisfiam 32. hétre 1210g-al született és 42cm-el most már 3000g fölött van :)
2010. okt. 11. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!