Vannak olyan nevek amik már egy bizonyos kor fölött vállalhatatlanok? Ha igen mi ezek?
Múltkor egy cigányasszony ordított az unokájának: BRÁJEN!
Hát, az Eperke néni meg Benett bàcsi mellett ez sem hangzik túl jól :/
Panka, Lili (becenévnek tök jó,de így simán nekem nagyon babás), Hanni, Panni
Miló, Mirkó borzasztóan cuki…csak hát 40 évesen is inkább cuki kategóriába sorolnám, mint szexibe.
Mind a kèt gyerekemnél kinyomtattunk minden nevet, az elsőnél még a nemet se tudtuk
Végignéztük, jókat nevettünk
Az elsőnél azt mondtuk, ha fiú Ádám, ha lány Nikolett
Az első gyerekem így lett Nikolett 3 másodpercig, majd kiderült, hogy Ádám
A másodiknál tudtuk, hogy lány lesz.
Én mindig is a Nórát akartam, de nővéremnek megemlítettem, így az ó lánya lett 12 éve Nóra
Újból átnéztük a lányneveket, de maradt a Nikolett
Nézzétek át a lehetőségeket és, hogy mi illik a vezetéknévhez, nem bűn régi nevet adni a gyereknek, sőt egyre divatosabb, de részemről az Anna már elavult, hiába jól hangzik idősebb korban
Nekem komoly nevem van, Renáta, mégis mindig Reni néni voltam míg Magyarországon éltem, az iskolában is, ahol dolgoztam. Most egy külföldi iskolában dolgozok, és mivel a vezetéknevemet nehéz kiejteni, ezért a gyerekek Ms. B-nek szólítanak, ami úgy hangzik, mint a Méhecske néni :)
Apukám pedig a Jenő névvel volt ismert építész :)
2
Nekem a Panna pont öreges
Minden inzézményben volt “Panni néni”
Orsika ( így anyakönyvezve)
Napsugár
Ajándèk
Fiúk közül nincs nekem ilyen, de a fentiek nekem kislánynak is furák..
Nagyapám Bendegúz. Egy igen férfias ember.
Sokan hívják Bendegúz bácsinak, hisz tanár volt
Érdekes módon senki nem rökönyödött meg soha a nevén. Ez csak itt gyakorin szokás, ahogy 16 is írja, egy bizonyos inteligencia szint alatt.
Fiam is büszkén viseli ezt a nevet.
Mondjuk Napsugár néni az simán Sugi néni lesz
Semmivel nem rosszabb, mibt az utcabeli Higi néni🤣
Vagy Öcsi bácsi..
Bendegúz, Benett.. szerintem Beni vagy Bendi bácsi lesz.
Szóval igazából szerintem nincs ilyen név…
Azok a nevek gyerekként sem igazán vállalhatóak, amik később sem..
“Brájen” vagy a fentebb emlegetett “Orsika”, pedug az utóbbi egy teljesen noális Orsolya név lenne..
Nem tudom, hogy ez a név fétis magyar sajátosság-e, szerintem minden nevet meglehet szokni, ha elég sűrűn halljuk. Nekem a felsoroltakból egyik se lenne nevetséges, 12 éves korom óta senkit nem röhögtem még ki (magamban se) a neve miatt.
Na jó, volt ilyen, de ott a vezetéknév volt problémás és a direkt hozzá választott keresztnév. Pl. Pál Pál, Földes Virág stb. Én az ilyen választásokat korlátoznám, meg nyilván senki ne lehessen "Húgykő", de a felsorolt gyümölcsnevek szerintem semmivel se rosszabbak mint egy már jól megszokott Virág, Kamilla, Boglárka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!