Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha igény szerint szoptattok,...

Ha igény szerint szoptattok, hogy alakul ki a napirend?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy nálunk megy ez az igény szerinti szoptatás, így viszont soha nem tudom előre, hogy pl. most két és fél vagy négy óra múlva eszik újra a babám. Semmit nem lehet így előre tervezni. Lassan hozzátáplálásról beszélünk... mire a védőnő azt mondja (aki eddig szorgalmazta az igész szerinti szoptatást), hogy akkor a tízórainál adjak ezt vagy azt... de könyörgöm, mi az, hogy tízórai??? Nálunk néha van kilencórás evés, néha meg tizenegyes. A rendszer max annyi, hogy nagyjából minden nap ugyanannyiszor eszik a baba, napirendünkben a fürdés és a vacsi az egyetlen biztos pont.

Nálatok hogy alakult ez az időszak? Mikorra lesz végre egy kis rendszer?

2010. okt. 4. 23:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
nekünk is fél évesen lett rendszer evés terén az életünkben a hozzátáplálással.Addig volt,hogy egy óra múlva kérte a cicit,volt hogy 2-2,5.A három órát nem húzta ki soha,viszont éjszaka nem kelt fel két hónapos kora óta.Engem ne zavart,hogy össze-vissza eszik, csak esti fürdés és alvás időpontja volt fix.Aztán szépen beállt a hozzátáplálással, ma meg már szinte óramű pontosságú minden.13 hónapos
2010. okt. 9. 07:18
 12/15 anonim ***** válasza:

Szia, nálunk kb 7 hós korában alakult ki a napi fix 2 alvás, délelőtt és délután. Én ebben segítettem neki annyiban, hogy mindig ugyanakkor mentünk sétálni, vásárolni, mindig ugyanakkor játszottunk, fürödtünk, stb. Amikor elkezdtem a hozzátápit 6 hósan, akkor én már nem annyira igény szerint szoptattam. Vagyis igény szerint, de csak délután. Délelőtt azt csináltam, hogy reggel szopizott, aztán amikor legközelebb szopizott volna, akkor kanalas kaját adtam neki.

Így szépen kialakult egy napirend, ami 7-8 hóra már teljesen beállt, mindig ugyanakkor kelt reggel, a nappali alvások is ugyanakkor voltak, és az evések, szopik is egyformán alakultak.

De ehhez te is kellesz, hogy ez kialakuljon, hiszen neked is mindig mindent ugyanakkor kell csinálnod akkor, gondolok itt pl a napi sétákra. Egyébként szerintem nem az étkezések pontos beállítása a fontos, hanem inkább a napi 2 alvás. Ha az alvások megvannak, onnan már tudsz majd etetni is napi akárhány alkalommal.

2010. okt. 9. 08:24
 13/15 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez volt/van mint nálatok. Írod, hogy napközben mindig ugyanannyiszor eszik (ez gondolom kb. 5 v. 6 nagyobb kajcsit jelent). A reggeli lehet 6-8 között bármikor, a tízórai 9-11 között, az ebéd 11-fél 3-ig, stb. Ezért a tízórai nem 10 órakor van, hanem a napközben második evés a tízórai, mindegy mikor van az.
2010. okt. 9. 09:00
 14/15 anonim ***** válasza:
Írod, hogy nem tudod előre az alvásokat, emiatt nem tudsz tervezni. Én ezt úgy oldottam meg, hogy nem én igazodok másokhoz hanem ők hozzám, megértenek a pici miatt. Viszont annyit mindig meg tudok mondani, hogy pl. délután 5 és 7 között biztosan ráérek, mert a picúr 5 után már nem alszik, 7-kor viszont már fürdik. Az elején annyira nem tudtam, hogy mikor mi fog következni, hogy naplót írtam, mikor mit csinált a babám. (Ezt a Suttogó könyvben olvastam.) Akkor vettem észre, hogy már rég meg van a napirendünk, csak éppen nem az óra szerint, hanem a baba ritmusa szerint. Egyébként egyszer-egyszer ha valami fontos találkozó van, pl. orvos v. hivatalos ügy, akkor fel is szoktam kelteni a babát, vagy később teszem le aludni, vagy csúszik picit a kaja. Ritkán belefér.
2010. okt. 9. 09:10
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszi, nálunk is így van, hogy nem az óra szerint, de a reggeli után következő kajálás a kanalas, ez után már nem is kér cicit, úgyhogy most kezdjük majd a következő étkezést (ebédet) kiváltani.

Egyébként én is most kezdtem el olvasni a suttogót és pár napja írom, hogy mit csinál. Nagy meglepetésemre én is azt vettem észre, hogy a saját ritmusa szerint már van is valamiféle rendszer, csak mivel eddig nem tudtam, így nem mindig tudott aludni akkor, amikor szeretett volna. Most, hogy odafigyelek, nálunk is kezd beállni a kétszeri alvás, ami fantasztikus, mert egész nap sokkal nyugodtabb a babám!

A hozzátápival próbálom majd az étkezéseket is legalább annyira pontosan belőni, mint a fürdetést (egy órás intervallumon belül), így remélem, hogy hamar kialakul majd az egész napunk és akkor tényleg lehet úgy "tervezni", hogy mások igazodjanak... csak hát ugye eddig nem tudtam mondani semmit, még két ilyen órát sem, hogy mikor van az, hogy biztosan ráérek, így össze-vissza mentünk mindenhova, meg ide is úgy jöttek.

Tényleg nagyon hasznos ez a naplóírás (amúgy csak annyit írok fel, hogy mikor eszik és mikor mennyit alszik, közben meg úgyis játékos tere-fere zajlik :-))!

Azért akinek van még tapasztalata, kérem, hogy írjatok!

Köszi az eddigieket!

2010. okt. 9. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!