Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen volt a második babával...

Milyen volt a második babával nektek? Könnyebb vagy nehezebb, mint az elsővel?

Figyelt kérdés

Az első babám alapvetően nyugis baba volt és most nyugis kisfiú, de az első időszak azért nem volt könnyű. Most jön a második, 1 hónap híján 3 év lesz közöttük. Nem tudom mire számítsak, egyrészt már van tapasztalatom, másrészt ott lesz a kisfiam is a baba mellett. Őszintén szólva kicsit izgulok.

Nektek milyen volt az első időszak? Hogy éltétek meg? És a nagyobb gyerkőc?

2023. márc. 5. 20:48
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Sokkal sokkal nehezebb.

Nekem már a 2.terhesseg is borzalom volt. Vérzések, folyamat görcs, derékfájás. Segítség nélkül egy 2 évessel.

2.5 év lett 3 nap híján köztük.

Fiam egy álom gyerek volt. Vele barhova el lehetett menni, bármit meg tudtam csinálni mellette. Imádtam.

Ezért is vállaltuk be a 2.at hamar. Na meg mert amúgy is így terveztük.

Aztán jött a lányom. Az első 3 hónap még úgy jó volt. A kicsi evett/aludt. Volt időm a nagyra.

Aztán a kicsi ahogy nőtt, úgy lett egyre hisztisebb, a nagy meg féltékenyebb. Most 1.5éves a kicsi. Nagyon brutál. Eleven, hiperaktív. Vagy épp állatkodik, vagy bőg. Ez a 2 véglet. A nagy meg egyszerűen még mindig féltékeny, emellett elkezdte az ovit, szófogadatlan, visszabeszél, nagyon megváltozott

Szóval nekem a szülés óta csak nehezebb és nehezebb. Segítség persze azóta se nagyon.

Szeretem, imádom őket, de nagyon kész vagyok tőlük.

2023. márc. 5. 21:02
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Rossz lett,nekünk 1.5 év van csak köztük, van nap hogy 24 órán át csak kb azt nézem, hogy a nagy ne bántsa a kicsit. Nem direkt, de nem tud még vele úgy bánni, neki dob játékokat stb

Elindulás, altatás minden duplamunka.

Hát kell ehhez kötélidegzet.

2023. márc. 5. 21:24
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Sokkal könnyebb. Az első gyerekemmel rettenetes nehéz volt. Nem tudtam szoptatni, nem tudtam, mit kezdjek vele, sokszor azt se, mi baja, vele ugyanis mindent megszenvedtünk, amit meg lehetett.

A második babám semmi mást nem akart, csak cicizni, kézben lenni, amúgy egy hangja sem volt. Ezek könnyen teljesíthetőek voltak, mert amúgy is az az elvem, hogy ilyenkor egy babának szinte állandó testkontakt kell. Vele nem is volt semmi probléma, semmi más igény, így rendesen jutott időm, kapacitásom a testvérére. Sokat tudtam foglalkozni a testvérféltékenység elkerülésével, hordozás közben mobil voltam, és az első gyerekkel szerzett tapasztalat is jól jött. Nem volt mindenre túl sok idő, de a lényeges dolgokra elég volt. Amúgy se voltam sosem idegeskedő típusú anya, de második gyereknél még lazább lettem, közben rájöttem, mennyi minden tök egyszerű, amitől egygyerekes szülőként tartottam, mivel láttam, hogy egy kisgyerekkel mennyivel nehezebb egy csomó dolog.

Úgy érzem, ha lenne harmadik gyerekünk, abszolút nem izgulnék semmi ilyesmin, hiszen egyszer már bebizonyosodott, hogy megy ez.

2023. márc. 5. 21:54
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Könnyebb volt abból a szempontból, hogy nem estem kétségbe a csecsemősírástól. Elfogadtam, hogy ha mindent végigzongoráztam (éhes, fáradt, hideg-meleg stb.) amin ténylegesen tudok segíteni, mégis sír, akkor azon kívül nem sokat tudok tenni, hogy ringatom és 10 perc múlva újra végizongorázom a lehetséges megoldásokat.

Abból a szempontból viszont nehezebb, hogy irdatlan sírós kistesót kaptunk. Tényleg nagyon-nagyon sokat sírt. Már a kórházban is ő volt a legsírósabb baba.

Ami viszont összegezve megkönnyítette, hogy gyakorlatilag minden felajánlott segítséget elfogadtam, ami a családunktól érkezett. Leginkább az volt segítség, ha vagy a nagyot vitték el játszóterezni, fagyizni, futóbicizni vagy, ha tologatták a babakocsit, őrizték a kicsit alvás közben, amíg én a naggyal játszottam. És kisebb megszakításokkal majdnem 3 hónapig volt valaki, aki eljött hozzánk pár órára.

Így pedig a nagy elég jól viselte, nagy élmény volt, hogy mindig leste valaki minden kívánságát. A kicsi fél éves kora körül lett könnyebb, amikor már lett napirend.

2023. márc. 5. 23:18
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Sokkal könnyebb, teljesen más személyiség, nagyon szeretett aludni, enni, el van magában babakora óta, nem vett mindent sosem a szájába, ma már 6,5. A nagyobb többemberes gyerek volt mindig, utált aludni, enni is úgy 1 éves kora utßn, mindig foglalkoztatni kellett, most is nehezen viseli ha nincs a középpontban.
2023. márc. 6. 06:04
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Úgy látom elég vegyesek a tapasztalatok, főleg azon múlik milyen a baba természete. Nem tudom másodjára lesz-e olyan szerencsém, mint az elsővel, aki szinte mintababa volt. :D Direkt vártunk 3 évet, hogy azért könnyebb legyen, hát majd kiderül mibe vágtunk a fejszénket. :)
2023. márc. 6. 08:19
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Azért volt könnyebb, mert már volt tapasztalatom, lazábban is vettem a dolgokat. Viszont nehezebb is volt abból a szempontból,hogy ott volt a 2 éves nagy. Ő amúgy is nehéz eset a mai napig, a testvér féltékenység is előjött nála. A kicsi nyugodtabb típus volt, de a nagy rengeteg energiába került.
2023. márc. 6. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!