Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most akkor mit csináljak,...

Most akkor mit csináljak, hogy hatásos legyen az orrszívás?

Figyelt kérdés
Megfázott a kisfiam és egy ördögi körbe léptünk. Hiába szívom ki az orrát, annyira sír orrszívás közben, hogy folyamatosan újra termelődik a váladék. Elméletileg egy nap csak 2-3x lehet szívni neki, na én már most kiszívtam neki 2x is egymás után, mert az első után is folyt a cucc az orrából. Egyszerűen nagyon utálja az orrszívást, pedig kisbaba kora óta szoktatom őt az orrszívóhoz és mégis könnyezve sír orrszívás közben így persze hiába szívom ki neki, újra tele lesz, amint befejezem az egészet. Szóval valami tippje van valakinek, hogy mit csináljak? Most is itt szürcsög. 11 hónapos amúgy. Sterimart használok.
2023. ápr. 4. 09:19
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Jajj olyan dolgokon tudtok fennakadni, hogy az valami hihetetlen és amúgy semmi köze a kérdésemhez. Gondoltam valakinek van valami hatásos orrszivós technikája és kész. Én ezt olvastam és a védőnő is ezt mondta, hogy ne szívjam neki csak max napi 3x. De amúgy tanácsot senki nem adott, de mindegy. Tökre felesleges ezen az oldalon bármit is kérdezni.
2023. ápr. 4. 10:33
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Annyi a hatásos orrszívó technikánk, hogy annyiszor szívjuk, ahányszor szükséges, nem pedig számolgatjuk. Nekem amúgy azt mondta a védőnő, hogy először a sósat fújjam, kicsit várjak, szívjam ki, aztán fújjak be a korának megfelelő nasivint vagy hasonlót. Azzal nem tudsz mit kezdeni, ha sír és jön a váladék, legalább tisztul, ki kell azt is szívni. Ha nagyon sírok, nekem is jön, utána kifújom.
2023. ápr. 4. 11:01
 13/20 babyboom567 ***** válasza:
100%

Az a hatásos, ha elfelejted ezt a hülyeséget, hogy napi 3x lehet szívni neki.

Szoptatott náthás csecsemőknél is MINDEN szoptatás előtt ki KELL szívni.Szóval a védőnőd hülyeséget mondott.

2023. ápr. 4. 11:25
 14/20 A kérdező kommentje:
És ha 10 percenként megtelik az orra akkor 10 percenként szívjam vagy mi? Mert most kb ez a helyzet nálunk.
2023. ápr. 4. 12:01
 15/20 anonim ***** válasza:
83%
Igen,szivd ki 10 percenkent.te is kifujjod ha csurog nem?
2023. ápr. 4. 12:03
 16/20 anonim ***** válasza:
85%
Ne, akkor hagyd hogy fulldokoljon a gyereked a takonyban bakker. Nem tudom milyen kőkorszaki orvoshoz és védőnőhöz jársz de 2 gyerekem van, sosem mondott ilyet egy orvos sem...sőt mind elmondta hogy annyiszor szívjuk neki ahányszor szükséges
2023. ápr. 4. 12:18
 17/20 anonim ***** válasza:
80%
Kiszivod aztán kész. Olyan hülye kérdés ez. Pisilesre van valami tuti módszered, vagy ara, hogy felvegyél valamit a földről? Csak egy hülye nem tudja ezeket megcsinálni. Az orrszivas is ilyen. Amúgy szerintem ha te feltétlenül kétszer akarod szivni naponta egy rendesen taknyos gyereknél, akkor feleslegesen teszed, kétszer szívni olyan kevés, mint egyszer sem szívni.
2023. ápr. 4. 13:47
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező nyugodj meg. Így van,ahogy írták,kórházban dolgozom,gondolhatod hogy nem 3x szívtuk le a babák orrát,ha tele volt,hanem ahogy indokolta a helyzet,pedig az fali szívó,ami mélyebbre megy. Egyébként nálunk a lányom nemrégen volt beteg,ő is sír az orrszívásnál és ahogy leszívtam,konkrétan újra is termelődött,de mert ilyen gyorsan újratermelődött a váladéka és nem a sírástól. Mindig vártam rá kicsit,ha nem volt nagyon gáz és utána újra leszívtam,ennyi. Mikor már kevesebb volt,elég volt kevesebbszer leszívni az orrát. Nekem is van olyan,hogyha beteg vagyok,hogy igen fújni kell sajnos elég gyakran. Ha csak 3x szívod le neki és közbe egész nap tele van az orra,azzal később még több problémája lesz. Gyógyulást!
2023. ápr. 4. 14:08
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Igen szivd ki neki amennyiszer csak kell..ha nem szivod ki neki a taknyot ramehet a fulere vagy arcureg gyulladasa is lehet
2023. ápr. 4. 17:26
 20/20 anonim ***** válasza:
Szívd ki bármennyiszer, használj babaknak való tengervizes orrsprayt azzal jobban fellazul neki a cucc az orrában.
2023. ápr. 5. 07:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!