Milyen problémákat okozott gyermekednél,hogy nem sorrendben történt a mozgásfejlődés,és bizonyos pontok kimaradtak?
6 hónapos a babám.Önállóan ül,mászik mára már rajtam kapaszkodva fel is állna...
Ezáltam a kúszás teljesen kimaradt a mozgásfejlődésében.Mit tehetek?
A nővérem gyerekei sem kúsztak, sőt náluk a mászás is nagyjából kimaradt. A nagy hiperaktív, diszproblémás, a középső auti, diszproblémás, a kicsi sni, diszpromlémás, ő pl fel is van mentve matekból és nem ír dolgozatot hanem feleltetik, mert olvashatatlan a kézírása. Most 14-17 évesek és brutál nehezen megy nekik a tanulás. Nem is kerültek be jó iskolákba sajnos. A két nagy szegregált gimibe jár.
Nemrég találtam rá egy könyvre ami pont ebben a témában is segítséget tud nyújtani: Stephens-Sarlós program. Még annyira nem mélyedtem el benne, de egy ismerős anyuka nagyon pozitívan nyilatkozott róla, az ő 7 éves fiának segített.
Nagyvonalakban annyi, hogy újra kell programozni az idegrendszert megfelelően végzett torna gyakorlatokkal (a tsmt is hasonló, de itt mások a gyakorlatok) és akár kamaszoknál, felnőtteknél is működhet.
Kíváncsi vagyok a fiamra, mert ő pl féloldalasan kúszott. Még csak 2,5 éves úgyhogy még nem tudni semmit, eddig okos, ügyes. A lányom sem kúszik még teljesen szabályosan, de már kutyázik. 7 hónapos.
Kúszás kimaradt,felcserélődtek a mozgásfejlődések (ülés-állás-mászás-járás), idegrendszeri éretlenség, szenzorosság, megkésett beszédfejlődés.
Most 4 éves, már beszél összefüggő mondatokban (3.5 évesen indult be..), enyhe szenzorosság van még (a kezét nem szereti ha piszkos, többi szenzoros tulajdonság eltűnt), illetve nagyon minimális éretlenség (sok inger hatására túlpörög, pl ha vendégek vannak). De szerintem 1 év és ezek is eltűnnek.
2 gyerekem van, de a mi napig elég nehéz elfogadnom, hogy minden gyerek más
Pedig igaz
A fiam 1-2 nap alatt megtanult minden kuszás mászásos üléses dolgot, a lányomnál nehezebb lesz, de biztos vagyok abban, hogy hamarabb tanul meg beszélni vagy más dolgot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!