Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem alszik a 4 hetes babám,...

Keditt kérdése:

Nem alszik a 4 hetes babám, mi lehet a baja?

Figyelt kérdés

A problémám elég összetett és hosszú lesz leírni de azért belevágok mivel nagyon el vagyok keseredve :(

4 hetes kisfiam 3 napja alig alszik,nappal aránylag elvan de folyton kézben lenne.Alvás csak ringatásra megy de kézben is kb 10 percenként felébred.Ha leteszem ugyanez a helyzet.Este még rosszabb,tisztára bepörög,kapálózik kezével,lábával és nyűgös.Eleinte pocakfájásra gyanakodtam de ha az lenne a probléma akkor kézben sem nyugodna meg.Este 6-órától hajnali 2-ig mást sem csinálok csak ringatom.Napközben szépen szopizik de este ez rémálommá válik,csak feszít és morog mint egy kiskutya pedig nem aza abaj,hogy nem jön tejcsi mert az van bőven mégis idegesen szopik ha ráteszem az a baj,ha leveszem az a baj.Olyan mintha estére felpörgetné valami és nem tudom az okát mi lehet.Kávét csak reggel iszom az is elég gyenge. Ez az ideges viselkedése pedig kezd áttérni nappalra is,már alig van időm másra folyton kézben akar lenni éjjel max 2 órát alszik nyugodtan,eddig szépen fejlődik két hét alatt szedett fel fél kilót és már 4 centit nőtt is.Mi lehet az oka ennek a nyugtalan viselkedésnek? Esetleg van valaki akinél hasonló probléma van/volt? Tanás? Tipp? Ötlet? Már kimerültem :(

2011. nov. 4. 13:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!!!

Ugyanezzel a problémával küzdöttünk/küzdünk mi is!!Kislányom lassan 3hónapos,-korababa.

Az elején rengeteg gond volt vele.Állandóan sírt,volt hogy egész éjjel fent voltam vele,de volt olyan is,hogy egész hajnalig nem nyugodott el.

Aztán kb 6hetes korában kezdődött az esti ordítása.Ez kb 5-6tól este 8-9ig tartott.Ebben az időszakban sehogy nem lehetett megnyugtatni..hiába ringattam,hordoztam órákon át nem segített semmi!!!Én is a pocifájásra gyanakodtam-most már tudom hogy tévedtem!!Ez a nyűgös,sírós,nem alvós időszak most is megvan még...de ahogy teltek a napok és lassan elérjük a 3hónapot egyre kevesebbet sír.Védőnőm és a házidokink ezt azzal magyarázta,hogy még fejletlen az idegrendszerük és hamar elfáradnak.,-vissza vágynak az anyaméhbe.

Sajnos nem tudsz mit tenni,erre csak az idő a megoldás..Nehéz lesz-de lehet hogy nektek hamar elmúlik.Addig nem tudsz mást csinálni mint megpróbálod ringatni,-ringatni,egyszer csak elfárad és elalszik.más megoldás tényleg nincs..Legalábbis én kipróbáltam mindent,de nem használt semmi,...és ez már másfél hónapja megy..Minden este ez a program,-igaz most már sokkal jobb a helyzet és mivel már le tudom kötni egy kicsit így könnyebb is.Nem tudom nálunk mikor múlik el,talán már hamarosan...

Neked kitartást kívánok...El fog múlni!!!

2011. nov. 4. 14:12
 2/5 A kérdező kommentje:
Kedves válaszoló! Köszönöm szépen a bíztatást :) Bár nem örülök a ti problémátoknak sem de azért jó tudni,hogy nem vagyok egyedül ezzel.Azt már kevésbé jó tudni,hogy ez kitarthat akár hónapokig is,de ha ez a helyzet akkor nincs mit tenni :) Nektek is kitartást és nálatok valószínű,hogy már tényleg elmúlik lassan :) Én meg akkor felkötöm azt a híres gatyát aztán mindent bele :) Köszi még egyszer.
2011. nov. 4. 14:40
 3/5 anonim ***** válasza:
45%
Lehet, hogy nagyon elfárad, túl sok inger éri. Akkor szoktak estére bepörögni. Nálunk is volt ilyen néha, akkor még szopizni sem akart. Megpróbáltam elterelni a figyelmét és lassan, nyugodtan cicire tenni, ott elaludt. Mivel túlpörög lehet, hogy nem eszik annyit és éjjel éhes, azért nem alszik, próbáld meg cumisüvegből adni neki a tejet, ha nem akar cicizni, az egy kicsit más...meglepetés ereje. :) Vagy az időjárás ami még a gondot okozhatja. Az ellen pedig nem tudsz tenni.
2011. nov. 4. 16:27
 4/5 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy az a baja, hogy túlfárad és nem tud megnyugodni, csak a kezedben. Próbáltad már hasalva altatni? Vagy bugyoláld be egy vékony plédbe úgy, hogy a kezeivel ne tudjon annyira kapálózni, ne ébressze fel magát. Ha sír, vedd fel, de amint megnyugodott, tedd vissza az ágyába, ne várd meg, hogy a kezedben aludjon el. Teremts minél nyugodtabb feltételeket neki a zavartalan alváshoz, félhomály, halk zene vagy csend, van, aki a másik szobában bekapcsolja a porszívót (a monoton zúgás állítólag megnyugtatja a babákat).

Még egy fontos dolog van: figyeld a babán az álmosság jeleit, és amint elkezd ásítozni, kezdd el az altatást.

2011. nov. 4. 20:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a tanácsot :) Igyekszem nyugodt környezetet teremteni csak nem könnyű mert van egy 6 éves fiam is aki szintén nagyon pörög így a kistesó mellett meg pláne nem alszik el korán sajna,még neki is meg kell szokni az új helyzetet...
2011. nov. 4. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!