Van aki az miatt hagyta abba a szoptatást, mert rettenetesen aludt a babája? Ha igen, bevált? Hányszor kelt a baba éjjel míg szopott, mennyire csökkent a szoptatás befejezése után?
Sziasztok!
Azóta jobb lett a helyzet?
Babám 9 hónapos, és ugyanez a helyzet...
Egy alvástanácsadó segített. A 10+ ébredést leredukáltuk 1-2-re 2 hét alatt. Fél évig jól aludt. Aztán jött egy újabb alvás regresszió, azóta megint kelünk éjjel 4x-5x (most 1,5 éves). Ha nem lesz jobb a helyzet, ismételten a tanácsadó segítségét kérem majd.
Nem tudom, hogy Magyarországon létezik-e ilyen tanácsadó, én szlovákiában élek :)
1 éves kora óta nem cicizik egyébként és most 1,5 évesen megint rosszul alszik.
Én nem írom, hogy ez egy ilyen időszak és ki kell bírni, mert nem igaz. Minden babának lehet segíteni jól aludni. 😊
Nem alvástréningről van szó egyáltalán :) soha nem hagytam a babámat sírni.
Nálunk ez úgy működött, hogy ki kellett tölteni kb 50-60 kérdésből álló kérdőívet. Ezen keresztül ismerte meg a tanácsadó a baba szokásait, temperamentumát stb.. És ennek segítségével kaptam egy 0-24 órás szétírást, hogy a napunknak körülbelül hogyan kellene kinéznie. Mennyit lenne szükséges aludnia, mekkora ilyen idősen az ébrenléti ablak, hánykor keljünk reggel, alakítsak ki egy alvás előtti rutint, hánykor kellene este nennie aludni stb.. ezen kívül napi szinten kommunikáltam a tanácsadóval aki segitette minden egyes alvásunkat. Nekem pl napközben is rossz volt, mert csak 30 perceket aludt. Éjjel segített, hogy cici nélkül hogyan aludjon vissza (és nem, nem a sírni hagyással). Ugyanúgy ott voltam mellette, csak azokat az instrukciókat követtem amiket a tanácsadó mondott. :) tehát az alvástréningen kívül létezik baba-mama barát segítség is hála égnek 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!