Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miert tartjak a Down-os...

Miert tartjak a Down-os babakat aranyosnak?

Figyelt kérdés

Az oke, hogy a szulei szeretik es szamukra aranyos, ez nem furcsa, de szembejott velem egy video egy ilyen babarol, es millio komment idegenektol dicserte, hogy milyen cuki, legszebb baba, stb.

En meg csak annyit latok, hogy ez egy beteg gyerek, akinek nehez elete lesz.

2023. febr. 21. 12:55
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
90%
Kompenzálnak. Szerintem szörnyű.
2023. febr. 21. 12:58
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csak a szociális jóérzés mondatja velük.

Én sem tartom őket cukinak, sem rosszat, sem jót nem akarok hozzájuk fűzni.

2023. febr. 21. 12:58
 3/16 anonim ***** válasza:
92%
Sőt, általában azzal jönnek, hogy sokkal több szeretet adnak... Szerintem ettől senkinek nem lesz jobb és nem is igaz
2023. febr. 21. 13:00
 4/16 anonim ***** válasza:
80%
Mert babának tényleg cukik az egyedi arcberendezésükkel, ehhez párosul a kommentelők sajnálata és máris ott vagyunk amit írsz.
2023. febr. 21. 13:02
 5/16 A kérdező kommentje:

3 Nincs kulonosebb tapasztalatom veluk, de tudtommal lehetnek indulatkezelesi problemaik, szoval maris kiegyenlitodik a szeretet, amit adnak, az egeszseges gyerek lehet kicsit tavolsagtartobb (bar kiskorukban ok is boven lognak a szulo nyakan) de legalabb jo esetben nem rug fejbe, ha baja van.

Akkor szokasos internetes kepmutatas, valojaban meg barki gondolhat barmit?

2023. febr. 21. 13:03
 6/16 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem is cukik az ilyen kisgyerekek, de ettől még azt is tudom, hogy betegek és nem lesz egyszerű életük. Igaz, ennek nehézsége függ attól, hogy milyen súlyosan érintett és attól is, hogy hol él. Pl én nem Magyarországon élek, itt nálunk az egyik elelmiszerboltban van egy Down szindrómás kasszás lány. Csak kártyával lehet abban a kasszában fizetni egyébként is, plusz ott van a közelében mindig a self scan kasszát ellenőrző alkalmazott is, aki bármikor tud segíteni.
2023. febr. 21. 13:06
 7/16 anonim ***** válasza:
89%
Mert a valóságnál mindig fontosabb, hogy mások mit gondolnak.
2023. febr. 21. 13:11
 8/16 anonim ***** válasza:
96%
En ismerek olyan down szindromas fiut,aki babakent nagyon cuki,szeretet teljes kisfiu volt...autan ahogy megnolt megvaltozott...nekimegy az anyjanak,uvolt,nem tud viselkedni,maszturbal mindenhol ahol eppen csak akar...ugye,igy mar nem is cuki annyira.
2023. febr. 21. 13:12
 9/16 anonim ***** válasza:
93%
Jófejnek akarnak tűnni, plussz nem illik azt mondani pláne egy beteg gyerekre, hogy jaj de csúnya szegény, pedig nem is szépek és nem is aranyosak, ahogyan az egészségesek között is van ilyen is, olyan is
2023. febr. 21. 13:28
 10/16 anonim ***** válasza:
86%

Régen mindig beszóltak annak, aki "más". Most meg az a divat, hogy odavagyunk értük.

Szerintem mindkét véglet borzasztó és természetellenes.

Semmilyen irányba nem kellene egymással ennyit foglalkozni... Ez a "jajj, de cuki", meg "szeretetgombóc, meg "szivárványgyerek" számomra pont olyan visszataszító, mint bántani őket.

Már lassan ott tartunk, hogy ha valakinek "csak" egy egészséges, "sima" gyereke van, akkor megkapja, hogy hát attól bizony nem fog annyi szeretet kapni, mint ezektől a "csodagyerekektől".

2023. febr. 21. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!