Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az újszülöttel kapcsolatos...

Az újszülöttel kapcsolatos anyósos sztoriknál miért mindig a férfi anyjáról szól a fáma?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy ez csak férfiként feltűnő, de szinte mindig az újdonsült anyukák panaszkodnak a férjeik szüleire.

Nem lehet, hogy csak arról van szó, hogy a saját szüleit mindenki könnyebben tolerálja?

Vagy arról, hogy a férfiak kevesebbet panaszkodnak :)

2023. febr. 9. 11:49
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Anyámat szeretem, mégha idegesít is néha, vele meg tudom beszélni hogy ezt vagy azt ne csinálja, ne idegesítsen hülyeségekkel, ne mondja el 100x stb. Néha neki se esik jól persze, de megérti, mert szeret, jót akar nekem. Egyszóval kölcsönös a jóindulat egymás iránt.

Anyósa mindenkinek első körben egy idegen, aki a férjének az anyja, aztán alakul a kapcsolat valamerre. Sajnos többségében nem jó irányba, hogy ennek mi az oka, azt nem tudom pontosan.

Az én anyósom idősebb is egy 10 évvel anyámnál, nem nézték jó szemmel a kapcsolatunkat elejétől fogva, mert elveszem a kedvenc egyszem fiukat (van lányuk is, akinek szintén "nem lehet" párja), rengeteg sérelmem van általuk, nagyon sokat szenvedtünk a férjemmel miattuk. Nos az idő minket igazolt, így lett unokájuk is. A viszony ma látszólag "jó" a békés mindennapok érdekében, de soha nem fogok megbocsátani nekik.

Nem nehéz belátni hogy mikor otthon van az ember lánya csed/gyed/gyes akármin, és segítségre van szüksége annak fog szólni akiben megbízik, akivel jó viszonyt ápol.

Ha egy apa nevel egyedül gyereket valószínű ott ő is a saját anyukáját részesíti előnyben.

De itt sem a vér számít hanem a viszony.

Ismerek olyat aki nagyon rossz viszonyban van az anyukájával és az anyósa pótanya lett számára.

2023. febr. 9. 16:21
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

Ja és fiam van. Minden erőmmel azon fogok igyekezni hogy engem ne szidjon a menyem.

Amúgy a jó viszony kulcsa hogy nem kell beleszólni a másik ember életébe. A véleményt el lehet mondani de el kell fogadni ha nem fogadja meg a tanácsot a gyerek.

Segíteni nem kell erőszakkal, hanem fel kell ajánlani és elfogadni ha nincs rá szükség.

Nekem anyukám ilyen "laza", anyósom meg fojtana meg minket beszabályozná a lélegzetvételt is.

2023. febr. 9. 16:24
 23/30 anonim ***** válasza:
74%
Hàt nàlunk pl.a sajàt anyukámnak nem volt egy rossz szava se felénk, nem volt mit elnézni, anyós meg úgy ràcuppant a mit hogy csinàltok a gyerekkel témàra, hogy màr a férjem is ott volt, hogy nem beszél vele, pedig jó volt mindig is a viszonyuk. Tök mindegy anyós nem anyós engem ne akarjon mar senki koordinálni hogy mit hogy csinàlok a gyerekem körül mert az enyém és a férjemé. A fent emlitett szituban meg lassan már ugy éreztem magam mint valami gondozó.
2023. febr. 9. 16:34
 24/30 anonim ***** válasza:
35%
#12 te meg aki "àlmaid férfijàt *bleee*" nevelte azt szereted meg anyàddà fogadod, aki bezzeg téged felnevelt az meg "màs világ". Az nem érdekes? Ha neked jogod van a saját csaladodrol igy beszélni, talàn másnak is joga van így beszélni egy idegenröl anélkül, hogy neked ez gúnyosan érdekes legyen.
2023. febr. 9. 16:53
 25/30 anonim ***** válasza:
34%

És akinek fia meg lánya is van, az vajon a menyének mindenbe beleugat, beleszól, a lányának meg nem, mert ő a csodanagymama?

Az hogy lehet, hogy ilyen esetekben is mindig a menynek nem felel meg a nagymama?

2023. febr. 9. 17:02
 26/30 anonim ***** válasza:
51%

"Minden erőmmel azon fogok igyekezni hogy engem ne szidjon a menyem"

Hiába igyekszel, ha ő alapból így áll hozzád, mint itt a többség, hogy az ő anyját már megszokta, meg az ő elvei szerint nőtt fel és ezért szerinte neked úgyis minden gondolatod hülyeség, ami ellenkezik az ő anyjáéval.

2023. febr. 9. 17:04
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
#26 de honnan tudod, hogy elvből igy àll hozzà? Nekem semmi bajom anyósommal, teljesen komolyan, meg szerintem neki se velem. Attól gyerekfronton mégis összekaptunk. Nem csak olyan van ám, hogy minden habosbabos,vagy elvből utàlom az anyóst.
2023. febr. 9. 17:54
 28/30 anonim ***** válasza:

17-es! Szelektiven olvasol.

Leirtam, nagyon szeretne ezt a gyereket, nagyon szeretne apa lenni es teljesen biztos vagyok benne hogy jo apa lesz es szeretni fogja.

Az, hogy problemai lesznek azzal, hogy az en figyelmem hova iranyul azt nem a gyerek fogja erezni, hanem en.

Nyilvan szidom az anyosom aki lepottyantott 4 gyereket az omladozo lakasra aztan szart rajuk. Ezt ne hasonlitsuk mar ossze azzal, hogy sajat lakasra, jo anyagi hatterbe ugy akarok gyereket szulni, hogy annak a gyereknek minden lehetosege meglesz a testi lelki fejlodesere szeretetben mert nem a tv ele fogom berakni.

En elhiszem, hogy te teljesen tokeletes vagy aki semmilyen traumat nem hordoz magaban es tokeletes tarsa a parjanak amit csak a nok almodnak(/s) en a szerelmet valasztottam, annak ellenere is hogy traumatizalva van a gyerekkora miatt. Igazan szar ember vagyok miatta tenyleg. Es itt ismet kiemelnem, oda meg vissza lesz a gyerekert. 30 ev mulva leirhatja, hogy szereto csaladban nott fel.

2023. febr. 9. 20:25
 29/30 Mazipa ***** válasza:

En anyukamnak is megmondod, ha olyat mond vagy tenne, amivel nem ertek egyet.

Viszont anyu megerti, megha akkor eppen nem is, vagy nem esik jol neki.

Anyosom viszont egy rosszindulatu, gonosz banya! Bort iszik, vizet predikal, illetve mas szemeben a szalkat is, a sajatjaban az erdot sem tipus!

Harom kulonbozo szemelyisegu menye van, de egyikunk sem eleg Jo neki. Amit kritizal az egyik menyeben, hogy MIT csinal rosszul gyerekneveles teren, az kesobb kiderult, hogy o is csinalta.

Egy Jo szava nincs hozzank, az unokak a jotulajdonsagaikat csakis az apjuktol orokolhettek, viszont a rosszat kizarolag az anyjuktol. O Elvan ajulva sajat magatol, hogy micsoda Nagymama, a tobbit meg allandoan szapulja, holott pl csak ajandekot vesz a gyerekeknek vagy penzt ad a nagyobbaknak, de pl jatszani meg sosem ult Le egyikkel sem. Ellenben pl uszitani akartam az egyik unokat a masik menye Ellen. Mindannyiunkkal elt egy fedel alatt, egy onmagara is igenytelen, lusta dog, de azert eloadja, hogy o micsoda asszony, kozben meg amiota egyedul El megeszi a koszi, a penesz.

Minden unoka szuletese elott ajanlgatta, hogy o szivesen Jon, segit, aztan megvolt sertodve, hogy mindharman visszautasitottuk. Ha barmelyikunknel van, egy pohar vizet nem ontene ki magamnak, de megcsak nem is ker, ha szomjas pl. Egy baratja sincs,Soha nem is volt. a fiain kivul a tobbit rokonnal is osszerugta a port, Mert allandoan szid mindenkit.aztan persze Jon az en Soha senkit nem bantottam dumaval...

Egy gonosz, rosszindulatu dog.

En a ferjemnek is tobbszor megmondtam mar, hogy mennyire orulnek, ha olyan anyosom lenne, mint neki. (Egyebkent o is egyetert, hogy jobb lenne)

2023. febr. 10. 13:59
 30/30 anonim ***** válasza:

Másoknál nem tudom hogy van, nálunk szimplán anyósom okoskodóbb fajta mint anyám. Pl hasfájós a baba, ezért adunk neki Espumizan cseppeket. Anyám annyit mondott, hogy hát ő aztán semmi ilyesmit nem adott nekem. Anyósom meg elkezdte mondani, hogy nem jó, hogy már most ilyen vackokhoz szoktatjuk, és elkezdte ajánlgatni a homeopátiás cuccait. Egyszer mondtam már neki, hogy én nem hiszek a homeopátiában, de azért azóta is csak mondja a magáét. Azzal is baja van, hogy be akarjuk adatni az ajánlott (de nem kötelező) oltásokat, mert nem kell az.

A saját anyám nem mászik az arcomba ha szoptatok. Anyós simán odajött, és premierben nézte, még oda is nyúlt egyszer, hogy nem jól tartom a mellemet...

Ettől függetlenül amúgy jóban vagyunk, már megtanultam hogy ne foglalkozzak vele, de nem mindig őszinte az örömöm ha jön. A saját anyám is mond néha hülyeségeket, de sokkal kevésbé erőszakos.

Amúgy szerintem ezen az oldalon azért van több panasz a férfiak anyjára, mert inkább nők írnak ide. Plusz a nők alapból érzékenyebbek a gyereknevelési témákra, egy apuka talán kevésbé bosszantja fel magát azon, ha az anyósa valamit máshogy akar csinálni a gyerekkel mint ő.

2023. febr. 10. 20:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!