Normális, hogy 6,5 hónaposan ezeket csinálja?
Figyelt kérdés
Kisfiam 6,5 hónapos. Néhány napja tökéletesen mászik, próbálkozik az üléssel kisebb-nagyobb sikerrel (elborul), mindenre felkapaszkodik, s állna fel. Felmerült bennem, nem csinálja-e ezeket túl hamar! Semmit sem erőltetünk, de akadályozni sem akarom. Azok az anyukák akikkel beszélni szoktam, mind csodálkoznak, de általában az ámulat után hozzáteszik:"Túl hamar csinálja!" De akkor mit tehetnék?
MInden hozzászólónak előre is köszönöm!
2010. okt. 5. 22:37
11/16 anonim válasza:
Miért ne csinálja, ha ő akarja. Neki ez a saját üteme. (Nálunk is minden korábban történt, 7hónaposan már kézen fogott, hogy sétáljunk, bútorok mellett haladt. 9 hónaposan elindult.)
12/16 anonim válasza:
Nincs ezzel semmi gond,ha magától csinálja. Az én kislányom is alig 7hónapos és szépen mászik,magától ül és nem dől el. Már több mint egy hete hogy kapaszkodva feláll.
13/16 A kérdező kommentje:
Köszi az újabb hozzászólásokat! Úgy fogok tenni, ahogy tanácsoltátok! Hagyom, hogy tegye, amit tennie kell, de figyelek, ahogy eddig is!
2010. okt. 6. 00:24
14/16 anonim válasza:
Nem hinném,hogy bármi baja lenne tőle,az én kisfiam is így csinálja...5 hónaposan a nagy kádban felállt,aztán nem volt még 6 hónapos,amikor a kiságyban és a földön is felkapaszkodott.Azóta természetesen nem lehet lelőni.Most 8 hónapos,kapaszkodva sétál már 1 hónapja...Csak arra figyelj,hogy tornáztasd és masszírozd,nehogy összetapadjanak az izmai,mert állítólag az nagyon fájdalmas.Neki is befelé fordul a bal lábfeje,de még a pocakban alakult így,az a lába mindig "kilógott" a pocakomból.Azt mondta a doki,semmi baj,csak tornáztassam és vegyek neki drága cipőt,ami jól fogja a bokáját.
15/16 anonim válasza:
Holnap lesz fél éves a lányom. Most mászott ide. :D Ülve még eldől, de akkor lehet, hogy az is mindjárt menni fog? Bebarangolja az egész szobát és pakol folyton. Nekem is azt mondják, fejlettebb a koránál. :O Pedig még nem ül és nem áll egyedül. Nah, majd kiderül :D Különben 22 hetes korában már van róla fotó, hogy mászó pózban hintázik és hogy forogva közlekedik a szobában. (a legtöbb baba épp a fordulást tanulta akkor)Én irtó büszke vagyok rá.
16/16 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
2010. okt. 6. 21:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!