Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek babaként is inkább...

Akinek babaként is inkább "távolságtartóbb" volt a gyereke, nagyobb korában sem volt túlságosan bújós?

Figyelt kérdés

Az elsőszülöttem abszolút a tankönyvi eset volt, egész 4. trimeszterben nem lehetett lerakni, együtt aludtunk 1,5 éves koráig és még most is gyakran átjön éjszaka közénk a szülői ágyba. Imádom, nagyon bújós, bármi baja van, vagy csak fáradt vagy jókedvű, egyből jön és bújik és ölelkezik és puszit ad és minden fantasztikus fizikai érzelemkinyilvánítás megvan. Most 2,5 éves.

A kicsi merőben más. Azt veszem észre, hogy ő annyira nem szereti, ha dédelgetem. Könnyebben, hamarabb elalszik, ha lerakom a kis babafészkébe, vagy mondok rosszabbat, hasalgatás-forgolódás gyakorlása közben fogja magát, és bealszik csak úgy a játszószőnyegen. A FÖLDÖN. O.O Inkább ott alszik, mint a kezemben, hozzám bújva. A nővére ilyet SOHA nem csinált. A hordozást is csak mérsékelten szereti, ha ébren van akkor mászna ki belőle, tolja magát kifelé és kb "kiugrik", ha meg szorosabbra kötöm, akkor meg sír és zavarja, hogy nem tud mozogni. Legalább aludni jókat alszik benne, ezt mondjuk aláírom, így végülis tudunk élni, mehetek vele játszótérre meg párhuzamosan tudok a két gyerekkel foglalkozni, ez jó. De ő nem szeret együtt aludni sem, a saját kiságyában érzi jól magát.

Persze, tudom, minden gyerek más, mások az igények, de én nagyon bújós vagyok és a nagyobbik lányomnál is imádom, hogy ő is hozza a "szintet", a kicsinél viszont nekem nehéz belátni, hogy ő mintha kevésbé ragaszkodna a testközelséghez, mint én, pedig ő a 3 hónapos (na jó, jövő héten 4) baba kettőnk közül :D De valahol reménykedek benne, hogy nála is lesz szeparációs szorongás meg ilyen-olyan fejlődések, amiktől majd ő is ugyanúgy szeretni fogja az összebújásokat, az együtt alvást, a mindenfélét. Nektek mi a tapasztalatotok? Akinél hasonló volt a kicsi babaként, ott nagyobb korára ez változott, vagy maradt ugyanígy kicsit "tartózkodóbb"?

Szeretném őt jól szeretni, de ez nyilván könnyebb akkor, ha ugyanazon a módon kell szeretni, mint ahogyan nekem természetesen jön.

2023. márc. 6. 08:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Na, álljunk meg egy szóra Kérdező! TE itt feltettél egy VÉLEMÉNYkérdést, amire én válaszolzam, hogy

1. Ha neked és a babádnak is jó, akkor jó.

2. Később LEHET belőle problémája, de nem biztos, hogy lesz, leírtam az erre vonatkozó tapasztalatomat.

3. Illetve, hogy nem minden babával működik, tehát, aki nem így csinálja, lehet, hogy nem téged akar bosszantani, hanem más a babája vagy a körülményei. Erre is sajat tapasztalatot írtam. Erre való az oldal ugyanis.

Utána kiderült, hogy marhára nem úgy használtad a tűpontos napirend kifejezést, amit jelent, mivel abba nem fér bele +/1 egy órás kilengés, máskor máskor altatas, nem fogadjak el alvásidőre se meghívást, se időpontot, se semmit. Szóval miután kiderült, hogy nem úgy csinálod, ahogy a kérdésben írtad, hanem úgy, ahogy mindenki más, megjegyeztem, hogy akkor mi a kérdés, mert így az eredeti értelemszerűen okafogyottá vált. Erre te azonnal támadtal, hogy mi bajom.

Hogy mit keresek a kérdésednél?

Hát, hogy elfelejtetted odaírni, hogy csak olyan válaszolhat, aki pont úgy csinálja, ahogy te, csak az a tökéletes(vállveregetés) és hajlandó veled együtt szidni az általad nézett instamamikat, meg mindenkit, akinek máshogy jó.

Illetve, én nem tettem fel kérdést arról, hogy jól csinálom-e mégis belém állt pár válaszoló+ te, mert ti jobban tudjátok, mint a gyerekem, hogy neki jó-e, plusz, hogy nyilván én akarok elmenni, azt is jobban tudjátok, mint én. Mivel én nem kérdeztem, a kéretlen okoskodást meg tiltja az oldal, ha nem akarsz a kérdésnél látni, engem vagy mást, aki nem a te kedved szerint valaszol, akkor állítsd le azt, aki személyeskedik vele, mert nyilván reagálni fog(ok) a személyeskedő ítélkezésre, nem a s.ggéből rángatott ki egyikőtök se.

jan. 6. 14:44
 12/15 anonim ***** válasza:

Bocsi mindenkitől, az előzőt nem ide szántam, nem tudom, hogy került ide.

jan. 6. 14:46
 13/15 anonim ***** válasza:
Én köszi, legalább visszajöttem nosztalgiázni, amikor még picike volt a babám. Most meg már az öccse bontja le a házat. ❤️ #1
jan. 6. 14:53
 14/15 anonim ***** válasza:
#13!De jó! Én nem is válaszoltam akkor erre a kérdésre, szóval fogalmam, hogy került pont ide. Valahogy rányomtam. Nem is tudtam, volna, max. magamról, mert én távolságtartó gyerek voltam, viszont akkor még terhes se voltam, nem volt kiről írtam. Utána lettem, de az áprilisban vetélés lett. Azóta viszont született egy. Ő egy mix. Állandóan velem akar lenni, de baromi flegma😁
jan. 6. 18:43
 15/15 A kérdező kommentje:
Én is köszönöm, hogy véletlenül megtaláltad ezt a kérdést, jó volt visszaolvasni, hogy ezen problémáztam ~2 éve :D Azóta a kicsi is belejött a családi dinamikába, és azért már ő is eléggé matrica lett, ahogyan azt nálunk kell :D Bár amúgy, a saját kérdésem megválaszolandó: még most, 2 évesen is azért látványosan kevésbé igényli a bújást és a fizikai közelséget, dédelgetést, mint a most már 4,5 éves nővére. Nagyon fura, hogy mennyire más tud lenni két gyerek, akik ugyanazoktól a szülőktől származnak, ugyanúgy vannak nevelve és szeretve. :)
jan. 6. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!