Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Honnan tudhatom, hogy nincs...

Honnan tudhatom, hogy nincs még egy olyan nevű személy Magyarországon, mint amit a gyermekemnek szánok?

Figyelt kérdés
Amennyiben döntök a névről, melyet a leendő gyermekemnek kívánok adni, miként szerezhetek tudomást arról, hogy a választott névvel más Magyarországi személy rendelkezik vagy sem? Szeretném, ha a gyermekem neve csak az övé lenne, nem volna az országban párja.

2023. febr. 6. 02:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
86%
Én is Németh vagyok. Szintén 2 keresztnevem van, aminek a kombinációja nem egyedi itthon, de ezzel a vezetéknévvel és azzal a 2 keresztnévvel nincs párom. Ha nem olyan gyakori neveket kombináltok össze, akkor annyira nem nagy az esély, hogy lesz párja. Az én keresztneveim nem extrát, teljesen átlagos nevek, de a második nevem mostanában nem egy felkapott név, mikor születtem a 80-as években, akkor még gyakori volt.
2023. febr. 6. 08:05
 12/18 anonim ***** válasza:
83%

Sehonnan. És nincs biztosíték arra sem, hogy nem lesz később ugyanazzal a névvel valaki.

Nekem a vezetéknevem jóval ritkább mint a klasszikus Tóth, Kovács, Szabó, és a keresztnevem sem volt top10-es amikor születtem. Mégis legalább négy teljesen azonos nevű ember van az országban, az egyikkel már ismerjük egymást, mert az email címeink között egy pont a különbség, úgyhogy időszakosan én továbbítom neki a postai infókat. A legviccesebb, hogy bár a nevünk összességében ritka és kevesen vagyunk, a sors úgy hozta hogy az egyik diákunk egy másik csoportban is ugyanazzal a névvel rendelkezik mint én, csak pici helyesírási különbség van köztünk :-))))

Szóval ez kiszámíthatatlan. És engem amúgy nem is zavar, inkább vicces. Lehet ha Tóth János lennék, akkor nem így gondolnám, de úgy belefér.

2023. febr. 6. 08:11
 13/18 anonim ***** válasza:
88%
Anno Sebestyén Balàzs haknizott azzal, hogy a kisfiànak olyan neve van, amivel max 1-2 ember él együtt. Màra a Benett az egyik toplistàs név az orszàgban. Ennyit az egyediségről. Veletek is megeshet.
2023. febr. 6. 08:26
 14/18 anonim ***** válasza:
71%

Itt csak a 100 leggyakoribbat tartják nyilván:

[link]

Itt pedig tudaz gyakoriságra szűrni de nem tudom mennyire frissítik, aktualizálják az új nevekkel:

[link]

Ha megnézed, a 100. leggyakrabbat kb. 95-en kapták első névnek a tavalyi évben.

Ha a két utolsót összerakod a listán már elég ritka nevet fogsz kapni, szerintem jó eséllyel nem lesz párja.

De ha egy olyat választasz mellé az adható nevek listájáról ami nincs rajta a 100-as listán, akkor pláne.

2023. febr. 6. 08:39
 15/18 anonim ***** válasza:
76%
Esetleg át lehet gondolni azt is, hogy mindkettőtök vezetéknevét megkapja a gyerek, az lehet, hogy olyan kombó, aminek nincs párja. Mi így tettünk + egy közepesen átlagos keresztnév. Bár nem volt szempont, hogy tökéletesen egyedi legyen a gyerekem neve.
2023. febr. 6. 09:53
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem elég ritka vezetéknevem van. A keresztnevemet a szüleim úgy választották, hogy egyiküknek gyerekként (kb. 15 évvel a születésem előtt) egy könyvből megtetszett egy név. A kilencvenes évek első feléig tényleg ritka keresztnév volt, de mint utólag kiderült, valahogy másoknak is pont akkoriban jutott eszébe így elnevezni a gyereküket, amikor a szüleimnek. Manapság a top 10-ben van a nevem. A szüleim számára nem a gyakoriság volt a fontos, bár a vezetéknév miatt nem is valószínű, hogy több legyen "belőlem". Néha viccelődve felemlegetik ezt az egészet, de semmit nem jelent nekik se és nekem se. Nem attól leszek egyedi, hogy pl. Banánvirág vagy Cinderella a nevem, és abból sem származott hátrányom, hogy többen voltunk ugyanolyan keresztnévvel az egyetemi csoportomban. Értem, hogy a Németh vezetéknév mellé nem egy Hannát vagy Bencét szeretnétek, de miért kell, hogy egyetlen egy létezzen belőle az országban? Szerinted attól jobb lesz neki? Keressetek két nevet, ami tetszik és jól hangzik együtt. Ha annyira akarjátok, írjátok be a Google-be ("Németh Banánvirág Cinderella" formában, tehát idézőjelek közé téve), aztán nézzétek meg, hogy milyen találatok vannak rá. De nehogy már olyan nagy probléma legyen, ha kidobja a Google, hogy az ország másik felében van egy másodikas Németh Banánvirág Cinderella, aki tavaly 5. lett egy helyi matekversenyen.
2023. febr. 6. 14:40
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk egy keresztnév van, ami a Top 100 második felében volt, azóta szépen araszol lefelé.

A vezetéknév pedig a kötőjeles, a kettőnk neve. Nem volt cél, hogy egyedi legyen, de az lett. Legalábbis goggle nem hoz ki senki mást. Anno benne volt a helyi online újságban, születésekor, ha rákeresek, csak őt hozza ki.

A poén, hogy 3 évre rá, összeházasodott két ugyan olyan vezetéknevű ember, gyerekük lett és a szomszéd utcába költöztek.

A védőnő szólt. Azt hittem lehidalok

2023. febr. 7. 00:57
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Persze a gyerek neve is kötőjeles 😀
2023. febr. 7. 00:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!