Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Befolyásolt a névválasztásban,...

Befolyásolt a névválasztásban, hogy hogyan reagálnak a körülötted lévő emberek, amikor megosztod velük, milyen nevet szeretnétek adni a gyereknek?

Figyelt kérdés
Pl megváltoztattad emiatt a választott nevet? Vagy ha még több név volt a listán, figyelembe vetted a választásnál?
2023. márc. 22. 18:00
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
23%
Nem, sőt ha a 3.lány lett volna akkor az apja sem szólhatott volna bele, de így a fiú névbe én nem szóltam, nem is hívom a rendes nevén
2023. márc. 22. 19:37
 12/23 anonim ***** válasza:
37%

Nem. 20+ éve van lánynevem. Akkor páran kiakadtak rajta, de annyira nem tágítok, hogy már mindenki, aki tudja, úgy emlegeti a leendő gyerekemet. Szerintem azon akadnának ki, ha nem azt adnám.

Ebből adódik, hogyha fiú lenne(fiú nevem még nincs), úgy kiborulnának, hogy nem kaphatja az emlegetett nevet a gyerekem, miközben mindenki úgy hívja, hogy szerintem, akkor már tök mindegy lenne nekik. (Kétlem, hogy fiú lenne, az én családomban nem születnek fiúk 😂)

2023. márc. 22. 19:55
 13/23 anonim ***** válasza:
79%
Természetesen befolyásolt olyan értelemben, hogyha 10-ből 8 ember megrökönyödik egy néven, akkor nem teszem ki a gyerekemet annak, hogy ezzel kelljen leélnie egy életet. De erre amúgyis odafigyeltünk, mivel nem hétköznapi vezetékneve van a férjemnek/lányunknak, a keresztneve legyen abszolút az. Egyébként nem érdekelt ezen felül, hogy ki mit szól a választott névhez.
2023. márc. 22. 19:57
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem, egyedül a férjem, azaz a gyermek apjának véleménye befolyásolt 😁 (értsd: együtt döntöttünk).

A családban, legalábbis az övében, sokan nem értettek egyet a névválasztásunkkal. Igaz nem kértük a véleményüket, de őket ez valahogy nem érdekelte. Minket meg a véleményük nem, úgyhogy kvittek voltunk 😂 Valami ősmagyar névvel elégedettek lettek volna, de hát az élet nem habos torta ugyebár.

2023. márc. 22. 20:23
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem érdekel mások véleménye,de tudatosan szeretem megóvni magunkat a negatív kritikától,így mindenkinek azt mondtuk,hogy még nem döntöttük el!
2023. márc. 22. 20:28
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Mi a Sámuel nevet adtuk a kisfiúnknak, a becézése is tetszik, mint Samu.

Édesanyám kicsit értetlenkedett, de nem kritizálta, csak neki fura ez a név.

Az ismerőseim egy részén láttam, hogy felszaladt a szemöldökük, meg volt aki elnyelt egy röhögést, de nem érdekelt.

A vezetéknévhez is jól illik, és ha külföldre fújja a szél, akkor bárhol könnyen kiejthető.

A férjem családja lelkesen fogadta a nevet.

Listás volt még a Martin, Olivér és a Dominik is, de nagyon megszaporódtak a Martinok és a Dominikok az ismerőseink körében az elmúlt 2 évben, így azok kiestek.

S mivel a férjemnek jobban tetszett a Sámuel mint a Martin így az lett a gyerekünk.

2023. márc. 22. 20:38
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
A kisfiam nevét mindenki leszavazta, anyósom még írt egy listát is, idétlennél idétlenebb nevekkel, tucatnevekkel, hogy neki mi tetszik. Felb*szta vele az agyamat rendesen. Azóta már mindenki megszokta, megszerette a kisfiam nevét.
2023. márc. 22. 21:06
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

SENKINEK nem mondtuk el a gyerekeink nevét amíg meg nem születtek!

Nem változtattunk volna, csak megkíméltünk mindenkit a háborgástól.

2023. márc. 22. 21:24
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Az első gyereknél izgatottan mentünk a családi látogatásokra, hogy, "na megvan a név" végre valahára, olyan ami nekem is tetszik, a férjemnek is, hosszas listaírós napok után. Ritka is, szép is, jelentése is, névnap is jó, tehát minden klappolt.

Aztán elmondtuk, anyámék egyből jöttek azzal, hogy "de hát ez zsidó név", a többieknek meg vagy fel vagy össze szökött a szemöldök.

Hazamentünk, és mondtam is a férjemnek hogy ez nem lesz jó. Hiába tetszik nekünk, 10ből 8 csak értetlenkedik,kritizálja, én ennek nem teszem ki a fiam a későbbiekben. Szóval befolyásolt, nagyon is, egyből uccu neki második név válogatásnak.

Egyébként Ezékiel lett volna, Sebestyén lett a végső név.

A második gyereknél el se mondtuk senkinek "még nem döntöttünk" címszóval, egy tuti volt, amit más javasolt, azt sose választottuk.

2023. márc. 22. 21:31
 20/23 anonim ***** válasza:
89%
19: ha már a héber eredetű nevekről van szó, nekem tetszik a Ráhel/Ráchel név. Persze itt is az első reakció a zsidózás volt, ja és persze gondolom nem kell mondanom, kinek a lányát hívják így. Végül nem ez lett a választott név, de egyre jobban tetszik, és ha egyszer lesz másik lányunk, szerintem ezt fogjuk választani.
2023. márc. 22. 21:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!