Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális, hogy 6,5 hónaposan...

Normális, hogy 6,5 hónaposan ezeket csinálja?

Figyelt kérdés

Kisfiam 6,5 hónapos. Néhány napja tökéletesen mászik, próbálkozik az üléssel kisebb-nagyobb sikerrel (elborul), mindenre felkapaszkodik, s állna fel. Felmerült bennem, nem csinálja-e ezeket túl hamar! Semmit sem erőltetünk, de akadályozni sem akarom. Azok az anyukák akikkel beszélni szoktam, mind csodálkoznak, de általában az ámulat után hozzáteszik:"Túl hamar csinálja!" De akkor mit tehetnék?

MInden hozzászólónak előre is köszönöm!

2010. okt. 5. 22:37
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha magától csinálja, akkor nem csinálja túl hamar.
2010. okt. 5. 22:38
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Minden gyerek más... :)

Valóban az "átlaghoz képest" a Te gyerkőcöd korán csinálja,de nincs ezzel semmi gond,Ő ilyen ütemben fejlődik.Ne aggódjál emiatt! ;)

2010. okt. 5. 22:39
 3/16 anonim ***** válasza:
85%
Ha magától csinálja, akkor hagyd. Azért vágják rá, hogy túl hamar csinálja, mert egyszerűen irigyek...
2010. okt. 5. 22:41
 4/16 anonim ***** válasza:
49%
nincs ezzel semmi gond... csak a magyaroknál van ez, hogy legalább 3 hónapig másszon a baba, mert akkor nem lesz disleksiás meg ilyenek, meg ha nem mászik akkor gyógytorna, hogy jól keressenek a gyógytornászok. nyugi a babád nagyon ügyes örülj neki. Ismerek anyukát akinek nem mászott a babája és igen tanulási nehézségei vannak és van egy másik anyuka aki ugyancsak nem mászott és diplomás. Csak egy rossz statisztika a mászás hiányossága. Ezt azoknak üzenem akik esetleg irigylik majd tőled az ügyes kisfiadat és majd ezzel fognak ijesztgetni, hogy jaj nem jó ha hamar feláll mert akkor nem fog tovább mászni... blablabla. szuper a kisfiad, legyél rá büszke. Én már vért izzadtam, hogy az enyém le van maradva, de itt nálunk külföldön nem foglalkoznak azzal, hogy a babák mit tudnak :-)
2010. okt. 5. 22:45
 5/16 anonim ***** válasza:
67%
rosszul írtam, szóval ha nem mászik egy baba legalább 3 hónapig akkor disleksiás lesz ...meg tanulási zavarok lesznek
2010. okt. 5. 22:47
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális, nem korai, bár tényleg korábbi, mint az átlag. A kisfiam 6 hónapos kora előtt pár nappal kezdett mászni, 6.5 hónaposan már ült, 10 hónaposan elindult egyedül. Most lassan 3 éves, és semmi baja tőle:)
2010. okt. 5. 22:49
 7/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a kedves és megnyugatató válaszokat! Büszke is vagyok rá, de nagyon. Csak épp ma mondta az egyik anyuka, mikor mondtam, hogy kapaszkodva feláll, hogy ne engedjem neki, inkább ösztönözzem a mászást! Ösztönzöm is, mászok vele, csalogatom, de ha a kanapéhoz ér, akkor húzza fel magát. Hát ez van! Csak gondoltam kiírom a kérdést, mert már kezdtem elbizonytalanodni!
2010. okt. 5. 23:00
 8/16 anonim ***** válasza:

Tényleg nem baj, és normális, ha nincs erőltetve. Az én kislányom is már 6 hónaposan felült, 6,5 hónaposan mászott. 7 hónapos korára meg felállt, szinte vele együtt el is kezdett kapaszkodva lépegetni.

Úgyhogy csak büszkélkedni kell, aggódni nem.

2010. okt. 5. 23:02
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van az elsőnek, nagyon tömör és helyes válasz.
2010. okt. 5. 23:18
 10/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Leírom a mi tapasztalatunkat is, remélem nem leszek lepontozva!

Kisfiam 5 hónapos 1 hetesen elkezdett kúszni, 2 hetesen mászni, 3 hetesen felült és pont 6 hónaposan felállt.

Rá két hétre elkezdett bútorok mellett lépgetni.

8 hónapos kora előtt 3 nappal pedig megtette az első lépéseket önállóan, kapaszkodás nélkül.

Én is rettentő büszke voltam rá, mindenki ámult a környezetünkben, h milyen ügyes és ők még ilyet nemláttak. Nagyon jól estek a dícsérő szavak, de azért mindig bennem motoszkált a félsz, h mi van ha ez túl korán történik, nem lesz e később baja!? A dr.nőnk is azt mondta h hát ez tényleg elég korán van, DE!!! amit maguktól csinálnak az nem baj.

Most múlt 1 éves, szalad már, DE!! sajnos sokszor megbotlik és elesik a saját lábában, mert a bal lábfeje befelé áll.

felvettem egy ortopédussal a kapcsolatot, ő láthatatlanban azt mondta h egy hosszú szárú cipő meg fogja oldani a problémánkat, de holnap kérek hozzá időpontot.

Szóval így utólag nem tudom h mennyire helyénvaló az h amit maguktól csinálnak az nem baj, de mindenesetre elgondolkodtató. Ez sosem fog kiderülni, h nálunk a túl korai elindulás miatt áll befelé a lábunk!

Mindenesetre nagyon figyeld a babád és azért motoszkáljon a fejedben az is, h mi van ha tényleg korai volt...és ha bármi eltérést tapasztalsz lépj rögtön.

Addig is legyél nagyon büszke a babádra :)))

És h arra is válaszoljak, mit csinálj?! Semmit :))) Ha ő fel akar állni, nem fogod tudni leültetni, mert hajtja őket a felfedezési vágy :))) csak titkon reménykedhetsz h tényleg nem lesz semmi.

Amúgy én ezt úgy próbálom meg felfogni, ha nem indul el ilyen hamar akkor is benne van a pakliban, h befelé fog állni a lábfeje!!!!

2010. okt. 5. 23:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!