Akik igény szerint szoptattok, és akik nem, hogy csináljátok? Hogy csináljam?
Kisfiam 8 hónapos.Eddig úgy haladtunk a hozzátáplálással, ahogy "kell", egy étkezés ki volt váltva, kezdtük kiváltani az ebédet is,de mikor bejött ez a nagy meleg többször szoptattam, mert ébredés után igényelte, gondolom szomjas volt.
Most ott tartunk, hogy reggel szopizik, utána kap reggelire falatkákat(van hogy 6-7 között szopizik, visszaalszik, és csak 8 kor reggelizünk),10-11kor mikor ébred szopizik, utána gyümi, ebéd előtt nem szopizik, sokszor utána se, ez 1-2-3 körül van, mostanában változó, aztán alszik(általában fél órát)mikor ébred szopizik, aztán 4-5 fele valami gyümi, tönkölybúzás kuki, aztán fürdés előtt fél7-7 fele megint kap falatkákat, vagy a főzeléket ami ebédről maradt, aztán fürdetés után szopizik, de általában 5-10 perc alatt bealszik a mellemen....
Szóval most nem tudom hogy jó-e ez így, első baba vagyok, néha annyira el tudok bizonytalanodni.
Kevesebbet kéne szoptatnom már?Akkor nem megy el a tejem?
Tudom, hogy reggelit-vacsit ilyenkor még nem szoktak adni, de igényli, nagyon szereti, képes megenni egy fél kg-os kenyérből, egy szeletnek a belét, nem is tudnék úgy reggelizni, hogy ne adjak neki!
Jól csinálom?vagy nem??:((
Mindenki azt mondja rá, hogy óriásbébi, ami szerintem nem igaz, 73 cm, 9 kg....lehet soknak tűnik, de arányos nagyon!És mi is magasak vagyunk apával.
Nekem is első baba,mi így eszünk:
Reggel 6-7 körül szopi
10 szopi+kevés tápszer
12 főzelék
14 körül alszik és közben szopizik
17 szopi+tápszer
20szopi+tápszer
éjjel 2-3 alkalommal szopizik./Kisfiam 5 hónapos/
A babád igényeit nézd és tudni fogod,hogy csináld!
Szerintem semmi rossz nincs abban amit leírtál.
Szia!nálunk reggel mikor felkel,az olyan
8 óra,akkor szopizik,utána
10-11 körül valami gyümi + szopizik,ha akar(de általában akar:)),
12-13óra körül főzelék,néha egy kis főtt víz+ cici,
16-17óra körül egy kis gyümi+ ha kell cici,
20körül egy kis tejpép,fürdés után meg cici,mert azon alszik el.Nekünk is első baba.Ne aggódj az én fiam holnap lesz 7hós és ő is 72cm és9kg és szerintem ez normális.mi is magasak vagyunk a párommal,úgyhogy ő is nagy baba lett.
Szerintem minden rendben van,ne izgulj :)
Az én babám (kisfiú) 9 hónapos,79 cm és 9 kiló,tehát hasonló méretekkel rendelkezik,mint a tied.Nagyon szép gyerek,arányos,nyurga,egy darab hurka sincs a combján.A védőnőnk által gépbe vitt mérési adatok szerint 98%-os a fejlődése.Még mindig szopizik,de kb. 5 hónapos korától elkezdtünk eszegetni.Foga is van hozzá,meg étvágya is.Semmi gond nincs a ti rendszeretekkel,hisz minden baba más és más!Szoptasd csak nyugodtan,ameddig csak tudod,vagyis amíg ő igényli.Az meg,hogy eszik normális kaját is nem gond,hisz a kis pocakja már nagyon gyorsan megemészti az anyatejet,ezért igényel már többet,kicsit táplálóbbat.Szóval nyugi,csak így tovább :)
köszi a válaszokat!Azért azt nem mondanám, hogy túlsúlyos, de szereti a hasát az biztos!Szopizás mellett eszik rendesen:)
Csak mindenki mást mond, néha olyan nehéz eligazodni...
9,5 hónapos kislány, 71 cm és kb. 8 kg.
6 körül szopi
fél 10 szopi
fél 12-12 ebéd: főzelékféle husival
alvás kb. negyed 1-től kb. 2-fél 3-ig
ébredéskor szopi
fél 4 körül uzsonna: gyümi
fél 7 vacsi: ami maradt ebédről, vagy kenyér májkrémmel, margarinnal, sonkával
alvás 8 körül akkor szopi
az éjszakát mostanában átalussza (kop-kop) de ha ébred, akkor szopi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!