Honnan tudhatom, hogy nincs még egy olyan nevű személy Magyarországon, mint amit a gyermekemnek szánok?
Szerintem nekünk sikerült olyat választani, de abban is biztos vagyok, hogy itt mennyire lázadnának, hogy hogy lehetünk ilyen szar szülők, ilyen nevet adni?! :')
Amúgy jó lenne már, ha az embert nem a neve alapján ítélnék és nem fordítanának erre ekkora hangsúlyt...
Amúgy nem tudom. Talán esetleg hivatalban lelehet kérdezni, hogy hányan élnek jelenleg az országban azzal a névvel.
Itt rátudsz keresni a vezeték és az utónév gyakoriságára is.
Kinek mi a hülye név ugye. Akkor is túl nagy fenék van ennek kerítve. Aki egy név miatt prolinak nézi a másikat, na az az igazán proli.
De nyilván van akinek rendes értékrendje van és van, akinek soha nem lesz.
Az pedig hogy egy névvel az embernek együtt kell élnie semmit nem jelent. Annak a gyereknek lesz egy egyéni izlése és az fogja eldönteni, hogy tetszik e neki vagy sem.
De itt is szóba jön a társadalmi nyomás. Elég sok minden erre vezethető vissza.
Gondolkodni, gondolkodni és gondolkodni emberek.
Egy Németh névvel ami szerintem a top 20ban biztos benne van, kb nulla az esély. Ha ritka vezetékneveitek lennének, amit kötőjelesen kapna, meg két másik keresztnév, akkor lehet. Pl. Gliczerin-Fenékpusztai Brünhilda Dzsindzser. Bocs akit esetleg így hívnak.
Vagy névváltoztatók esetén, ahol a fordítas, írásmód miatt az apa vezetékneve egyedi lett. Ismerek ilyet, biztos hogy nincs még egy aki ezzel a vezetéknévvel létezne, szóval ő bármit adna a gyerekének, egyedi lenne.
Vagy csak engedélyeztess egy egy új béna nevet, add mellé a legritkábban adott keresztnevet, és majd házassága után a gyereked vegye fel a párja nevét a legbénább módon, akkor is nagy esély van rá hogy lehet egyedi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!