Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bejönne az alábbi cumiról...

Bejönne az alábbi cumiról való leszoktató módszer?

Figyelt kérdés

Tkp. mi nem leszoktatásnak szántuk, de a történet a köv., gondoltam megosztom-

Kisfiam 15 hónapos, a fogzás közepén-végén járunk. Az utóbbi hónapokban 3 hetente cseréltük a mam cumiját, mert nem kímélte. A legutolsó csepp az volt a pohárban, hogy majdnem leszakadt a cumi a műanyag részről, hála Istennek, hogy időben vettem észre. Gondoltam ezentúl még gyakrabban cseréljük. De egy icipici mechanikai hatástól a köv. "friss" mam cuminak letört egy darab a műanyag részből! (Ezt nem ijesztgetésnek szánom, de 1 hónapos kora óta használtuk ezt a márkát és "csak" most történtek ezek, mondjuk elég durva, mert lehetett volna nagyon rossz vége is)!. Szóval vettem 2 strapabíróbbnak tűnő tomee tipee cumit szombaton, de nem fogadta el. A régit megpróbáltam újra, csak kíváncsiságból, és az sem kellett neki!! :) Aztán még próbálkoztam párszor az újjal, de kidobta a kiságyból, nem kellett neki. És azóta minden gond nélkül elalszik cumi nélkül! Ennek örülök, nem gondoltuk, hogy ilyen korán és ennyivel megússzuk a leszoktatást. Hátha másnak is segítene ez a "megoldás" :) !!

2010. okt. 6. 16:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Köszi szépen, hogy leírtad, néha a legkézenfekvőbb dolgok a legjobbak.:)))
2010. okt. 6. 17:00
 2/6 anonim ***** válasza:

szia,

hát annyira ugyan ez volt nálunk is!! :) még a márkák terén is!! mam ment végig, aztán amikor 3 darabot az utolsó pillanatban láttam meg, hogy a szilikont csak a jó Isten tartja lecseréltem tomee-ra. a különbség az volt, hogy a mi fiunk elfogadta, de pár hét után eljátszotta valahová és akkor volt az a pillanat, amikor azt mondtam nem veszek több cumit édes fiam :) később megtaláltam, de már nem adtam vissza. 2 hét volt az elalvásnál este, ami nehezebben ment, de semmi több. sokkal rosszabbra számitottam, de örülök, hogy igy döntöttünk. akkor volt 14 hónapos. szóval szerintem hajrá!! kitartást!!

Ági

2010. okt. 6. 17:03
 3/6 anonim ***** válasza:

az lemaradt, hogy mindenkinek, aki belevág a leszoktatásba :)

Ági

2010. okt. 6. 17:04
 4/6 anonim ***** válasza:

Szintén MAM cumi a kezdetektől, annyi különbséggel, hogy idegesített hogy piros színű volt és állandóan lánynak nézték miatta a kisfiamat.Vettem neki mindenféle színűt, márkájút végre találtam egy ugyanolyat, de szegénykém akkora már annyira megunta a cumi mizériámat hogy inkább abbahagyta magától.Még a régi jó piros cumija sem kell.

Hál'istennek az ujjszopásra sem tért át helyette.

Ja, még nincs 9 hónapos.

Egyet értek, néha a legkézenfekvőbb a jó megoldás!:)

2010. okt. 6. 17:08
 5/6 anonim ***** válasza:

Nálunk nem jött be, ragaszkodik azóta is a cumival alszik el és ragaszkodik a megszokott márkákhoz (mam és avent).

Az újat odaadta Micimackojának,próbáltam rábeszélni, hogy a régit adja oda, mert az kicsi neki, de nem .

Ja, és 23 hónaposak vagyunk és állandoan szétrágjuk, és duplán kell venni , mert van egy ikertestvére aki nem cumizik, de játszani neki is kell, ha a teso kapott.

2010. okt. 6. 17:48
 6/6 anonim ***** válasza:

Nálunk az vált be, hogy mondtam a fiamnak, dobja ki a cumiját, mert kilyukadt. Ő a WC-be dobta.... utána amikor kereste, mondtam, hogy dehát kidobtad a wc-be és lehúztad. Párszor eljátszottuk ezt, és azóta nincs cumiiii..

2.5 évesen sikerült

2010. okt. 6. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!