A 13 hónapos kislányom most náthás. Iszonyatos az orrszívás! Mit csináljak, hogy ne sírjon? Hogy lehetne vele tudatni, hogy ez csak jó neki, mert tud venni levegőt!
Még akkor is sír, ha csak cseppentek neki orrcseppet, vagy sterimárt fújok. Kapálózik, üvölt, rugdos...
Porszívós orrszívónk van.
nálunk ugyanez a helyzet, mint nálatok! 8 hós múlt a kisfiam és annyit tudok tenni hogy gyors vagyok!!!
utána játszik a porszívóval és el is felejti pikk-pakk.
de mindig kezdődik minden elölről ha fújunk be neki és ha szívjuk lefele. :(
Szia!
Én úgy csinálom, hogy előveszem az orrspray-t, megmutatom neki, a kezébe adom, majd belefújok az én orromba. Kicsit szipákolok, elmondom neki, hogy anyának tele van a nózija, kifújom az orromat és megbeszélem vele, hogy amíg nem tudja kifújni a nóziját, addig sajnos használnunk kell az orrszívót. Lefertőtlenítem a spray-t, megint megmutatom neki, volt, hogy a kezére is fújtam egy kicsit, szemléltetve, hogy ez nem fáj.
Amikor befújok neki, azt annyira nem szereti, de közben "játszhat" az orrszívóval. Bekapcsolom a porszívót, kicsit játszunk a szipkával, megmutatom a kezén, hogy milyen csikis dolog ez. Ekkor már fekszik, elkezdünk kukucs játékot játszani egy pelussal, úgy, hogy szinte csak a szemét takarom le vele. Szerencsére nem egyből kapja le, így három-négy kukucs alatt ki tudom szipkázni az orrát. Utána megmutatom neki, hogy mennyi cicakaki jött ki az orrából, "szörnyülködök", hogy ilyen pici nóziban mennyi trutyi volt. A végén nagy ölelkezés.
Nem azt mondom, hogy sírás nélkül sikerül, de mostanában már csak egy-két hüpp van, könny nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!