Normális, hogy 6,5 hónaposan ezeket csinálja?
Kisfiam 6,5 hónapos. Néhány napja tökéletesen mászik, próbálkozik az üléssel kisebb-nagyobb sikerrel (elborul), mindenre felkapaszkodik, s állna fel. Felmerült bennem, nem csinálja-e ezeket túl hamar! Semmit sem erőltetünk, de akadályozni sem akarom. Azok az anyukák akikkel beszélni szoktam, mind csodálkoznak, de általában az ámulat után hozzáteszik:"Túl hamar csinálja!" De akkor mit tehetnék?
MInden hozzászólónak előre is köszönöm!
Minden gyerek más... :)
Valóban az "átlaghoz képest" a Te gyerkőcöd korán csinálja,de nincs ezzel semmi gond,Ő ilyen ütemben fejlődik.Ne aggódjál emiatt! ;)
Tényleg nem baj, és normális, ha nincs erőltetve. Az én kislányom is már 6 hónaposan felült, 6,5 hónaposan mászott. 7 hónapos korára meg felállt, szinte vele együtt el is kezdett kapaszkodva lépegetni.
Úgyhogy csak büszkélkedni kell, aggódni nem.
Szia!
Leírom a mi tapasztalatunkat is, remélem nem leszek lepontozva!
Kisfiam 5 hónapos 1 hetesen elkezdett kúszni, 2 hetesen mászni, 3 hetesen felült és pont 6 hónaposan felállt.
Rá két hétre elkezdett bútorok mellett lépgetni.
8 hónapos kora előtt 3 nappal pedig megtette az első lépéseket önállóan, kapaszkodás nélkül.
Én is rettentő büszke voltam rá, mindenki ámult a környezetünkben, h milyen ügyes és ők még ilyet nemláttak. Nagyon jól estek a dícsérő szavak, de azért mindig bennem motoszkált a félsz, h mi van ha ez túl korán történik, nem lesz e később baja!? A dr.nőnk is azt mondta h hát ez tényleg elég korán van, DE!!! amit maguktól csinálnak az nem baj.
Most múlt 1 éves, szalad már, DE!! sajnos sokszor megbotlik és elesik a saját lábában, mert a bal lábfeje befelé áll.
felvettem egy ortopédussal a kapcsolatot, ő láthatatlanban azt mondta h egy hosszú szárú cipő meg fogja oldani a problémánkat, de holnap kérek hozzá időpontot.
Szóval így utólag nem tudom h mennyire helyénvaló az h amit maguktól csinálnak az nem baj, de mindenesetre elgondolkodtató. Ez sosem fog kiderülni, h nálunk a túl korai elindulás miatt áll befelé a lábunk!
Mindenesetre nagyon figyeld a babád és azért motoszkáljon a fejedben az is, h mi van ha tényleg korai volt...és ha bármi eltérést tapasztalsz lépj rögtön.
Addig is legyél nagyon büszke a babádra :)))
És h arra is válaszoljak, mit csinálj?! Semmit :))) Ha ő fel akar állni, nem fogod tudni leültetni, mert hajtja őket a felfedezési vágy :))) csak titkon reménykedhetsz h tényleg nem lesz semmi.
Amúgy én ezt úgy próbálom meg felfogni, ha nem indul el ilyen hamar akkor is benne van a pakliban, h befelé fog állni a lábfeje!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!