Az Éva névről mit gondoltok?
Figyelt kérdés
2023. jan. 23. 13:24
11/17 anonim válasza:
Nagyon szép név, végre nem egy tucat, modern Lara, Lia, Lora, Bella, stb...
12/17 anonim válasza:
Ez a nevem, szeretem. Ja és nem vagyok 50-60 éves. :) Azt viszont nem szeretem, ha becézik. A karácsonnyal egybeeső névnap szokás kérdése, hogy probléma e: nálunk névnapra amúgy is csak virágot adtunk mindenkinek, azt karácsonykor is lehet pluszban, ezt szoktam meg, nem volt furcsa. Most mivel a férjem családjában szokás a külön névnapi ajándékozás, mindig kapok én is egy külön kis (nem virág) ajándékot, amire mondják, hogy ez a névnapomra van. De megoldható úgy is, hogy két keresztnév, és a másikon ünnepelnek névnapot. Személy szerint sosem igényeltem, nem zavart.
13/17 anonim válasza:
Nekem az eredeti Ava változata jobban tetszik, a jelentése is szép! Bár így még nem anyakönyvezhető Magyarországon! Amit sajnálok, nem értem miért kell bibiliai neveket magyarosítani (tudom sokkal régebben volt szokás), de nekem az eredeti formák mindig jobban tetszettek:
Ava-Éva
Miriam- Mária
Elizabet-Erzsébet
14/17 anonim válasza:
13# Akkor már tudd helyesen: nem az Ava az eredeti alak, hanem a Chavva. Héber név, és a héber nyelv régebben létezik a Bibliánál.
15/17 anonim válasza:
Szépnek tartom, bár az én generációm (huszonéves vagyok) szemében talán tényleg picit régies. Szeretem a rövid neveket, manapság sok népszerű is közülük, úgyhogy ebben sem látok semmi kivetnivalót. Valószínűleg nem adnám, de tényleg szépnek tartom.
16/17 anonim válasza:
idősnénis, adnék mellé még valami fiatalosabb második keresztnevet. Az Évike becézés szép.
17/17 anonim válasza:
Az Adéltől engem ráz a hideg..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!