Ez nagy baj? Mért ilyen tartózkodó?
2éves kislányom nagyon visszahúzódó. ma pl. voltunk baba tornán és egy édes kis lányka odajött és megpuszilta. erre ő ellökte, és sírva rohant hozzám. és még sok ilyen eset.
mit csinálhatnék vele?
20éves anyuka.
Ez a helyzet még megváltozhat, ne aggódj!!! Az én kislányom picinek visszahúzódó, kicsit félős volt, bár ő jobban félt annál, hogy elmerjen lökni egy másik gyerkőcöt (a tiéd legalább meg meri védeni magát..:)) Mert ők még nem mindig helyesen mérik fel az erőviszonyokat, valószínűleg úgy gondolta a kislányod, hogy bajt tud neki okozni a másik gyerek (ez tényleg mind félelemből fakad). Meg kell még szoknia, hogy más is hozzáér, nemcsak azok, akik a közvetlen környezetében élnek (ezt még felnőttként is néha nehéz elviselni, én pl. utálom, ha indokolatlanul fogdosnak :)).
Én ezt úgy próbáltam kezelni, hogy gyakran jártunk játszira, ilyenkor direkt ismerkedtem a gyerekekkel: beszélgettem velük, homokoztunk, segítettem lökni a hintán, addig az én 2 évesen is ott mászkerált, de nem erőltettem rá semmit. Szépen fokozatosan oldódott a dolog, mára van egy szereplős, cserfes, "bandavezér" nagylányom, akire aztán senki nem mondaná, hogy félős...:)))
az én lányom is kettő lesz, ő sem barátkozik idegenekkel magától, de ha bátorítom, az kicsit segít. ha odajön hozzánk egy gyerkőc, leguggolok hozzájuk, és megmutatom, hogy meg is lehet simogatni a gyerekeket, és akkor utánoz, és ő is simogatásra nyújtja a kezét. amúgy meg nem erőltetem, ha épp nincs kedve hozzá, nyugtázom és arrébb megyünk.
amúgy kisebb, vagy nagyobb testvére van? hény éves és milyen a viszonyuk?
Az én lányom is pont ilyen!
Valaki megszólítja, rögtön rohan hozzám sírva:
"Anya, a kislány megsimizta fejemet!"
"Anya, a néni beszélt nekem!"
"Anya, a néni mondta szép a szemem!"
... és neki is van nagytesója, akit imád!
Kislányom 16 hónapos, Ő ,ha csak szalad felé egy gyerek, már bújik hozzám, azt meg nem viseli el, ha ölelgeti, vagy simogatja egy másik kicsi.
Én is próbálom sokszor gyerekek közé vinni, hogy szokja ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!