Kedves NYUGDÍJAS VÉDŐNŐK! Abban az időben amikor nem volt tápszer, mit javasoltak a babáknak anyatej helyettesítésre?
Kedves Kérdező!
végre egy szimpatikus ember:)))én is így látom a dolgokat ahogy te nekem sincs sok tejem pótlásra szorul a lányom most lesz 3 hónapos.sokat gondolkozom a hozzátápláláson és eléggé kiakaszt a sok nem szabad csak x kor után.én 23 éves vagyok,én már 8 hetesen saláta,sóskafőzeléket kaptam napi többször.édesanyámnak nem volt teje és nem nagyon akart tápszert adni,szó mi szó akkor a tápszer azért más volt mint most.engem nem érdekel ha bárki lehurrog vagy elítél én pár hét múlva,megfogok egy két dolgot próbálni kis mennyeiségben persze.pl krumplit anyatejjel keverve.ugyhogy nem vagy egyedül:)
jah, a WHO fújta a nagyon veszélyes H1N1 vírust is, aztán utóbb kiderült, hogy nemhogy járvány nem volt, de ez a törzs még csak bennt sincs a legveszélyesebbek között, még a szezonálisnál is kevésbé veszélyes. a WHO az oltószergyártóknak kedvezett, azt hiszitek másképpen van ez a multinacionális tápszergyártókkal? a fenéket! az orvosok sem mások. pl a nőgyógyászom boldog-boldogtalan rá akart beszélni a mirena spirálra, engem is, pedig még csak terhes voltam. aztán egyszer láttam, hogy jön hozzá a gyártó embere(épp papírokat intéztem a nővérrel), hozta a repianyagot, ment a nagy susmus(gondolom szép summát kap, ha eladja a nőknek). pedig nagy nevű doki, aki állítólag elfogultságtól mentes.
átvernek minket mindenhol, nem kivétel ez alól a WHO sem.
Akkor talán kérdezz meg egy NYUGDIJAS VÉDŐNŐT, hogy 50-100 évvel ezelőtt milyen volt egy kecsketej összetétele, és arről is, hogy mostanában milyen ... :-))
Istenem, hihetetlen, mennyire beszűkült emberek vannak ...
nem konkrétan, átvitten kapcsolódik ide a sztorim:
Egyik ismerősünk behozott több száz liter minőségi mosogatószert kamionban, tartályokban.(Nyugat EU-ból jött, ahol az előírások szerint lejárt a szavatossága, de még jó, és mivel drágább megsemmisíteni mint eladni olcsón, eladták.Gondolom mással is így van)
Na ő is árulja, olyannak is, aki tud gyári "márkás" palackot hozni, olyannak is, aki kevésbé márkásat.Ergo a márkás és nem éppen márkás mosogatószerben is ugyan az a "lejárt" cucc van....amúgy én úgy tudom a mosóport is így hozzák be, aztán tesznek hozzá különböző illatot, és betöltik "márkás", nem márkás zacsikba....
NA ennyit a marha márkás tápszerekről, meg a WHO-ról....
Világmérető összesküvés áldozatai vagyunk.
A H1N1 oltással chip-et ültettek annak a bőre alá, aki beadatta (többek közt nekem is)
Adjál kecsketejet a babádnak, aztán majd évek múlva kiderül mi lesz.
"A kecsketej tartós és főleg kizárólagos fogyasztása vashiányos vérszegénységet eredményez a csecsemőknél. Ma már nem ajánljuk ezt csecsemőtáplálásra, főleg azért nem, mert ma már a tehéntej-allergia megelőzésére is, ill. a kialakult tehéntej, ill. tejcukor-érzékenységre is számtalan gyógytápszer áll rendelkezésünkre. Ezekben megfelelő a vas és ásványi anyag tartalom, és biztosítja a csecsemő optimális fehérje és kalória bevitelét is. Csecsemőkor után megfelelően vegyes táplálás (hús, tehéntej- fehérje, tojás) mellett a kecsketej és tejtermékek az étrendbe fokozatosan beépíthetők"
Amúgy a tevetej hasonlít legjobban az anyatej összetétetlére, egy dokumetumfilmben hallotam.
Úgyhogy tevetejet a babádnak:-)))
Az a baj, Kedves Kérdező, hogy Te is kénytelen leszel mindenféle mű szarral és szar gyógyszerrel tömni a Gyerekedet, legkésőbb akkor, amikor majd vashiányos és mindenre érzékeny lesz.
De azért sok sikert!
(Én meg örülök, hogy az egy éves Babámat a Neki megfelelő táplálékkal tudom etetni, mert ma már ennyire fejlett az orvostudomány. Ja, és 34 éves vagyok, a gyerekem védőnője ugyan az, mint az enyém is volt csecsemőkoromban, de már én is tápszert kaptam, és nem kecske-vagy tehéntejet!)
Egy szimpla vélemény:
Aki nem akar tehén/kecske tejet adni,amiket régen is adtak sokunknak anyáink,az ne adjon.
Aki nem akar főzelékeket adni, amiket régen is adtak sokunknak anyáink, az ne adjon.
A boltban kecske tej nincs-amúgy,mintha a Kérdező írta volna,hogy a közelben lehet kapni friss kecske tejet. Gondolom azokat a kecskéket nem mindenféle kakival etetik meg itatják.
Az ellenzőket kérdezném: a szójatej jobb? (szója = rák keltő anyagok halmaza.)
A tápszer sem jobb semmivel,attól,hogy páran azt hiszik!
Ez pont olyan,mint régen a zsírral főztek,utána bejött az étolaj,hogy milyen egészséges, aztán már az volt,hogy az oliva olaj az egészséges,utána már a repce olaj lett az egészséges,végül páran egyöntetűen a zsírra szavaztak. Döntsétek el.
Én azt mondom,inkább olyan egészséges dolgot adjunk a gyereknek,amit tudunk mi,mint porból készült italt,amire csak rá van írva,hogy egészséges,nem mi van benne igazándiból és hogy szüksége van e a gyereknek rá.
Mindenki maga dönt, mit tart a legjobbnak a gyermekének!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!