Második babádhoz könnyebben vagy nehezebben alakult ki a kötődésed? (kis korkülönbség)
talán egy kicsit gyorsabban,mert már tudtam mire számítsak.
attól félsz,hogy nem fogod úgy szeretni a 2.babádat,mint az elsőt?
sose értettem, mikor itt válaszokban azt írták, hogy minden gyereküket ugyanúgy (értsd ugyanannyira), mégis teljesen máshogy szeretik. Én is féltem, mi lesz majd, hisz a fiam volt a mindenem, aztán most itt egy kislány is, akire a nagy miatt startból kevesebb időm jut. Imádom, de még nem kötődök úgy hozzá, mint a nagyhoz, legalábbis úgy érzem. Azzal magyarázom, hogy a nagyot soha be nem hozhatja, hiszen a nagyfiam startból két év előnnyel indul, sokkal több közös élményünk van, mint a picilányommal. A kapcsolatunknak például nagyon jót tett ebből a szempontból, hogy most épp fogzik, és nem tud jól aludni, ezért pár napra külön szobába költöztünk, mi csajok. Magamhoz öleltem, mikor elaltattam, éjszaka csak rá kellett figyelni, nem vonta el róla a figyelmemet semmi. Még nem igazi a kötődés még mindíg, de a picilány nagyon "igyekszik", úgy vigyorog, mint egy kis vadalma, meg kell zabálni. Egyszerűen nem lehet nem szeretni:) Minden áldott alkalommal nevet, ha meglát.
Zárójelben jegyzem meg, hogy a kisfiam is volt már 2-3 hónapos, mire a mechanikus ellátástól eljutottam arra a szintre, hogy szeretettel csináltam, amit kellett. A kislányom most 7 hónapos, és még mindíg nem tudom felfogni, hogy kétgyermekes anyuka vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!