Angliában élek, és itt nem kell adni a D-vitamint. Nem értem otthon miért kötelező? Vagy csak ez is amolyan kötelezően vedd meg ami nem is szükségszerű téma?
Angliában, nagyon régen nincsen angolkóros megbetegedés. Köszönöm a cikket, elolvastam, de bízok az itteni orvosokban. Igaz a babám tápszeres, abba pedig bele van építve bizonyos mennyiség. De az anyatejes ismerőseim sem adják. Csak akkor ha a véreredmény kórosan alacsony szintet mutat.
Mikor megszületik a baba, kapunk egy kis tájékoztató füzetet, hogy melyek azok az ételek amiket feltétlenul egy héten minimum egyszer adni kell ahhoz, hogy elkerüljök a D-vitamin hiányos állapotot.
Nem tudom, de még mindig azt érzem, hogy kicsit olyan pénzszerző módszer ez otthon.
Az a legkevesebb kiadás sztem itthon.
De pl nekem furcsább az,hogy pl a barátnőm amerikában él és ott valami 30valahányoltást kellene adni a babának-na ezt brutálisnak tartom!
Amerikában az adható, de nem kötelező én úgy tudom.
Az alábbi ételeket ajánlják legalább heti egyszer:
(megjegyzem itt teljesen mások a hozáátáplálási szokások)
- 4 hónapos kortól heti egy tojássárgája főve
- 4 hónapos kortól tonhal
- 6 hótól kiskanálnyi heti egyszer tőkehal máj olaj
- frissen facsart narancs 3 hónapos kortól
- tej 6 hónapos kortól
- rizs 4 hónapos kortól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!