Forró paradicsomlé fröccsent az egy évesem szemébe, kb fél méterről, lehet emiatt látáskárosodása?
Figyelt kérdés
2023. febr. 25. 21:12
11/23 anonim válasza:
Tényleg, miért nem hívtad fel az ügyeletet? Lehet kiment volna már rég az orvos és nyugodt lennél.
12/23 anonim válasza:
Vagy taxi,vagy valami,ha más nincs.
13/23 anonim válasza:
Nagy kérdés, hogy tényleg forró volt-e a lé, vagy csak nagyon meleg... nem mindegy...
14/23 anonim válasza:
Az majd csak később derül ki.
15/23 anonim válasza:
Én is elvinném orvoshoz, de ha megnyugtat, nekem kisgyerekként egy borsónyi olvadt műanyag fröccsent a szemembe, bedagadt, ömlött a könnyem, de semmi bajom nem lett, 1-2 napon belül rendbejött, azóta is tökéletes a szemem.
16/23 anonim válasza:
Szemèszet, sürgőssègi eset. Meg kell nèzni sèrült e a szaruhártya.
17/23 anonim válasza:
Az sem mindegy, hogy mennyi forró paradicsomlé fröccsent a szemébe. Ha csak egy csepp, attól valószínűleg semmi baja nem lesz. Ha nagyobb mennyiség, attól komoly égési sérülést is szenvedhetett.
Az pedig nem igaz, hogy ha el tudta altatni, akkor nincs gáz!!!
Pont a múltkorában történt az eset, hogy egy kisgyermeket tűzforró vízben fürdettek, majd lefektették gond nélkül aludni. Elhunyt szegényke, olyan komoly égési sérüléseket szenvedett. A nevelőszülők meg csak annyit észleltek, hogy kicsit kipirult a bőre. Úgy voltak vele majd elmúlik reggelre...
Hát nekem eszembe nem jutna elaltatni a gyermeket ilyen esetben.
Az ügyeletet feleslegesen hívja, ők ilyen esetben egyből küldik a sürgősségire. Úgyhogy szerintem induljatok!
18/23 anonim válasza:
Az a baj az égéssel, hogy nagyon aljas, nem csak a sérülés pillanatában rongál, hanem utána is, ha nem hűtik megfelelően a területet. Óriási felelőtlenség volt, hogy nem hívtad az ügyeletet. Remélem, nem lesz nagyobb baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!