Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy tápszeres baba másabb...

Egy tápszeres baba másabb mint egy anyatejes baba?

Figyelt kérdés

Először is semmi bajom nincs a tápszerrel, még mielőtt valaki szétszed :) lehet a felvetéseimnek semmi köze nincs a tápszerhez, csak egyszerűen ilyen a baba.

Azért kérdezem, mert

A szemben lévő szomszéd családnál egy tápszeres 9 hónapos kislány van aki cumizik, kislányom 1 éves anyatejes és nem cumizik.

-Amikor elmegyünk sétálni közösen az anyukával, akkor szoktam figyelni a kislányt aki full nyugodt és csak fekszik (kb 10 alkalomból 1* ha ülteti) a sport kocsiba cumizik és csak nézi az anyját. Kislányomat 9 hónaposan már ültettem a sport részbe, mindent figyelt, minden érdekelte, ha lefektettem vízszintbe akkor feszengett és sírt, hogy nem lát ki.

Az út alatt simán el alszik a kislánya, az én kislányom pedig ha nem alvás időben megyünk akkor nem alszik el.

-Ha nem mennek/megyünk sétálni, akkor általában megfigyeltem (nyugi nem kukkolok mindent :D) ebéd után kb fél 2 körül az anyuka ki rakja az erkélyre a babakocsiban a babát, hogy aludjon. Én egyszer kétszer próbáltam ezt megtenni, hát a babám csak sírt és sírt, alvás nem lett belőle.

- Ha ebéd után mint említettem előbb, olyan fél 2 körül elmegyünk sétálni, akkor az anyuka a babával vagy már úgy jön ki, hogy alszik a kislány, de ha nem is alszik akkor kb 5 perce után alszik a baba. Az én kislányom ilyenkor mikor valakivel sétálunk nem tud elaludni, mert minden más is érdekli. Ha egyedül én vagyok csak vele és úgy sétálunk akkor elalszik, de akkor sem egyből 5 perc után.

-Mondja,hogy a kislánya végig aludja az éjszakákat, de ha fel is kell akkor át megy hozzá benyomja a szájába a cumit és alszik tovább.

Valóban ennyivel másabb és könnyebb dolguk van egy tápszeres babával? Kislányom ugye éjszaka cicin alszik el, délután is cicin alszik el ha nem sétálni vagyunk. Ne értsen félre senki most se, nem cserélnék a jelenlegi helyzettel, csak néha olyan jó lenne ha csak úgy beraknám az ágyba és aludna :D

2023. márc. 27. 15:55
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
92%

"csak fekszik (kb 10 alkalomból 1* ha ülteti) a sport kocsiba [...] Kislányomat 9 hónaposan már ültettem a sport részbe"

Egyik gyerekem sem ült önállóan 9 hónaposan, így egyiküket sem ültettem babakocsiban. Úgyhogy ez se a táplálás módjától függött. ;) (Egyik 13, másik 18 hónaposan indult el).

2023. márc. 27. 20:28
 22/40 anonim ***** válasza:
91%

"örülök ,hogy ezekből a sorokból bele láttok az életünkbe"

Te osztottad meg pont ezt az életedből.

2023. márc. 27. 20:33
 23/40 anonim ***** válasza:
91%

Pont az ilyen okos anyak miatt tartok tavolsagot mas kisbabas anyukaktol...oszt mond mar,szegeny anyuka tudja,hogy te pont mindig akkor nezel ki az ablakon amikor o kirakka a babat a teraszra aludni?

Ha te lennel a szomszedom inkabb behuznam a redonyt,es meg veletlenul sem beszelgetnek veled.

Kibeszelsz mas anyát es a babajat itt,szegyeld magad

2023. márc. 27. 20:50
 24/40 anonim ***** válasza:
79%

A leírtak jó része szerintem a gyerekek természetéből adódik, nem a táplálás módjából. Amiben talán lehet valami, hogy ha sokat szopik, akkor előfordulhat, hogy kevésbé igényli a cumit (de szerintem itt is többet számít a természete) és a tápszer emészthetősége állítólag másmilyen, így elképzelhetőnek tartom, hogy később éhezik meg, így később is kelti fel az éhség. Amit még hallottam, hogy az anyatejes pisi-kaki kevésbé csípi ki a popsit. Összehasonlítási alapom első kézből nincs, így ezek csak anekdoták.

Amiben mindenképpen más a tápszer, mint a szoptatás: előbbit tudja az apa is csinálni ;) utóbbit csak lefejt tejjel, ami dupla meló.

2023. márc. 28. 00:41
 25/40 anonim ***** válasza:
12%

Én értem a kérdező kérdéseit, némely ember tényleg nagyon elment mintha ők tökéletesek lennének és pl sose néznek ki az ablakon ha vki elmegy a házuk elött vagy mást nem beszélnének ki sehol senkinek jaaa meg szerintem mindenkinek a saját gyereke a tökéletes. Ne törjünk már senki felett pálcát. Ebből a pár gondolattól tényleg nem látunk bele az életükbe, valaki már ebbe is bele szállt hogy hogy altatja és mikor a gyerekét, nevetséges tényleg itt mindenki minta anya nagyon rá ér a savanyú kis eletükbe mondanám nektek akkor én már hogy ti meg foglalkozzatok a saját életetekkel ha nem lehet érdemlegeset írni..Ezért tart itt a világ ahol, de főleg mi magyarok.

Visszatérve..az én barátnöm kislánya is szinte ilyen volt kicsinek .mindig furcsáltam hogy full nyugodt és útközben nem érdekelte semmise,a természetétöl függ,mig az én fiam egy energiabomba volt már kicsinek is. én abba tudtam be hogy az anyja minden elindulás előtt adott neki tápszert és az eltelitette mer félt hogy útközben lesz éhes és sírni fog. Bár ő mindig tömte tápszerrel ha éhes volt a gyerek ha nem..Tény,hogy a tápszer jobban telit, tovább tart míg az anyatej a cumi meg szerintem még dob is rajta és nyugodtabb lesz. Szerintem ittis azvan hogy azért alszik el egyből a kislanya mer lehet még tápszert is ad neki indulás előtt vagy már be teszi a babakocsiba és elalszik (ebbe is bele kötött valaki..nézzen már magába érezze már ő is szarul magát nemár csak szegény kérdező)

A mi szomszédunkkal pedig jóba vagyunk és mi is rá szoktunk nézni a másik házára az ablakbol...Úristen nézelődök én is szar anya lehetek :(((((

2023. márc. 28. 07:33
 26/40 anonim ***** válasza:
100%
25, az megvan, hogy mi arra reagálunk, amit ő önként elmondott? Te meg ismeretlen hozzászólókat elemezgetsz, akikről semmit nem tudsz. Mimagyarok, igaz? Szálka-gerenda megvan?
2023. márc. 28. 07:36
 27/40 anonim ***** válasza:
0%
Reagált némely ember? Épp ez az hogy reagált és nem válaszolt :D mittkell reagálni ha valami nem tetszik?? Ha érdemlegeset nem tudtál te sem írni miért nem lépsz tovább?? Nem értem:) amúgy meg igen hogyne lenne, ilyen gyorsan válaszolni még ki se írtam a válaszomat te pedig már itt is vagy micsoda gyorsaság :D
2023. márc. 28. 07:40
 28/40 anonim ***** válasza:
100%
Mert munkába menet a vonaton gyakorizok. Közöd? Magyar...
2023. márc. 28. 07:42
 29/40 anonim ***** válasza:
0%

28. Ennyi erővel. Közünk hogy mit csinálsz most??????

Most meg kellene dicsérni hogy vonatozol? És nem tömegközlekedés? Meg hogy munkába mész? Közünk?????

Inkább olvass valamilyen jó kis könyvet így munka előtt!

2023. márc. 28. 07:45
 30/40 anonim ***** válasza:
100%

"Bár ő mindig tömte tápszerrel ha éhes volt a gyerek ha nem.."

Ha nem éhes, nem issza meg a gyerek!!

"Tény,hogy a tápszer jobban telit, tovább tart"

Ez sem igaz. Volt "szerencsém" 1 tápszeres és egy anyatejes gyerekkel megfigyelni, az anyatej sokkal táplálóbb volt.

2023. márc. 28. 09:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!