Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van aki az miatt hagyta abba...

Van aki az miatt hagyta abba a szoptatást, mert rettenetesen aludt a babája? Ha igen, bevált? Hányszor kelt a baba éjjel míg szopott, mennyire csökkent a szoptatás befejezése után?

Figyelt kérdés
2023. márc. 6. 14:43
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
60%

2 hétig, amíg csak cicizett, kelt éjjel. Utána álltunk át a tápszerre, azóta alszik, egy időszak kivételével, 6-8 hós kora közt, akkor volt nála növekedési ugrás. Amúgy alszik

Ikres barátnőmnek nem volt elég teje, aki cicizett, az kelt éjjel, aki tápszert kapott, az aludt. Lehet, hogy véletlen, de nekünk ez a tapasztalatunk

2023. márc. 6. 16:35
 12/34 anonim ***** válasza:
Persze mert másképp hasznosul az anyatej, azt mondják. De azért vannak tápszeres babák akik kelnek ugyanúgy. Barátnőmmel 1 hónap különbséggel szültünk. Övé tápszeres, enyém anyatejes volt. Mégis ugyanannyit kel(t). 3 évesek a csajok.
2023. márc. 6. 16:42
 13/34 anonim ***** válasza:

2 éves koráig szopott a lányom. Nem az alvása miatt választottam el,hanem azért, mert rengeteget fogytam.

6 éves koráig kelt éjszaka.

2023. márc. 6. 17:41
 14/34 A kérdező kommentje:
Mi átlagban 6x kelünk, van hogy 10x, van csak 3x.. de már nagyon kezdek belefáradni..
2023. márc. 6. 19:18
 15/34 anonim ***** válasza:
21%

A gyengéd alvástréning abból állt hogy amikor felsírt és felállt az ágyban( 6 hónapos kor után ajánlott) visszafektettem és ott ültem mellette,közben fogtam a kezét és meséltem neki,van aki simogat és dúdol vagy csak szimplán ott ül mert az is elég hogy anya ott van. Akárhányszor fel kel vissza kel fektetni. Persze az első hét nagyon húzós akár egy óráig is sírhat,aztán minden nap egyre kevesebb ideig tart.

A lényeg,hogy nem csak úgy hagyom sírni hanem az ember nyugtatgatja amíg el nem alszik csak utána megyek ki a szobából. Cserébe azóta egyben alszik 7 órát ha nem fogzik.

2023. márc. 6. 20:33
 16/34 A kérdező kommentje:
Kedves 15! Erről a módszerről már én is halottam, csak nálunk nem alvastréningnek hanem kontrollált sírásnak nevezik (alvástanácsadó is ajánlja egyik módszernek).. viszont én nem bírom hallgatni ahogy sír (egyrészt mert nincs szívem, másrészt pedig a kialvatlanságtól rettenetes türelmetlen lettem... :( )
2023. márc. 6. 20:42
 17/34 anonim ***** válasza:
67%
Gondolom, ha lelkileg szükséged lenne rá, hogy a férjed átöleljen, akkor rohadt jól esne, ha csak a megfogná a kezed és mondodgatná, hogy minden rendben... Gyengéd alvástréning :D de legalább nincs lelkiismeret furdalásod ;)
2023. márc. 6. 21:01
 18/34 anonim ***** válasza:
73%

Nincs lelki furdalásom,mert fél éven át másfél óránként kelt, ezt 1 éves korában meguntam. Mert én sem voltam jól, ő sem aludta ki magát, nyűgösebb volt, folyton álmos. Most egyfolytában nevet,jobban eszik és én sem vagyok két lábon járó zombi. Ráadásul 1 órán át ültem a tök sötétben és újra meg újra meséltem a kisvakond és a nyár mesét,közbenbehaj9ltam és simiztem a pociját, szörnyű anya vagyok🙄. Nem csak kimentem és hagytam sírni. Egy hétig vacak volt,de azóta egyben alszik 7 órát és egészségesebb.

Sajnáltam, de ez a nem alvás már neki sem volt jó. Szurinál is sajnálom,mégis beoltatom.

15-ös voltam

2023. márc. 6. 22:00
 19/34 anonim ***** válasza:
Mennyi idős a babád kérdező?
2023. márc. 7. 21:22
 20/34 anonim ***** válasza:
Az én fiam magától utasította el a cicit apránként kb 6-7 hónaposan, majd már egyáltalán nem fogadta el. De most is százszor felkel éjjel, pedig már egy éves elmúlt. Szóval semmi nem változott az alvásában, csak így nehezebb visszaaltatni.
2023. márc. 7. 21:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!