Titeket mennyire befolyasol nevvalasztaskor, hogy ismeros vagy rokon mar adta azt a nevet?
engem irritálna
de pl rokon gyerekek amolyan általános nevűek
a bnőm gyerekéé meg kisebbség név lett
a szomszédoké iskisebbség, de olyan környéken élek
Testvér, unokatestvér, bármely más közelebbi rokon, barát/barátnő gyerekének a nevét nem adnám.
Szomszéd (nem fix, hogy ugyanott fogunk élni X év múlva is), munkatárs (mhelyet is simán vált az ember az életben párszor) gyerekének a nevét gond nélkül.
Mi tesómmal beszéltük egyszer, hogy milyen nevet adnánk. Kb. egyszerre rávágtuk, hogy Szofi - Szófia :D
Ezen ment kb. 10 percig a vita, de lemondtam róla, mert meggyőző érvei voltak, pl. milyen jól alliterál a vezetéknévhez Sz. Szofi.
Rokonét,tesókét,ismerősökét nem adnám. Nyilván régi sulistárs,kolléga neve stb mehet. De mondjuk egy olyat nem ismerünk,akit így hívnak,mint lányunkat,sőt eddig egy emberrel találkoztam csak utcán,akinek az unokáját így hívják.De ami volt ötlet fiú név,az sincs annyira ismerősök közt.Illetve két unokatesóm is az,de messziek.
De amúgy akaratlanul is,de alattunk lakók lánya is az ,mint a mi lányunk,csak másik változatban.A másik lányuk nekik meg az,mint barátaink lányának.
Lányom : Lilien,alattunk Liliána van.Ő kisebbik lányuk Dorka,barátaink lánya is az.
Nem adnám, nagyon zavarna. A kedvenc fiúnevem az Olivér, erre a másodunokatestvéremet elnevezték így (még kicsi, szóval korban is közel lesznek az én gyerekemmel) Szóval lemondtam róla.
Hálistennek a többi név ami tetszik nem olyan "hétköznapi" amik az én családomban gyakoriak.
Legjobb barát/barátnő gyerekének a nevét nem adnám, de sima barát, ismerős nevét még igen.
Nálunk a családban pl van 6 Márta és 5 Petra. A Petra alapvetően tetszik, de nem az én lányom lesz a 6...
Egy szó, mint száz: rokonságban lévő nevet 100%, hogy nem adnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!