Mi a véleményetek a férfi védőnőkről? Akár nektek, akár ismerősötöknek volt már, hogy férfi volt a védőnője?
Nem találkoztam még férfi védőnővel, eleinte biztos furcsa lenne, de szerintem megszoknám. Főleg, hogy a védőnői munka talán legkisebb része a szoptatás, vérzés téma (amire nekem pl a férfi nőgyógyász is rákérdezett). Leleteket ugyan úgy megtudja nézni, a gyerek fejlődését is tudja nézni stb mint ahogy egy férfi gyerekorvos is (nekünk pont férfi a körzeti gyermekorvos). Terhesség alatt én annyit találkoztam a védőnővel, hogy megnézte a leleteim, mért egy vérnyomást, súlyt, pisi teszt, később szívhang hallgatás, elmondta milyen vizsgálat a következő és ha nem volt kérdésem a viszont látásra. Szülés után kijött, megnézte a babát, tőlem megkérdezte, hogy megy a szoptatás, a gyermekágyi vérzés milyen (ismétlem, ezt a nőgyógyász is kérdezte, meg a kórházban "látta is", amikor a varratot ellenőrizte hazaengedés előtt), utána már csak a havi státuszokon találkoztunk, ahol a babát nézte, mérte.
Ismerősöm Németországban szült, férfi "szülésznővel" (szülésszel?), ott teljesen természetesen vették, hogy férfi is dolgozik ott, nem mint orvos, hanem szülésznő/bába.
Furcsának találtam volna. Az én védőnőm a szoptatásban is segített. És igaz ugyan, hogy a férfi nőgyógyászomnak "széttettem", de a mellemet még nem látta. Az nekem jóval intimebb. Talán mert egész életemben frusztrált a méretem (70AA se volt gyerek előtt).
A férfi "óvónőnőt" vagy a férfi kisgyerekgondozót sokkal kevésbé tartom furának, sőt örülnék ha többen lennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!