Nem függ össze az értelmi képességekkel, hogy ki mikor kezd beszélni, ugye? Lenne ezzel kapcsolatban egy kérdésem.
Az én fiam sem beszél 21 hónaposan. Pár szavas szókincse van, és van egy nagyobb fiam is, aki egész nap beszél.
Értelmi szintje szerintem nem alacsonyabb, mert mindent megért amit mondok neki, ismeri a dalokat, amiket hallgatunk, amit kérek tőle, azt csinálja.
A beszédhez meg kell érnie. Ha nem beszél, az nem azt jelenti, hogy buta. Mivel előtt utóbb minden ember el kezd beszélni, ki korábban, ki később. S van sok olyan ember, aki később beszél, de hihetetlen okos.
Szóval engem cseppet sem érdekel, hogy más gyermekem ennyi idősen már mondókákat mond, majd az én fia is fogja mondani, csak gy kicsit később. Semmiről sem maradt le a fiam, nagyon kiegyensúlyozott, boldog!
Remélem,hogy nem!:( Az én kisfiam is hasonló korú (21 hónapos) és nem beszél.Az egyetlen szó,amit kimond,az a "mama",a többi halandzsa,vagy a szavak első ill. utolsó szótagja.Olyan kis értelmes,annak ellenére,hogy nem beszél,kommunikatív,állandóan mutogat,nyüzsög,és dumál a saját nyelvén.Megértjük egymást.
Persze,én is kicsit aggódom emiatt,de talán hamarosan beindul a nyelve és beszélgethetünk! :)
köszi mindenkinek! az én kislányom a nem beszélős, de én nem aggódom. csak az motoszkál a fejemben, hogy ha tényleg nincs jelentős különbség észbelileg, akkor mi ösztönzi az egyiket arra, hogy beszéljen, a másikat meg arra, hogy inkább várjon? azt is hallottam-tapasztaltam, hogy aki később kezd beszélni, az nem szavakkal, hanem mondatokkal kezd, addig meg csak gyűjtögeti az infót. :)
amúgy tesóm (fiú) 3 évesen kezdett beszélni, és mára egy nagyon okos felnőtt lett belőle. :) Én is úgy tudom, hogy a fiúk később kezdenek beszélni, talán mert alapból az elején őket jobban foglalkoztatja a mozgás, és az én kislányom ebből a szempontból inkább fiús, állandóan jön megy, meg se áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!