Meddig van a babáknak szükségük a mamára?

Előzőnek: Persze, mert a 3. napra már teljesen beletörődik, hogy nem foglalkozik vele senki...
Nekem két lányom van, de én soha, de soha nem hagytam őket sírni. Soha nem azért sírnak, hogy téged bosszantsanak.
Én a helyedben inkább mással próbálkoznék: pl. belerakni egy hordozóba, és vinni magaddal a konyhába, meg mindenfelé. A hordozóra akaszthatsz játékot is, hátha eltereli a figyelmét. Lehet, hogy először csak 1 percig marad benne, de ha mindig visszateszed, szép lassan megszokja.
Addig is kitartást.

Hát elhiszem hogy nehéz nektek most...
Azért én megosztanám veled amit mi csináltunk. Mi fiunk is eszméletlen hasfájós volt, de 2 hónapos korától (addigra krónikus kialvatlanságom volt már és ettől csökkenni kezdett a tejem..:( ) különköltöztettük a szobácskájába és bizony én úgy csináltam hogy minden evés után kb. fél-1 órát volt még jókedvűen ébren, aztán nyügösködni kezdett. Ekkor letettem a kiságyába persze sokszor sírt, de úgy csináltam hogy hagytam sírni egy kicsit (megszabtam hogy max.5 perc) és ha azután is sírt akkor persze kivettük, de sokszor elaludt ezalatt az 5 perc alatt, vagy mindenesetre abbahagyta a sírást.
Nálunk abszolut nem jön be (azóta se) ha ott vagyunk vele a szobában és közben meg nem vesszük ki az ágyból, mert attól csak dühösebb lesz és még jobban üvölt:(
Én a suttogó könyvből is vettem egy két jó dolgot, pl. ha dörzsölte a szemét illetve elkezdett ásítozni, rögtön letettem aludni mert nagyon könnyű átesni a holtponton mikor már olyan fáradt hogy már azért nem alszik el.
Szerintem próbáld meg elolvasni a suttogót hátha találsz benne hasznos ötletet. Egy próbát megér, legfeljebb ha nem tetszik,akkor nem alkalmazod.
De egyre nehezebb lesz a babátok is és ha megszokja az állandó ringatást, esze ágában se lesz később se lemondani róla.
Nem tudom hogy szoptatod e vagy tápszert kap, de ha 2 és fél óránál kevesebb idő telt el az evés óta, nem valószínű hogy éhes lenne.
3 hónaposan pedig igen ritka hogy a foga jönne máris...
Ja és még vmi eszembe jutott. A mi fiunk nagyon nehezen büfizett evés után, viszont ha nem büfizett egyáltalán akkor feszitette a kis pociját és nagyon sírt, igy hiába tettük le, nem aludt el.
Úgyhogy egy idő után rájöttünk, hogy inkább félórát sétálgattunk vele hogy mindenképp büfizzen, és csak utána tettük le. És mindig hason altattuk napközben, mert úgy nem fájt annyira a pocija.

Jaj bocs az utolsó vagyok, még vmi: hogy mikor amúgy is tök nyűgös és fáradt akkor a különféle játékoktól csak még morcosabb lesz...de ez is benne van a suttogóban, hogy ilyenkor csak még jobban felpörög ezektől. Fel kell ismerni a fáradtságának jeleit mielőbb és akkor egyből letenni pihenni.
Sok sikert nektek! :)

ha szopott, és elaludt a cicin, vedd fel, függőlegesen, had büfizzen. én mozgatni szoktam mert ha nem büfizik,ugyis felkel. lehet az bántja a picit. nekem az is bevált, ha sír felveszem, járkálok vele picit, leteszem, és van hogy ezt 10-szer is megcsináljuk, vagy még többször, de már magától elalszik, az a lényeg, hogy mikor látod rajta, hogy álmos, egyből rakd vagy cicire, vagy ahol alszik, könnyebben elalszik.
3 hónapos kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!