Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy tápszeres baba másabb...

Egy tápszeres baba másabb mint egy anyatejes baba?

Figyelt kérdés

Először is semmi bajom nincs a tápszerrel, még mielőtt valaki szétszed :) lehet a felvetéseimnek semmi köze nincs a tápszerhez, csak egyszerűen ilyen a baba.

Azért kérdezem, mert

A szemben lévő szomszéd családnál egy tápszeres 9 hónapos kislány van aki cumizik, kislányom 1 éves anyatejes és nem cumizik.

-Amikor elmegyünk sétálni közösen az anyukával, akkor szoktam figyelni a kislányt aki full nyugodt és csak fekszik (kb 10 alkalomból 1* ha ülteti) a sport kocsiba cumizik és csak nézi az anyját. Kislányomat 9 hónaposan már ültettem a sport részbe, mindent figyelt, minden érdekelte, ha lefektettem vízszintbe akkor feszengett és sírt, hogy nem lát ki.

Az út alatt simán el alszik a kislánya, az én kislányom pedig ha nem alvás időben megyünk akkor nem alszik el.

-Ha nem mennek/megyünk sétálni, akkor általában megfigyeltem (nyugi nem kukkolok mindent :D) ebéd után kb fél 2 körül az anyuka ki rakja az erkélyre a babakocsiban a babát, hogy aludjon. Én egyszer kétszer próbáltam ezt megtenni, hát a babám csak sírt és sírt, alvás nem lett belőle.

- Ha ebéd után mint említettem előbb, olyan fél 2 körül elmegyünk sétálni, akkor az anyuka a babával vagy már úgy jön ki, hogy alszik a kislány, de ha nem is alszik akkor kb 5 perce után alszik a baba. Az én kislányom ilyenkor mikor valakivel sétálunk nem tud elaludni, mert minden más is érdekli. Ha egyedül én vagyok csak vele és úgy sétálunk akkor elalszik, de akkor sem egyből 5 perc után.

-Mondja,hogy a kislánya végig aludja az éjszakákat, de ha fel is kell akkor át megy hozzá benyomja a szájába a cumit és alszik tovább.

Valóban ennyivel másabb és könnyebb dolguk van egy tápszeres babával? Kislányom ugye éjszaka cicin alszik el, délután is cicin alszik el ha nem sétálni vagyunk. Ne értsen félre senki most se, nem cserélnék a jelenlegi helyzettel, csak néha olyan jó lenne ha csak úgy beraknám az ágyba és aludna :D

2023. márc. 27. 15:55
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem a kérdező kapott már hideget meleget, zárjuk a posztot:)
2023. márc. 28. 09:45
 32/40 anonim ***** válasza:
91%
25-ös, nem. Egyszerűen szomszédasszony tiszteletben tartja a gyereke alvásablakát és akkor viszi ki, olyan körülmények között, ami biztosítja neki a nyugodt alvást. Vszleg nem kevés melója van a "nyugodt természetű baba" jó alvásaiban, és a kérdezőnek nem tűnik fel, hogy esetleg nem a tápszeren múlik az, hogy a gyereke nem alszik......
2023. márc. 28. 09:46
 33/40 anonim ***** válasza:
0%

32-es

Egyébként olvastad valahol hogy a kérdező gyermekének is pont akkor van az alvása mint a szomszédjának? Csak annyit írt hogy akkor a gyermeke nem alszik el.

2023. márc. 28. 09:50
 34/40 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a kérdés kifejtésében kétszer is írja, hogy 1) "feszengett és sírt", amikor fektetni próbálta, "mert nem lát ki" - ha álmos lett volna, nem érdekli, hogy kilát-e, illetve 2) "ha valakivel sétálunk, nem tud elaludni" - akkor ezt esetleg tiszteletben kéne tartani és nem olyankor társasági életet élni, ha azt akarja, hogy a gyereke aludjon (márpedig a kiírás szerint azért vitte ki, különben nem mindegy?).
2023. márc. 28. 09:57
 35/40 anonim ***** válasza:
79%
Vicces hogy itt már egymást is bantjatok csajok nem csak a kérdezőt, a 31es kommentelő jól írta, zárjuk a posztot! Mindenkinek kellemes napot 🙂
2023. márc. 28. 10:01
 36/40 anonim ***** válasza:
22%
35ös bocs de te moderátor vagy? Hadd beszélgessen már, akinek jólesik:D
2023. márc. 28. 10:03
 37/40 anonim ***** válasza:
24%
Akkor már kettő moderátor is van vagy mi? 😂Ha beszélgetni akarsz miért a közösségi oldalon teszed? Ha ez esik jól egyes embernek sajnálatos:)
2023. márc. 28. 10:05
 38/40 anonim ***** válasza:
100%
37es, ha neked az esik jól, hogy kommentben beszólsz arra, hogy én itt kommentelek... akkor tényleg ideje bezárni a gyk-t :D
2023. márc. 28. 11:07
 39/40 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is a természettől függ. Bár nekem csak egy gyerekem van,de volt csak anyatejes,majd kevert sokáig,most pedig csak tápszeres. Nálunk az elején is cumizott meg most is. A miénk se ül még önállóan fel,így egyértelműen nem ültetem. :D Ezt amúgy nem is értettem,hogy jön ide,mivel ez mozgásfejlődés,de oké. Itt írta az egyik válaszoló,hogy valószínű megeteti előtte,nem biztos az. Nálunk ha evés után eltelik jó pár óra,akkor is nyugodt a babakocsiban és nyugodt volt anyatejesként is,nekem is volt,aki mondta,hogy az ő babáját nem lehet berakni,mert vagy sír üvölt,vagy egyszerűen nem bír megmaradni benne és hogy nekünk miért. Hát nem rajtam múlik,elhiheted. :D Ilyen természetű,alapjáraton nyugodt baba,ami nem azt jelenti,hogy nincsenek rossz napjai,főleg ha jön a foga,vagy bármi változik,de olyankor is elvan a kocsiban. Nálunk is egy ideig nézelődik,majd pedig alszik a fele sétától,ami nem azt jelenti,hogy nem volt olyan,hogy egyáltalán nem aludt,csak nézelődött,de mondjuk 90%-ban így van. Egyébként nálunk piciként is,ha nem bírt elaludni,akkor vagy a babakocsiban ment a friss levegőn,vagy pedig az adamo hintában(ha máshogy nem akart,ez mindig bevált). Gondolom próbálja az alvásidőt mindig azonos időben csinálni,ez nálunk is így van,ritka ha tolódik valami miatt. Az éjszakai alvásnak sincs köze. :D Kb. az összes tápszeres ismerősünk babája 3 óránként alsó hangon fent van,van akinek már születése óta 2 óránként és totál kivannak... Nálunk ugyanúgy kel,mint amikor anyatejet kapott és ugyanúgy most is,nem telíti el egyáltalán,megtömni pedig nem lehet(nem is akarnám!),mivel ha nem kér úgy eltolja,hogy csak úgy repül a cumisüveg. :D Nálunk jobb napokon alszik este 8-tól 5-ig,ez az átlag. Rossz napokon,heteken(ez mindig időről időre előjön fogzás,fejlődés,bármi miatt),olyankor napokig hetekig nem alszunk,mert óránként fent van és eszik is éjszaka ugyanúgy...van,hogy hajnal 3-kor felkel éhesen. Most az utolsó ilyennél fent volt éjfélkor,1-kor,1:50-kor,2:40-kor,4-kor,és 5-kor már vissza se aludt. Hidd el,ezek nem ettől függnek,hogy te vagy más hogy csinálja. Te is mindent jól csinálsz. Megszületett egy baba egy adott habitussal,biztosan vannak ráhatással tényezők,de én akkor is azt vallom,hogy ez inkább tőlük függ. Nem 1-2 olyan barátnőm van,akinek több gyermeke van és ugyanúgy csinálta a dolgokat,ehhez képest az első pár napos kora után szó szerint egész éjjel aludt és most óvodásként is jó alvó,imád aludni kb.;míg a második,többediknél akármit is csinálhat,fejre is állhat,akkor sem alszik éjszaka,nem alszik a babakocsiban,nem bírja autóba se tenni,stb.,stb. Olyat is tudok,akinél mindkét gyermek nagyon nyugodt lett,olyat is,ahol a 2. is nagyon rossz alvó,nehéz eset lett. Annyi,de annyi példa van. De a cumitéma is,erről is tudok sok mindenkit,akik végigpróbálták a repertoárt a fajtákból,hátha...de nem vált be hiába tápszert kap. Egyébként mindenkinek más módszer válik be mindenre,kiismered a babád és ahhoz igazodsz,ennyi. Amúgy szerintem ez a hozzátáplálásnál is igaz,van aki bármit is csinál akkor sem akar pár kanálnál többet enni a gyermeke(és erről senki sem tehet),míg más csak elé rak bármit és gyönyörűen eszik.

Azt megkérdezhetem,hogy az ültetés hogy jött ide a babakocsiban? :D

2023. márc. 28. 11:23
 40/40 anonim ***** válasza:
63%

Gyerekeim: első tápszeres volt, második anyatejes. Az első tápszeres bárhol, bármikor elaludt, éjszakát átaludta, ha felkelt - cumisüveg, és aludt is vissza, nem volt sírós, viszont eleven igen és baromi gyorsan fejlődött, 9 hónaposan már járt, 1 éves korban egyszerű szavakat tudatosan szépen mondott, cumizni nem cumizott

Anyatejes második nyugisabb temperamentummal rendelkezik, de nyűgösebb, nem alussza át az éjszakát, nem alszik el bárhol, csak kizárólag cicin, ő lassan fejlődik, még nem jár, csak kapaszkodva (13hó), nem is mond szavakat, csak 1-2 nagyon alapot (pápá), ő sem cumizik.

Nem tudom mi - minek köszönhető, de az első év a tápszeressel valóban sokkal könnyebb volt, akár az alvásokat nézzük, viszont semmiért nem adnám azt a kapcsolódást, ami a szoptatott gyermekem és köztem van.

2023. máj. 7. 22:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!