2 hónaposan most 5720g a kisfiam, nem sok ez? Lehet összefüggésben ez azzal, hogy nem nagyon emeli a fejét még hosszabb időre?

Szia az én fiam 3800g született 7 hetesen 5300g volt.Igény szerint szoptatom,ami azt jelenti nálunk,hogy napközben 2-max 3 óránként éjjel viszont ...este 8 kor eszik majd csak hajnali 4-5 körül.Nekem azt tanácsolta a védőnő próbáljam kitolni az evést 3-4 óránkéntira,de ha azt mondják,hogy anyatejjel nem lehet túltáplálni,akkor minek kínozzam????
Szerintem nem sok,miénk szeret hason aludni,fordítja is rendesen a fejét,bár néha rá kell segíteni.

Szia! Az én manóm 4350 g született, most 8,5 kg körül van. Ő nagyon aktív volt. Ne aggódj miatta a fiúkról azt mondják hogy lusták. Bár én nem ezt vettem észre. Majd ha úgy érzi itt az ideje akkor úgy is csinálni fogja.
6 hónapos kisfiú anyukája

szia! az én babám 11 hetes és 5300 gr, pedig ó 4 hetesen még 3280 volt, azaz a születési súlyán állt. szóval ne aggódj!
a nyak gyengesége valóban összefüggésben van a súllyal, de nehogy fogyóztatni kezd! :)
azoknak a babáknak ugyanis, akiknek rövid idő alatt jelentősen nő a súlyuk, a nyaki izomzatuk nem tudja hirtelen követni a fejlődést. szóval nehezebb a buksi és nehezebb megtartani. ez egyátalán nem gond, mert pár nap alatt hozzáerősödik az izom, ha egy picit gyakoroltok.
az én babám is utálja a hason fekvést, így én úgy verem át, hogy az ölemben tartom és szép lassan dőéök hátra, ő meg kénytelen emelgetni a fejét.
gyakoroljuk a kezénél fogva ülő helyzetbe húzást is (ez sem ment még egy hete, csak lógott hátra a feje), viháncolunk közben és ma már simán megcsinálja!
sok sikert nektek is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!