Hozzátáplálás??
15 hetes a babám es hasmenése van es a vedőnő ajánlotta hogy kóstoltassunk almát pürét vele mert az jó a hasmenésre is és ezzel lassan kezdhetjük a hozza taplalást.
Anyatejes a babám viszont éppen elég a tejem szoval nincs valami sok ezert 6 honap helyett 4 honaposan mar lassacskán akartam kostoltatni. De még 3.5 hónapos tudom az a fél hónap különösen nem sok de ti mit ajánlottok? Kapjon a baba pépes hamit kóstoltatásrs ennyi idősen ?
"Akkor, amikor az adott gyermek neurológiailag és pszichésen is megérett rá, ez betöltött 4-6 hónapos kor után várható, azaz például 4,5 hónaposan is lehet kezdeni a hozzátáplálást, ha úgy alakul (például kevesebb a tej, nem kell ilyenkor mindenképp tápszerhez nyúlni."
"Hogy pontosan mikor érdemes elkezdeni a hozzátáplálást, azt gyereke válogatja. Akkor érett meg a gyermek a hozzátáplálásra, ha segítséggel ugyan, de stabilan ül, fejét és nyakát jól tartja, mozgatja, irányítja. Igazából ha ezt az egy dolgot tudja, akkor legtöbbször az alábbi feltételek is teljesülnek már, mert azokat is tudni szokták:
hason fekve kezeivel fel tudja nyomni magát (kiegyenesített karokkal) és így nézelődik
pürés ételeket nyelvével hátra tudja lökni és lenyeli
eltűnik a “nyelvkilökő reflex”: azaz ha valamit az ajkai közé rakunk, nyelvével kilöki azt
kezével szájához emel, játékokat nyalogat, kóstol
vágyakozik az ételre (kinyitja a száját, előre hajol) vagy jóllakottság jeleit mutatja (hátradől, elfordul)"
Ezt egy orvos cikkéből másoltam, egy szóval nem írja hogy 6 hónapos kor előtt káros...
Kedves 16!
Es a te babád is 4060 grammal szuletett es mar 60 cm? Nem a sulyaval van a baj hanem a gyarapodással es elég vékonyka :) tobbieknek is köszönöm a hozzaszolast vegul maradunk még az anyatejnél :)
Jogos, az enyém 3110 grammal született és 48 centivel. Volt olyan hónap, hogy 3 hétig alig hízott és 4. hétre meg fél kilót felszedett. Most a fiam 2 éves, 89 centi(átlag felett védőnő szerint) a súlya pedig csak 11,8 kg(átlag alatt), pedig eszik ő csak meg sem áll egész nap, doktornő sem mondta, hogy gond lenne ezzel.
Mindentől függetlenül, lehet alkati dolog ez nálatok is, mert mint látod, már nem anyatejes a fiam, de így sem hízékony a rendes étel mellett sem.
16-os vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!