Észrevetted,hogy a felnőttek lusták játszani a gyerekekkel?
Mama,papa,nagyneni stb mindenki
Ha játszik is inkább ülve vagy fekszik :/ az se sok idő ...
Se egy legózás építés stb
Nem azon van a hangsúly hogy áll...hanem hogy nem játszik..
Tegyük fel lefekszik az ágyra és a gyerek vigyen oda ezt azt és ott elvan mellette..ez nem játszás szetintem..
Furán irtam igen..de például 7es 8as 10es értette a kérdést meg előtte is páran.
És nem a szülökre gondolok.én pl kúszok maszok a fiammal de ha látogató van örülnék ha "lefárasztanák " vagy birkóznának vele.
,,Ha látogató van örülnék ha "lefárasztanák " vagy birkóznának vele."
Na hát ez pont nem a látogató dolga, hacsak nem kifejezetten ezért megy, pl. bébiszitter. Szerintem meg lehet érteni, ha valakinek nincsen kedve, idős, már nem tudja, hogy hogy kell. Velem se mászott sose az egyik nagymamám az asztal alatt, mégis szép emlékek maradtak meg, például ahogy vele tanulok (rengeteget vigyázott rám kisiskolás koromban), vagy rajzolunk, papírbabát vágunk ki és felöltöztetjük, kártyázunk, énekelünk. El kell fogadni, hogy valakinek ez a szerepjátékos dolog fekszik, valakinek nem. És tegyük hozzá, hogy gyerekfüggő is, nálunk néha a lányommal kín játszani, mert minden úgy lehet, ahogy ő elképzelte, egyedül sokkal jobban élvezi, akkor játszik a legjobbat. Sokszor elég, ha ott vagyok vele egy szobában. Vannak gyerekek, akik meg inkább csendesen molyolnak, nem igénylik a birkózást. Azért mert a gyerekeddel nem úgy foglalkoznak a rokonaid, ahogy te elvárod, nem kell kivetíteni mindenkire.
Őszintén szólva én sem szeretek bent őrültködni, a gyerek túlpörög és tuti baleset lesz a vége. Minimum valakinek koppan valamije valahol, rosszabb esetben leesik valahonnan a gyerek. Ezt már gyerekkoromban is megtanultam, amióta anya lettem pláne, úgyhogy bent szándékosan nem pörgetem fel olyanokkal, amit itt valamelyik válaszoló írt (elő csúszda, meg cápa). Elhiszem, hogy ez bizonyos gyerekeknél nem okoz agyatlan túlpörgést és akkor oké, nálunk okoz, így ebben nem vagyok partner.
Minden másban igyekszem, de igen, anyaként nehéz élvezni minden játékot, amit a gyerekem éppen szeretne. Munka mellett egyszerűen kevés idő és agyi kapacitás jut az érdemi játékra úgy, hogy azt élvezni is tudjam, de igyekszem, pont azért mert bennem is élesen él néhány gyerekkori elutasítás, amikor játékra hívtam a szüleimet és nem jöttek.
Vendégségben meg ne haragudj, de egyáltalán nem érzem úgy, hogy nekem lenne dolgom négykézláb mászkálva fárasztani más gyerekét. Dehát légy taktikus és hívj gyerekes vendégeket. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!