Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 'S'-sel végződő vezetéknévhez...

'S'-sel végződő vezetéknévhez 'Z'-vel kezdődő keresztnév nyelvtörős? Pl. Kiss Zita

Figyelt kérdés
2023. márc. 3. 16:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%

Igen.

Én a férjem nevét vettem fel, kötőjellel.

Férjem neve S-el végződik, az enyém Sz-el kezdődik.

Hát igy 3 év alatt megbántam, hogy ezt a formátumot választottam, pint a nyelvtörőssége miatt. 10ből 8x vidszakérdeznek, hogy mi?!

2023. márc. 3. 16:10
 2/11 anonim ***** válasza:
90%
Igen. Sajnos nem lehet szépen kimondani, csak akkor ha tartasz egy kis szünetet a vezeték és keresztnév között.
2023. márc. 3. 16:27
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Bizony az. Sajnos nálunk is nyelvtörősség miatt nem adhattuk a fiamnak a kedvenc nevem. Ez van.
2023. márc. 3. 16:31
 4/11 anonim ***** válasza:
63%
Attól függ mik azok a nevek. A Kiss Zitát nem érzem nyelvtörősnek, a Falus Zorkát már inkább… de ez nem tartana vissza. Majd normálisan hangsúlyozza. Nekem is sokszor visszakérdeznek, mert nem triviális nevem van. Nagy kaland. 🤷‍♀️
2023. márc. 3. 16:57
 5/11 anonim ***** válasza:
69%

Igen

Mégis sokan adjàk

2023. márc. 3. 17:08
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Számomra nem nyelvtörős 🤷

Mondjuk lehet azért mert hosszú bonyolult nevem van és megszoktam h nem hadarva artikulálva mondjam el. Így ga bemutatok valakit, az ő nevénél is így teszek

2023. márc. 3. 17:14
 7/11 anonim ***** válasza:
83%
Nem tudom, senkit nem akarok megbántani, de érdekes, én semmi nyelvtörés nekünk kiejtek bármi ilyen nevet...
2023. márc. 3. 17:33
 8/11 anonim ***** válasza:
78%

Ugyanúgy vagyok vele, mint a 6os. Nekem sincs egyszerű nevem, ami még hosszú is, így ennyi miatt nekem nem nyelvtörő.

Jól hangsúlyozva, érthetően kiejtve szerintem nem lenne gond.

2023. márc. 3. 18:20
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nemtom, a fiamnak is ilyesmi nevet adtunk, és még egyszer nem kérdeztek vissza sehol, hogy elnézést, megismételné? Mindenki elsőre érti a nevét. Bele lehet látni, ha nagyon akarod, de ha tetszik egy "Kiss Zita" kombó, akkor ne törődj vele, ha egyszer egy ügyintéző Marika visszakérdez, hogy bocsánat, mit is mondott? Majd megismétled lassan.
2023. márc. 3. 18:40
 10/11 anonim ***** válasza:

Nálam Kis Zitánál pl nem zavaró. Szerintme minden ilyen nevet egyénileg kell értékelni, mert van, amelyik jó lehet, van , amelyik nem biztos, hogy a legelőnyösebb.

Ha más nem marad, max beraktok közé egy "kompenzáló-keresztnevet", ami elsimítja, hogy a vezetéknév, és a választott keresztnév nem illenek egymáshoz. Én ismerek olyat, akit eleve, mindigis a második keresztnevén hívtak.

De a Kiss Zitánál szerintem pl erre nincs szükség. De minden nevet egyénileg kell értékelni.

2023. márc. 8. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!