Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményetek a férfi...

Mi a véleményetek a férfi védőnőkről? Akár nektek, akár ismerősötöknek volt már, hogy férfi volt a védőnője?

Figyelt kérdés
Igen tudom paradoxonnak hangzik, hogy "férfi védőnő" de ez a szakma neve akkor is, ha férfi végzi el.

2023. febr. 5. 11:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
94%
8# ez tényleg furcsa egyébként. Elsőre én is meglepődtem a kérdésen. De hát hisz tényleg sok nőgyógyász is férfi. Az még intimebb téma, mint egy védőnői látogatás. Bár én egy ideje csak női nőgyógyászhoz járok.
2023. febr. 5. 12:38
 12/21 anonim ***** válasza:
82%
3 hete voltunk a kórházban a középső gyermekemmel. Ott a szobatársamnak férfi védőnője volt, elmondása szerint ráadásul idős.
2023. febr. 5. 12:44
 13/21 anonim ***** válasza:
94%

Nem találkoztam még férfi védőnővel, eleinte biztos furcsa lenne, de szerintem megszoknám. Főleg, hogy a védőnői munka talán legkisebb része a szoptatás, vérzés téma (amire nekem pl a férfi nőgyógyász is rákérdezett). Leleteket ugyan úgy megtudja nézni, a gyerek fejlődését is tudja nézni stb mint ahogy egy férfi gyerekorvos is (nekünk pont férfi a körzeti gyermekorvos). Terhesség alatt én annyit találkoztam a védőnővel, hogy megnézte a leleteim, mért egy vérnyomást, súlyt, pisi teszt, később szívhang hallgatás, elmondta milyen vizsgálat a következő és ha nem volt kérdésem a viszont látásra. Szülés után kijött, megnézte a babát, tőlem megkérdezte, hogy megy a szoptatás, a gyermekágyi vérzés milyen (ismétlem, ezt a nőgyógyász is kérdezte, meg a kórházban "látta is", amikor a varratot ellenőrizte hazaengedés előtt), utána már csak a havi státuszokon találkoztunk, ahol a babát nézte, mérte.

Ismerősöm Németországban szült, férfi "szülésznővel" (szülésszel?), ott teljesen természetesen vették, hogy férfi is dolgozik ott, nem mint orvos, hanem szülésznő/bába.

2023. febr. 5. 12:59
 14/21 anonim ***** válasza:
31%

Furcsának találtam volna. Az én védőnőm a szoptatásban is segített. És igaz ugyan, hogy a férfi nőgyógyászomnak "széttettem", de a mellemet még nem látta. Az nekem jóval intimebb. Talán mert egész életemben frusztrált a méretem (70AA se volt gyerek előtt).

A férfi "óvónőnőt" vagy a férfi kisgyerekgondozót sokkal kevésbé tartom furának, sőt örülnék ha többen lennének.

2023. febr. 5. 13:24
 15/21 anonim ***** válasza:
82%
A védőnőm előtt egyszer sem kellett levetkőznöm, semmi olyat nem csinált vagy nem kérdezett, amit egy férfi ne kérdezhetett volna, így nekem tök mindegy lett volna.
2023. febr. 5. 13:41
 16/21 anonim ***** válasza:
88%
Én még örültem volna is neki, jobb lett volna, mint a rosszindulatú banya, az idióta beszólogatásaival.
2023. febr. 5. 15:20
 17/21 anonim ***** válasza:
21%
Hát nem tudom. Nekem a nőgyógyász is kellemetlen. Akihez járok azért jó mert függöny van, levetkőzök, felfekszek, bejön és kb 1 perc az egész. 1szer voltam másnál muszájból. Hát ott félmeztelenül át kellett sétálni a rendelő egyik végéből a másikba. Baromi kényelmetlenül éreztem magam. Ugyan így ha a fél órás szoptatást egy férfi előtt kellett volna megcsinálom, tuti kényelmetlenül éreztem volna magam
2023. febr. 5. 15:46
 18/21 anonim ***** válasza:
79%
Sosem kellett védőnő előtt szoptatnom...
2023. febr. 5. 17:20
 19/21 anonim ***** válasza:
9%
Neked. Mert neked gondolom nem volt szükséged segítségre. Nekem igen. És ő volt az első akit tudtam kérdezni, segítségért keresni. És gondolom nem én vagyok az egyetlen aki szoptatott a védőnő előtt
2023. febr. 5. 17:45
 20/21 anonim ***** válasza:
75%
#19, de, volt segítségre szükségem, a védőnő elirányított egy szoptatási tanácsadóhoz.
2023. febr. 5. 18:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!