Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mindennap kell fürdetni?

Mindennap kell fürdetni?

Figyelt kérdés
2008. dec. 28. 17:51
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat! Legfőképpen annak a kedves válaszolónak aki feltételezi rólam, hogy nem vagyok igényes magamra..... Amúgy a gyermekemnek így is nagyon fincsi illata van és soha nem volt még sajtszaga...
2008. dec. 28. 20:40
 12/18 anonim ***** válasza:
73%

szia,nálunk is minden másnap van fürdetés,és nem büdös a babám,nem koszos stb..és nem vagyok igénytelen se...

dehát vannak itt tökéletes anyukák,akik úgy érzik a másik embert ismeretlenül is leszólhatják...

2008. dec. 28. 20:49
 13/18 anonim ***** válasza:
46%
Ti nem veszitek emberszámba a babáitokat? Nem vallom magam tökéletes anyucinak, de minden este fürdetem a kislányom. Te lefekszel fürdés nélkül? Neki ez pont ugyan olyan. Egy baba csak a napi eseményekből tud tájékozódni, ezért is fontos. Ha ezt szokja meg később nem fogjátok tudni rávenni, hogy minden nap fürödjön, pedig szerintem alapvető dolog.
2008. dec. 28. 22:07
 14/18 anonim ***** válasza:
77%
Én végülis minden nap fürdetem a kislányomat, de egyszer vagy kétszer volt rá példa hogy elmarad, mert fogzott és örültem hogy elaludt végre, nem ébresztettem fel ezért. És egyáltalán nem volt sajt vagy más büdös szaga. Ugyan olyan baba illata volt másnap. Ő is mászik már és megizzad mégsem büdös. Velem is fordult már elő, hogy nem tudtam minden nap lemosdani csak minden másnap mert nem tudtam felkelni az ágyból olyan betegségem volt. Nem volt kellemes állapot mert nem éreztem jól magam, de még élek. Nem hetekről beszélünk itt, hanem max. egy nap kimaradásról. Attól még senkinek nem lesz büdös szaga. Van ismerősöm aki állítólag minden nap fürdik mégis olyan szaga van mint egy tigrisnek vagy hajléktalannak, mert nem használ izzadásgátló dezodort. Ha meg néha befújja magát akkor az is büdös és ráfújja az izzadt testére, hónaljára. Úgyhogy nem tudom miért bántjátok a kérdezőt hogy igénytelen stb... Én nem gondolom hogy az lenne. Ha te úgy látod jónak, hogy minden másnap fürdeted csak a babádat akkor tégy úgy. A védőnők is azt javasolják hogy ne legyen a gyerek minden nap fürdetve. Én azért szeretem fürdetni, mert élvezi is és a napi rituálénkhoz is szükség van rá, de nem lesz világ katasztrófa ha kimarad egy egy alkalommal. Van egy ismerősöm aki a gyerekei haját (két lány az egyik 5 a másik 10 éves), szóval nem mosta meg a hajukat már 6 hónapja. Állítólag a gyerekorvos javaslatára. A gyerekek ápoltak és szépek, a hajuk meg állandóan úgy "száll" mintha minen nap mosnák a hajukat. Csodálom, hogy nem tetvesek és nem is büdös a fejbőrük mert megszagoltam. Szóval ilyen is létezik. Bár ez már számomra is durva, de az ismerősöm így döntött.
2008. dec. 28. 22:12
 15/18 anonim ***** válasza:
84%
Én egy könyvben olvastam, hogy nem kell a babákat föltétlen füröszteni naponta és a bőrüknek sem tesz jót. Van ilyen vélemény is, pedig azt a könyvet orvosok szülészek és gyerekorvosok hada írta. Gondolom mind hülye és nem is ért hozzá. Csak leírtam hogy legyen minn csámcsogni.
2008. dec. 28. 22:15
 16/18 anonim ***** válasza:
77%

Az én fiam még csak egy hónapos, de mi csak mi két naponta fürdetünk, két naponta átmosdatom. Nem büdös a baba, nem is koszos és az alvásával sincs gond utána.

Ha nagyobb lesz és a kiságy, illetve a karomon kívül máshol is járni fog, valamint többet fog mozogni, akkor áttérünk a napi fürdetésre, de egyenlőre a bőre miatt nálunk nem jött be a napi fürdés. A fürdést követő napon sokkal szárazabb a bőre. Az első héten minden nap fürdettünk, de akkor hámlott a babám bőre a lábujjától a feje búbjáig, szóval nálunk az nem jött be.

2008. dec. 29. 06:21
 17/18 anonim ***** válasza:
82%
a mi védőnénink minden alkalommal megjegyzi milyen szép a babám bőre. 4 hós, és minden MÁSNAP fürdik.(én minden nap :) ) Nem kell lemosni a babáról a hasznos baktériumokat, amik segítenek kifejlődni az ellenálló képességnek. Még sosem kentem rá testápolót, felesleges. csak popsikenőcsöt, gyógyszertárit a pelenkázásokkor. akkor döntöttem a másnaponti fürdi mellett, mikor a barátnőm babája bőrbetegségére azt mondta az orvos, hogy pár napig most ne fürdesse, utána is csak 2 naponta, míg nem mászik. és az unokatestvérem gyermekorvos és azt mondta ez így a legjobb. Ha bukik, pelenkázáskor egy tiszta törlőkendővel megtörlöm a nyakát. sosem volt még !!!sajtszagú!!! :)
2008. dec. 29. 08:17
 18/18 anonim ***** válasza:
Én mindennap fürdetem a kisgyerekeimet, meg majd a nemsokára születendő kislányomat is mindennap fogom. De amíg nem nagyon izzad, meg nem játszik úgy mint a kisgyerekek, homokozóban stb. akkor nem muszály. Nekünk a védőnő is azt mondta hogy nem kell mindennap fürdetni, d eén fürdetem őket.
2010. máj. 16. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!