Most 6 hós baba keveset hízott és nőtt, olyan rossz anyának érzem magam?
Anyatejes baba. Most lett 6 hós, eddig csak kóstolt, szívesen fogadta. Rengeteget mozog, igazi energiabomba, fél honapja fordult át, rugdalózik, irányt változtat stb, tehát amiket kell 6 hósan. Egyébként nem nyűgös, ugyanolyan jó kedélyű mint volt és ugyanúgy kel éjjel 2x szopizni.
Mindössze fél centit nőtt és 100 valahány grammot hízott a mai státuszon. Mondta a védőnő hogy ugyebár ez kevés. Ebédeltessem akkor rendesen, és tudja h nem mervadó de körülbelüli értéknek jó h mérjem a szopikat h mennyit eszik. Hetente vigyem súlymérésre.
Most olyan rossz anyának érzem magam h csak ennyit nőtt. Pedig nem vettem észre hogy baja lenne a gyerekemnek, jókedvű kisbaba. Elkeseredtem. Persze nyugtatott a védőnő is, anya is, párom is h semmi baj, csak többet igényel. Kicsit félek a gyerekorvos mit mond, de megteszem amit tudok! :)
Most jól megebédeltettem.
Más is volt már így? Ugye nem vagyok xar anya?
A védőnőd vissza adhatja a "diplomáját". 6 hónapos korban belassul, akár stagnálhat a súlya és ez teljesen normális. Ameddig nem fogy, boldog, jó kedvű, kakál rendszeresen és van pisis pelenkája a babádnak addig nem kell ilyeneken aggódj. Stagnálás a hízásban teljesen normális. Gobdolj bele ha havi 1 kilót hízna folyamatosan, akkor 3 éves korára 40 kilós lenne.
Pont 6 hónaposan KELL lelassulnia, a mozgással, az ételek bevezetésével. Ostoba védőnői szolgáltatás... egyik füleden be, a másikon ki. Plána hogy pl tesómnak azt javasolták hogy hagyja álomba sírni a gyerekét.
Köszönöm mindenkinek!
21 azt olvastam én is h ilyenkor lelassulhat. Szopizni is csak akrobatikával szokott.
Utolsó ez kva jó 🤣🤣🤣
Egyébként kaptam egy mérleget h mérjük. Na hát lefekvés előtt tobb mint 190et szopizott. Ezen nagyon meglepődtem :) ma százat mértem plusz még visszaraktam kicsit, úgyh szerintem sincs itt semmi baj, csak lemozogja! :)
Voltunk a gyermekorvosnál, kevesebb a percentilis értéke mint kéne, most "hízlaljuk" és mérjük.
Azt a tanácsot kaptam hogy 3 óránként szopi, mérés, kanalas pótlás.
110 anyatejet és +30g kanalasat evett. Vajon ez jó érték lehet? Persze ez csak 1 evés.
Töltsd fel az adatait az ajánlott alkalmazásba, és tegyél fel képet a görbékkel.
Gyanús, hogy nem kell hízlani a babád…
Pedig fel sem tűnt a kedélyállapotán sem, nem is volt aluszékony sem, stb.
Lemozogta a bevitt tápanyagot biztos
6330 g
67 cm
3000g születesi suly
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!