Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Alvásprobléma, mi lehet a baja?

Alvásprobléma, mi lehet a baja?

Figyelt kérdés
7,5 hónapos a babám. Kb 2 hete éjjel óránként fent van. Már megőrülök tőle. Nappal is csak fél órát alszik 2-szer. Nem látom, hogy jönne a foga. Tuti nem éhes, mert elég jól eszik nappal. Nem tudom mi a fene lehet a baja. Általában cicivel altatom vissza. Lehet, hogy egész éjjel cicit akar? Pedig még nappal is szoptatom. Miért nem alszik inkább? Lehet ez már a szeparációs szorongás?
2010. okt. 7. 11:20
 1/7 anonim ***** válasza:
mi 9 hónaposan jártunk hasonlóan mint te. És tudom most ez nem fog tetszeni, de én hagytam sírni. elsó nap sírt 12 percet és vissza aludt, másnap már csak pár percet és harmadnak egy perc sírás után elalsut, azóta is alszik szépen 11-12 órákat éjjel ébredés nélkül. A másik amíg én is berohangáltam hozzá, csak zavartam vele, akár hányszor bemnetem megnyugtatni, csak tovább hisztizett ha kijöttem. 3 nap után meguntam és akkor hagytam sírni. Tudom ezt sokan elítélik, de éjjel nekem is kell aludnom hogy nappal legyen energiám vele játszani, foglalkozni, sétálni menni és akkor még ott a bevásárlás, főzés takarítás.... légy határozott és próbáld ki ezt! Végülis már nem olyan opicurka egy kis sírástól még nem dől össze a lelki világa!
2010. okt. 7. 11:26
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem is kb ilyenkor kezdte ugyanezt a fiam, vagy 8 hósan, az már mindegy. Én is megőrültem, mert addig szépen átaludta az éjszakát. Volt egy hét, mikor csak cicin aludt vissza. Én nem hagytam sírni (egyszer próbáltam, kb. 10 percig bírtam, szerintem ez nem anyának való) és elmúlt. Aztán később elkezdett nyálazni is... jó pár hét volt mire kibújt a 7. foga és rá egy hétre a 8. is. Azóta megint minden rendben. Néha felsír éjjel, de vagy visszaalszik, vagy visszasimogatom és alszik. De már általában alszunk mindketten (mindhárman). Én úgy vagyok vele, hogy olyan baba nincsen, aki az első végigaludt éjszakától állandóan végigalussza. Mindig jönnek olyan időszakok, amikor számunkra érthetetlen okokból (legalábbis akkor érthetetlen, majd később kiderül, mi volt a baj) felkelnek éjszaka. Ha ez nem a cumi miatt van, akkor el kell fogadni, hogy van, mikor nem tudunk segíteni, mert nem tudjuk, mi a baj, de azzal már sokat segítünk, hogy ott vagyunk vele. Nem mindig csak a mi kényelmünket kell nézni. Én így fogom fel, persze volt, hogy nálam is szakadt a cérna a fentiek miatt, de hálistennek világító cumit nem kell vennünk, meg semmilyet sem :o) Én ennek örülök! Próbáld te is felfogni, hogy mindent megteszel annak érdekében, hogy a babádnak jó legyen... hiszem, hogy ezt ő is értékeli, még ilyen kicsin is. És örülj minden olyan éjszakának, amikor tudsz aludni, de ne ez legyen a norma. Sajnos amíg nem tudják elmondani mi a baj, ez lesz. Sőt, lehet, hogy még utána is. Kitartást és sok türelmet kívánok!
2010. okt. 7. 11:41
 3/7 A kérdező kommentje:
Még egyetlen foga sincs! Pedig már 3 hónapos kora óta nyálzik, és rágja az öklét. Van egy 2 éves lányom is, na, ő soha de soha nem csinálta ezt. Amikor fogzott, akkor is max. egyszer kelt fel éjjel. Azért is fura ez nekem. Na, meg így még nehezebb, hogy nappal még vele is kell foglalkozni. Na, amúgy sem tudnék aludni, mert amint írtam, nappal is csak fél órákat alszik, és persze még véletlenül sem akkor, amikor a másik is.
2010. okt. 7. 12:20
 4/7 anonim ***** válasza:
nincs túl meleg a szobában? 2 hete már hűvösebb van, nem fűtötök? a fiam azóta alszik este 9-től reggel 8-ig, amióta csak 21 fok van éjjel a szobában. ennél melegebben 4-kor és 6-kor is ébredt.
2010. okt. 7. 12:48
 5/7 anonim ***** válasza:

szia. hát sajna segíteni nem tudok neked, ahogy magamnak sem de azért írok. az én babám jövőhéten lesz hat hós és másfél hete csinálja azt amit a tiéd. van, hogy félóránként kel. amikor éjjel két órát alszik egyben az már felüdülés.cicin alszik ő is vissza de olyan is volt, hogy nem kellett még az sem. csak ordított.vááá!na az még gázabb volt. kész vagyok teljesen írtam is a szoptatás témában ki kérdést a napokban, hogy mit lehetne szedni (magne b6 vagy ilyesmi)mert feszült és türelmetlen vagyok.

mondjuk az én helyzetem annyiból könnyebb, hogy nincs másik gyerkőc.szerintem a foga kínozhatja őket, nekünk sincs még egy sem.adsz neki valami homeopátiás szert?nekünk az sem segít de sokaknak igen, hátha nektek is jó lenne.

kitartást kívánok neked!

2010. okt. 7. 13:33
 6/7 A kérdező kommentje:
Viburcol kúpot adtam neki, de azzal is csak 4 órát aludt.
2010. okt. 7. 17:55
 7/7 A kérdező kommentje:

Nincs meleg, szerintem. De én is gondoltam rá, mert hálózsákban aludt. Már levettem róla, de még így is kel.

5 hónaposan is csinálta, de akkor éhes volt, mert elkezdtem a hozzátáplálást, és aztán aludt. De most tuti nem éhes, mert 4*200 gr kaját eszik, meg még szopik is.

2010. okt. 7. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!