Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Angliában élek, és itt nem...

Angliában élek, és itt nem kell adni a D-vitamint. Nem értem otthon miért kötelező? Vagy csak ez is amolyan kötelezően vedd meg ami nem is szükségszerű téma?

Figyelt kérdés
Vettek tőlem vért szülés után és abban megnéztek valami értéket, ami jó volt és mondták, hogy nem kell a babának D-vitamin. Ez miért nem így van Magyarországon is?
2010. okt. 7. 22:21
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Az utolsóval egyet értek! Azért tettem fel a kérdést, mert annyira éles az ellentét ezzel kapcsolatban. Otthon szinte ha nem adod akkor bűnös vagy, itt meg néztek rám amikor kérdeztem, hogy nem kell e adni minden este. Azt mondta a védőnő, hogy vesekárosodást okozhat a túladagolás.
2010. okt. 7. 22:53
 12/19 anonim ***** válasza:
30%
De ha utána olvasol a D vitaminnak, azért találsz olyan cikket, ahol le van írva minden egyes országban más a D vitamin adagolása. Tehát nem értem mi olyan meglepő ezen, jé Magyarországon adják, Angliában nem. Lévén két különböző ország.
2010. okt. 7. 23:10
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
Jó kérdés.Ponr ma olvastam h betiltották bizonyos szériaszámúakat.. [link]
2010. okt. 7. 23:47
 14/19 anonim ***** válasza:
Na, látod, neked is kell adnod... a halmáj-olaj ugyanaz. A D-vitamint régen nem hiába hívták csukamájolajnak... És bizony mi is kaptunk anno (én 71-es vagyok)csak vagy injekció formájában vagy csukamájolajként. Nem tudom, milyen vérvizsgálatból állapították meg, hogy a babádnak nem kell adni, az ottaniak dolga, de tudod, azt a párszáz forintot minden szülő kibírja, főleg, hogy 1 üvegnyi hónapokig elég... A D-vitamint a szervezet csak napfény hatására képes magától előállítani, akkor ha bejutnak a megfelelő elővitaminok. Valóban, itthon nem adunk 3 hónaposnak narancslevet, sem tonhalat... Szerintem legtöbb anyuka itt is bízik az orvosokban és itt se hülyék az orvosok, még bizony Angliában is nem egy magyar orvos dolgozik... ha kontárok, szakbarbárok lennének, nem hiszem, hogy alkalmaznák őket...
2010. okt. 8. 08:11
 15/19 anonim ***** válasza:
65%

Kedves Kérdező, én is Angliában élek, és meg kell, hogy mondjam, finoman fogalmazva nem vagyok elájulva az itteni egészségügyi ellátástól :-)

Hozzáteszem, hogy a férjem itt orvos (magyar), de minden fontosabb egészségügyi "eseményt", amit csak lehet otthon ejtünk meg, a fogászattól a szülésig bezárólag.

Gátmetszés pl. miért nincs Angliában?

Kérdésedre pedig szerintem egyszerűen annyi a válasz, hogy kicsit sem támogatják az anyatejes táplálást, és a tápszerben megvan a kellő mennyiségű D-vitamin. Talán ezért.

2010. okt. 8. 18:32
 16/19 anonim ***** válasza:
48%
Ja és annyira nagyon nem gazdagszik meg senki a 300 forintos Vigantol cseppből, mert sokáig elég és csak az első évben kell folyamatosan adni.
2010. okt. 8. 18:43
 17/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Az angliai anyukának üzenem, nekem is vannak negatív tapasztalataim itt, na de otthon is. Sztem ez országtól független. Emberek az orcvosok is és hibázhatnak. Maximum a körülmények mások.

Igen nem nagyon drága tétel, de sztem még mindig sokkal jobb természetes anyag formájában a szervezetbe jutattani, mint így cseppekben. Ha viszont azt nézed, hogy minden szülő megveszi min. félévente az már nem kevés.

MIkor otthon voltam a gyerekkel, elmentem a gyógyszertárba, olajat akartam venni a bőrére, itt kint oliva olajat kell használni, otthon nagyon drága volt, gondoltam megpróbálom a gyógyszertárba hátha van kis kiszerelésben olcsobban. Még jó hogy ismertem a nénit és mondta hogy nevegyem meg, mert vénusz naprafolgó olaj van benne. Ami nem is olyan nagy baj, mert az is jó, csak éppen átverés. Én nem nagyon bízok a bedobozolt, kicsomagolt nem tudom mi van benne dolgokban.

2010. okt. 8. 19:11
 18/19 anonim ***** válasza:

"Ha viszont azt nézed, hogy minden szülő megveszi min. félévente az már nem kevés. "

Nem kell félévente venni. Főleg, hogy egy éves korig kell minden nap adni, utána csak az őszi, téli hónapokban, mikor kevés a napsütés. Az én fiam még csak 8 hónapos, most kezdtük a második üveggel. Nem tudom, de úgy saccolom talán összesen 3 üveggel fogunk elfogyasztani. Na most az az 1000 ft nem fog csődbe vinni. Egyébként meg láthatod, hogy nálunk sem erőltetik a mesterséges vitamin pótlást, hiszen 1 éves kor után elég ha sokat van szabad levegőn, és sok napsütés éri a gyereket. Az meg, hogy nálunk nem kap 3 hónaposan a gyerek narancslevet, meg tengeri halat az szokás kérdése. Ha nálunk is így működne a hozzátáplálás, akkor lehet, hogy itt sem kellene még egy éves kor alatt sem adni a D-vitamint.

Szerintem minden országban a legjobbat akarják a babáknak, és ezt az adott országban kialakult szokásokhoz igazítva próbálják kialakítani.

2010. okt. 9. 09:00
 19/19 anonim ***** válasza:

találtam egy cikket:

ja és a mail-ben találtam ezt a cikket:

The return of rickets: Victorian disease on the rise due to poor diet and lack of exercise

Read more: [link]

Itt nem pont azt írják, hogy nincs Angliában angolkóros megbetegedés és, hogy jó ez a gyakorlat, hogy nem adnak D vitamint.

2010. okt. 9. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!