Ez normális? Ennyire szeret? Az apját mért nem szereti?
1éves a kislányom. és úgy érzem hogy egyszerűen imád. naponta 1000X elmondja hogy anyuci szeretlek:) megpuszil:) ölelget:) és egyfolytában bújik:) aminek nagyon örülök:) a férjemmel viszont nem szeretgeti SOHA. nem megy oda hozzá, meg se öleli ha hazajön, pedig amikor van ideje megy hozzá játszani. de a kislány egyszerűen "elutasítja". csak az anyuci kell neki. mindig ölelget..stb..stb..hogy szerettethetném vele meg az apukáját?? egyik szemem sír, másik nevet.
19éves anyuka.
(párom 22éves)
Miket beszél még? Mostmár erre is kiváncsi vagyok.
Arra még mindig nem válaszoltál, hogy a párod hogyan viszonyul a kislányotokhoz.
Próbáld őket egyre hosszabb időre kettesben hagyni,sétálni,enni,fürdeni.Apukát kérd meg,hogy folyamatosan beszéljen,bohóckodjon a kicsinek.Játsszatok úgy,hogy te fogod a kicsit,és megsimogatjátok apát,megcsikizitek,etetitek stb.aztán fordítva is.
Sok sikert!
Szerintem azért is vetődött fel mindenkiben a gyanú, mert a legtöbb 1 éves gyermek ANYA-t mond, nem pedig anyucit, ami 3 szótag. Nemhogy az érzelmeit kifejezné tudatosan, hogy szeretlek anyuci.
Itt nemcsak a beszédet kérdőjeleztük meg, hanem azt az értelmi képességet, amivel így ki tudja magát fejezni, amire a legtöbb 2 éves sem képes.
Szerintem. Ez az én véleményem.
21.19-essel maximálisan egyetértek!
Különben meg az én lányom is elég szépen beszélt 1 évesen, másfél évesen egyszerű mondatokban és nagy szókinccsel, most 2 évesen meg kb egy 3-3,5 éves szintjén. Kommunikatív, na bumm! Minden gyerek másban jó...
Kedves kérdező, nálunk hasonlóan volt, nagyon anyás a kislányom, pedig realtive sokat van itthon a férjem és sokat+szívesen foglalkozik a lánykával. 1 éves kora körül ő is pont íg vislekedett, eztán most 2 éves kora körül már jóval oldottabb az apjával is, bár vannak időszakok amikor csak asnya a jó még mindig.
Mi hasonlóan csináltuk mint ahogy előttem is írták, hogy eleinte közös játék amiből én azután szépen kivonódtam, és emellé kitalálhattok valami elfoglaltságot amit szeret a gyerek csinálni, és ami mostantól "apás-móka", bármi, amiben közösen kedvüket lelhetik... ez lehet akármi, de rendszeresen csinálják, akár nagy locspocs a kádban esténként, vagy festegetés csomagolópapírra, táncolás stb...
ha kitartóan és továbbra is maximálisan szeretetteljesen jelen van az apja a kicsi életében, akkor előbb-utóbb összecsiszolódnak, meglásd. 3 éves kora körül meg már le se tudja majd vakarni magáról, ő lesz az "isten" :)
A kersztlányom 9 hónaposan kezdett beszélni. 1 évesen 4 soros mondókákat tudott.
A nagyobbik lányom 2 évesen kezdett beszélni, a kisebbik most 9 hónapos, de már 1-2 szó felismerhető.
Nem kell általánosítani, és főleg nem irígynek lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!