Honnan tudhatom, hogy nincs még egy olyan nevű személy Magyarországon, mint amit a gyermekemnek szánok?
Sehonnan. És nincs biztosíték arra sem, hogy nem lesz később ugyanazzal a névvel valaki.
Nekem a vezetéknevem jóval ritkább mint a klasszikus Tóth, Kovács, Szabó, és a keresztnevem sem volt top10-es amikor születtem. Mégis legalább négy teljesen azonos nevű ember van az országban, az egyikkel már ismerjük egymást, mert az email címeink között egy pont a különbség, úgyhogy időszakosan én továbbítom neki a postai infókat. A legviccesebb, hogy bár a nevünk összességében ritka és kevesen vagyunk, a sors úgy hozta hogy az egyik diákunk egy másik csoportban is ugyanazzal a névvel rendelkezik mint én, csak pici helyesírási különbség van köztünk :-))))
Szóval ez kiszámíthatatlan. És engem amúgy nem is zavar, inkább vicces. Lehet ha Tóth János lennék, akkor nem így gondolnám, de úgy belefér.
Itt csak a 100 leggyakoribbat tartják nyilván:
Itt pedig tudaz gyakoriságra szűrni de nem tudom mennyire frissítik, aktualizálják az új nevekkel:
Ha megnézed, a 100. leggyakrabbat kb. 95-en kapták első névnek a tavalyi évben.
Ha a két utolsót összerakod a listán már elég ritka nevet fogsz kapni, szerintem jó eséllyel nem lesz párja.
De ha egy olyat választasz mellé az adható nevek listájáról ami nincs rajta a 100-as listán, akkor pláne.
Nálunk egy keresztnév van, ami a Top 100 második felében volt, azóta szépen araszol lefelé.
A vezetéknév pedig a kötőjeles, a kettőnk neve. Nem volt cél, hogy egyedi legyen, de az lett. Legalábbis goggle nem hoz ki senki mást. Anno benne volt a helyi online újságban, születésekor, ha rákeresek, csak őt hozza ki.
A poén, hogy 3 évre rá, összeházasodott két ugyan olyan vezetéknevű ember, gyerekük lett és a szomszéd utcába költöztek.
A védőnő szólt. Azt hittem lehidalok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!