Nemsokára 11 hónapos a kislányom, még nem ül, nem
mászik, nem áll. Menjünk Dévényre?
Figyelt kérdés
A kislányom régóta nagyon szeret hason lenni, ügyesen kúszik, mozgékony, feltérdelve négykézláb hintázik. A gyerekorvos szerint mindenképp vigyem Dévényre, mert - szerinte - "nagyon le van maradva, ez így nem állapot" , hogy nem mászik és nem állt még fel. Persze először nekem is fura volt, a bátyja ennyi idősen már szaladt. Viszont azt látom, hogy fejlődik ő szépen, csak mivel később kezdte el a forgásokat és a kúszást is, ezért tart még itt, ahol. Egyébként kb 3-4 hónapja voltunk Dévényesnél a forgás miatt, azt mondta, az izmai is, meg úgy cakk-pakk a kiscsaj teljesen rendben van, nem gondolná, hogy járnunk kéne hozzá (de elvállal nyilván, ha ragaszkodom hozzá). A dokinak is mondtam ezt egyébként. Mit tanácsoltok, szerintetek vigyem, ne vigyem, most kire hallgassak? Vagy kérjem ki még egy orvos véleményét? Mert a mi dokinkkal amúgy is több probléma van, tervezek váltani lassan.
Ne Dévényeshez vidd! Először MINDIG orvoshoz kell vinni!
Vidd el fejlődésneurológushoz. Minél hamarabb.
2023. febr. 23. 10:16
12/20 anonim válasza:
Kisfiam 11 hónapos lesz .
Fel all mászik ül egyedül .
Kapaszkodva lépked .
Mi jártunk devenyeshez nem akart at fordulni sem kúszni .
Kiderült hogy feszesek az izmai .
Aztán 1 hónap alatt kúszott mászott fel állt.
Én a helyedben biztos vinném .
De nagyon gyerek függő is .
Lehet hogy csak lusta és majd ráérez .
De azért mindenképpen megnézetném .
2023. febr. 23. 10:34
13/20 anonim válasza:
Nincs annyira lemaradva, nem kell túlzásokba esni itt egy két válaszadónak. Dévényeshez vinném, megnézi és pont.
2023. febr. 23. 15:49
14/20 anonim válasza:
13! Aha... és ha valami betegség? Nem a legsúlyosabbakra gondolok,ne érts félre.
De akármi lehet.
Egyvalamit meg kell érteni. A Dévényes NEM orvos. Ezért betegségeket nem fog felismerni. Ugyanis legalább 1000 van. Vagy több is.
Másrészt valaki elmondaná,hogy mi ez a tömeges rettegés a fejlődésneurológusoktól? Mi folyamatosan járunk a lányunkkal pici kora óta. Akárki volt ott,mind jól képzett szakember volt. Rengeteget segítettek a kislányom fejlődésében az általuk kiírt,a kislányomra szabott fejlesztések.
A Dévényeshez ha elviszed,fogja kezelni,nem küld el. De mire? Mire kezeli,ha még egy diagnózisa sincs a gyereknek? Honnan fogja tudni,hogy mi a baj?
2023. febr. 23. 18:41
15/20 anonim válasza:
Dévényes nem vállal már ennyi idős babát. Legalábbis nálunk. Én 7 hónaposan vittem ellenkező probléma miatt: mindent túl korán csinált. Gyermekorvos javasolta a Dévényest, mert kiderült hogy feszesek voltak az izmai. De eléggé szájhúzva vállalta, mert korábban kell elkezdeni az ilyen fejlesztéseket.
Szerintem inkább fejlődés neurológiára vidd.
2023. febr. 23. 20:03
16/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, mindenkinek ment a zöld 😊😊
2023. febr. 24. 09:57
17/20 anonim válasza:
Szia, megkérdezhetem mi lett? Ugyan ez van velünk, most jelenleg. Szintén kislány.
2023. ápr. 14. 11:23
18/20 A kérdező kommentje:
#17 Szia, a kérdésem kiírása után körülbelül 3 nappal nekiindult a mászásnak, majd felült nagyon ügyesen. Most múlt 1 éves nemrég, azóta már tökéletesítette ezeket, feláll, és kapaszkodva vagy járássegítőt tologatva sétál is, úgyhogy behozta a lemaradását. A védőnő és a doki is elégedettek.
2023. ápr. 21. 22:26
19/20 anonim válasza:
Vittétek esetleg valahova vagy magától csinálta? 26-án 1 éves lesz kislányom, de semmi. Hordjuk Dévényi tornára, de már feleslegesnek érzem. Kedden viszem TSMT terapeutához. Köszönöm, ha válaszolsz.
2023. ápr. 22. 17:36
20/20 A kérdező kommentje:
Magától csinálta, mire oda jutottunk volna, már beindult minden, úgyhogy nem kellett vinni. A TSMT viszont jó, oda a nagyobbik gyereket járatom, nem csak a mozgás, az idegrendszer fejlődésének is jót tesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!