Egy tápszeres baba másabb mint egy anyatejes baba?
Először is semmi bajom nincs a tápszerrel, még mielőtt valaki szétszed :) lehet a felvetéseimnek semmi köze nincs a tápszerhez, csak egyszerűen ilyen a baba.
Azért kérdezem, mert
A szemben lévő szomszéd családnál egy tápszeres 9 hónapos kislány van aki cumizik, kislányom 1 éves anyatejes és nem cumizik.
-Amikor elmegyünk sétálni közösen az anyukával, akkor szoktam figyelni a kislányt aki full nyugodt és csak fekszik (kb 10 alkalomból 1* ha ülteti) a sport kocsiba cumizik és csak nézi az anyját. Kislányomat 9 hónaposan már ültettem a sport részbe, mindent figyelt, minden érdekelte, ha lefektettem vízszintbe akkor feszengett és sírt, hogy nem lát ki.
Az út alatt simán el alszik a kislánya, az én kislányom pedig ha nem alvás időben megyünk akkor nem alszik el.
-Ha nem mennek/megyünk sétálni, akkor általában megfigyeltem (nyugi nem kukkolok mindent :D) ebéd után kb fél 2 körül az anyuka ki rakja az erkélyre a babakocsiban a babát, hogy aludjon. Én egyszer kétszer próbáltam ezt megtenni, hát a babám csak sírt és sírt, alvás nem lett belőle.
- Ha ebéd után mint említettem előbb, olyan fél 2 körül elmegyünk sétálni, akkor az anyuka a babával vagy már úgy jön ki, hogy alszik a kislány, de ha nem is alszik akkor kb 5 perce után alszik a baba. Az én kislányom ilyenkor mikor valakivel sétálunk nem tud elaludni, mert minden más is érdekli. Ha egyedül én vagyok csak vele és úgy sétálunk akkor elalszik, de akkor sem egyből 5 perc után.
-Mondja,hogy a kislánya végig aludja az éjszakákat, de ha fel is kell akkor át megy hozzá benyomja a szájába a cumit és alszik tovább.
Valóban ennyivel másabb és könnyebb dolguk van egy tápszeres babával? Kislányom ugye éjszaka cicin alszik el, délután is cicin alszik el ha nem sétálni vagyunk. Ne értsen félre senki most se, nem cserélnék a jelenlegi helyzettel, csak néha olyan jó lenne ha csak úgy beraknám az ágyba és aludna :D
9 hónapos kislányom van, aki tápszeres.
Nem cumizik, mióta sport részben ül a babakocsiban, azóta nem alszik, csak nézelődik, mert minden érdekli. Éjjelente többször kelek hozzá. Cumit nem hajlandó elfogadni, elalváshoz az ujját szopja, cumit, ha fejre állok sem hajlandó elfogadni mióta fogzik.
Baromság.
A gyerkek habitusában van különbség, ami nem függ a táplálás módjától.
Egyik gyerekem korán tápszeres lett, másik hosszan szoptatott volt.
Mindketten csendben, nyugodtan nézelődtek pl: babakocsiban, majd nagyokat aludtak. A tápszeres cumival, az anyatejes anélkül - csak ennyi volt a különbség.
Êjjel a tápszeres gyerekem kelt többször, az anyatejes könnyebben megnyugodott.
"Ha ebéd után mint említettem előbb, olyan fél 2 körül elmegyünk sétálni, akkor az anyuka a babával vagy már úgy jön ki, hogy alszik a kislány, de ha nem is alszik akkor kb 5 perce után alszik a baba. Az én kislányom ilyenkor mikor valakivel sétálunk nem tud elaludni,"
Mert ő igyekszik a gyereknek kb azonos időben biztosítani az alvást. Te meg tojsz rá, hogy nem fog tudni aludni, akkor is viszed alvásidőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!