Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez nagy baj? Mért ilyen...

Ez nagy baj? Mért ilyen tartózkodó?

Figyelt kérdés

2éves kislányom nagyon visszahúzódó. ma pl. voltunk baba tornán és egy édes kis lányka odajött és megpuszilta. erre ő ellökte, és sírva rohant hozzám. és még sok ilyen eset.

mit csinálhatnék vele?

20éves anyuka.

2010. okt. 3. 15:40
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Nem vagyok anyuka, de én is ilyen voltam kicsinek. Ennek az volt az oka, hogy egyke vagyok, és a családban sem volt hasonló korú gyerek (ill. akik voltak, azokkal évente kb egyszer találkoztunk. Szóval mindig felnőttekkel voltam körülvéve (leginkább ugye a szüleimmel), így nehezen alakítottam ki kapcsolatot más gyerekekkel.

Szerintem megoldás lehet, ha összejártok néha más kisgyerekes anyukákkal (szomszéd, v barátnő) eleinte kevesebb időre. A lényeg az lenne, hogy csak egy- két idegen gyerekkel kelljen barátkoznia, utána lehetne a nagyobb társasághoz szoktatni.

Mégegyszer mondom, nincs gyerekem, de ez így logikusnak tűnt.

2010. okt. 3. 15:51
 2/16 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszod:)

de hát van testvére és a testvérét imádja.

2010. okt. 3. 15:52
 3/16 anonim ***** válasza:
9%

Nem tartózkodó,hanem durva.

Az én lányomat is fellökte egy ilyen kisfiú és pukli lett a fejére majd belázasodott.

2010. okt. 3. 16:24
 4/16 anonim ***** válasza:
Nem baj. Egyszerűen ilyen a természete.
2010. okt. 3. 17:12
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem durva, csak utálja, ha idegen kölykök puszilgatják, ölelgetik, belépnek az intim szférájába. Nekem meg az a nem természetes, ha idegen gyerek, aki sosem látta a fiam, azonnal ölelgetni kezdi, fokozatosság nélkül. Semmi baja a gyerekednek.
2010. okt. 3. 17:43
 6/16 A kérdező kommentje:
ezt nem úgy kell elképzelni hogy egy qrva nagyot lökött rajta. hanem úgy csak ellökte magától..de ez nekem nagyon rossz:( olyan kis kényeskének tűnik de nem az:(
2010. okt. 3. 17:43
 7/16 A kérdező kommentje:
utolsó köszönöm kicsit megnyugtattál:)
2010. okt. 3. 17:45
 8/16 A kérdező kommentje:
alapvetően egy jó fej kis csaj de ha odajön hozzá egy gyerek akit nem ismer, és megpuszilja megölelni..hát szerintem sem baj ha rögtön nem puszil,ölel vissza.
2010. okt. 3. 18:04
 9/16 A kérdező kommentje:
LÉGY SZÍVES ÍRJATOK MÉG! kíváncsi vagyok a véleményekre:S
2010. okt. 3. 18:49
 10/16 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs ezzel baj. Bár én a másik oldalon állok. Az én kisfiam, nagyon bújós. Persze idegen gyerekeket nem kezd el csak úgy pikk-pakk fogdosni, meg puszilgatni.

Egy példa: volt egy kislány nálunk látogatóban, akinek éppen rossz napja volt. Semmi sem volt jó neki (jön a foga). Az én kisfiam egy lépés távolságról figyelte, figyelte, mosolygott rá. Aztán egy-két perc után odament és megsimogatta a hátát. A kislánynak nem tetszett, rögtön üvölteni kezdett. Erre a fiam szépen hátralépett és nem ment közelebb többet. Csak nézte. Aztán megunta és elment játszani.

De egyébként szerintem is jó, ha hordod idegen gyerekek közé. Mi nagyon sokat járunk játszótérre. Ott van ilyen gyerek is, meg olyan is. Így megtanul ehhez is, meg ahhoz is viszonyulni.

2010. okt. 5. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!