Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálás??

Hozzátáplálás??

Figyelt kérdés

15 hetes a babám es hasmenése van es a vedőnő ajánlotta hogy kóstoltassunk almát pürét vele mert az jó a hasmenésre is és ezzel lassan kezdhetjük a hozza taplalást.

Anyatejes a babám viszont éppen elég a tejem szoval nincs valami sok ezert 6 honap helyett 4 honaposan mar lassacskán akartam kostoltatni. De még 3.5 hónapos tudom az a fél hónap különösen nem sok de ti mit ajánlottok? Kapjon a baba pépes hamit kóstoltatásrs ennyi idősen ?

2023. márc. 6. 01:05
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
50%
Na a sok jóindulatú lepontozza az embert..
2023. márc. 6. 10:09
 12/24 anonim ***** válasza:
Kevés anyatejre tàpszer pótlàs nem lehet? Nàlunk kapott pótlást,amikor már minden tejserkentést csinàltam,de semmi nem jött be,még a hajnali felkelős fejések sem. Szépen evett,jól lakott,ennyi. Szerintem erre a hozzátàplálás nem megoldás,mármint ha keveset hízik,nálunk pl. pépesből tök jól eszik sokfélét,de pont hogy most lassult lentebb a hízása amúgy,de sok baba csak pár kanállal fogad el, hàt az nem fog dobni a súlyon,szerintem. A hasmenést kivizsgálták? Valami okozza,tenyésztést csináltak? Nálunk 3 hónaposan volt,kedélye is jó volt,evett is,de attól csináltak tenyésztèst is,vért is vettek,figyelgették. Amúgy én sem kezdeném 4 hó alatt,jó hogy megvárod:) Én nem ítélem el,aki korábban kezdi,mi 6 hónaposan kezdtük,de én az érettség jelét is figyeltem,meg nálunk minden doki,védőnő is ezt javasolta.
2023. márc. 6. 10:34
 13/24 anonim ***** válasza:
60%
6 hónpos kor előtt semmikèppen ne kezd el! Tönkreteszed az emèsztőrendszerèt. Nem fog jobban hìzni az almàtòl, alacsonyabb a kalòriatartalma, mint a tejnek. Ha folyamatosan gyarapszik, fejlődik akkor nem baj, ha lassan teszi. Ha nem fejődik jòl, akkor először többet kell mellre tenni, aztàn felszìvòdàsi zavarra tesztelni, ès csak azutàn tàpszerrel hozzàpòtolni. De 6 hònapos kor előtt kàros a hozzàtàplàlàs.
2023. márc. 6. 10:49
 14/24 anonim ***** válasza:
54%

"Akkor, amikor az adott gyermek neurológiailag és pszichésen is megérett rá, ez betöltött 4-6 hónapos kor után várható, azaz például 4,5 hónaposan is lehet kezdeni a hozzátáplálást, ha úgy alakul (például kevesebb a tej, nem kell ilyenkor mindenképp tápszerhez nyúlni."

"Hogy pontosan mikor érdemes elkezdeni a hozzátáplálást, azt gyereke válogatja. Akkor érett meg a gyermek a hozzátáplálásra, ha segítséggel ugyan, de stabilan ül, fejét és nyakát jól tartja, mozgatja, irányítja. Igazából ha ezt az egy dolgot tudja, akkor legtöbbször az alábbi feltételek is teljesülnek már, mert azokat is tudni szokták:

hason fekve kezeivel fel tudja nyomni magát (kiegyenesített karokkal) és így nézelődik

pürés ételeket nyelvével hátra tudja lökni és lenyeli

eltűnik a “nyelvkilökő reflex”: azaz ha valamit az ajkai közé rakunk, nyelvével kilöki azt

kezével szájához emel, játékokat nyalogat, kóstol

vágyakozik az ételre (kinyitja a száját, előre hajol) vagy jóllakottság jeleit mutatja (hátradől, elfordul)"

Ezt egy orvos cikkéből másoltam, egy szóval nem írja hogy 6 hónapos kor előtt káros...

2023. márc. 6. 10:59
 15/24 anonim ***** válasza:
57%
Hozzátáplalást 6!hónaposan lehet elkezdeni.Még a 4 hónap is nagyon korai,előtte ha kell, akkor tápszerrel kell pótolni Az emésztőrendszere nem elég fejlett máshoz.Ennyi idősen semmit nem adnék neki,főleg nem egy savas gyümölcsöt.Hasmenésre pedig amúgy is diétázni szokták,nem új étellel terhelni az emésztőrendszert.Nekem 11 hónapos a lányom,nemrég hozta a tesó a hányós,hasmenős vírust a suliból,és nekünk 11 hónaposan is azt mondta a doktornő,hogy csak anyatej,főtt krumpli, esetleg víz,ha nem elég a folyadék.Semmi gyümölcs,semmi főzelék,stb,pedig majdnem 1 éves a gyerek.
2023. márc. 6. 12:52
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj kérdező, de 5700 gramm volt a fiam is 3,5 hósan. Csak anyatejes volt végig, 18 hósan választottam le végleg. Szóval az butaság lenne, ha a tejre fogva kezdenéd meg a hozzátáplálást ilyen korán. Neki még nem kell semmi plusz az anyatejen kívül.
2023. márc. 6. 21:33
 17/24 A kérdező kommentje:

Kedves 16!

Es a te babád is 4060 grammal szuletett es mar 60 cm? Nem a sulyaval van a baj hanem a gyarapodással es elég vékonyka :) tobbieknek is köszönöm a hozzaszolast vegul maradunk még az anyatejnél :)

2023. márc. 7. 18:20
 18/24 A kérdező kommentje:
Volt 1honaposan 4800 gramm volt 2 honaposan pedig csak 5000 tehat havi 200 grammot hizott ami édes kevésnek szamit .
2023. márc. 7. 18:21
 19/24 anonim ***** válasza:
44%
Nagy babàknàl gyakoribb, hogy lassabban gyarapszanak. Ha fèl èves koràra duplàzàst vàrnàl tőle, akkor nyolc kiló fölött lenne màr.
2023. márc. 7. 18:58
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Jogos, az enyém 3110 grammal született és 48 centivel. Volt olyan hónap, hogy 3 hétig alig hízott és 4. hétre meg fél kilót felszedett. Most a fiam 2 éves, 89 centi(átlag felett védőnő szerint) a súlya pedig csak 11,8 kg(átlag alatt), pedig eszik ő csak meg sem áll egész nap, doktornő sem mondta, hogy gond lenne ezzel.

Mindentől függetlenül, lehet alkati dolog ez nálatok is, mert mint látod, már nem anyatejes a fiam, de így sem hízékony a rendes étel mellett sem.

16-os vagyok

2023. márc. 8. 11:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!